Author Topic: Nekoliko Pitanja...  (Read 539 times)

Offline devil_may_cry

• View Profile
Nekoliko Pitanja...
« Reply #20 on: April 14, 2008, 10:28:53 PM »
motor ili skuter?
\"If you want piece of shit buy a fuckin Honda\".

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Nekoliko Pitanja...
« Reply #21 on: April 15, 2008, 09:07:58 AM »
Trenutno sam zagrijan za kupovinu Skutera do 50cc.....
Skuter naravno za ljeto da imam zujalicu do plaze i slicno  happy2 happy2

Offline devil_may_cry

• View Profile
Nekoliko Pitanja...
« Reply #22 on: April 15, 2008, 09:13:12 AM »
pa vidim to i cudim se cudu....nema toga skutera koji moze ic 150 km/h ka sto si reka...hahahah ne sprdajte se ljudi...aprilia gp1,najjaci skuter od 50ccm ide jedva 100...znaci nemoguce je  ::msn-wink::

Offline Marinovic

• View Profile
Nekoliko Pitanja...
« Reply #23 on: April 15, 2008, 09:29:15 AM »
Ovako mozes voziti skuter registrovan na 50ccm(nebitno to sto bi ti stavljao kit...)sa B kategoriom...Onda koji si skuter mislio uzeti pa da ga sredjujes jer nemoze bas svaki da podnese takvo radjenje masine.I da KN filter zaboravi to je smece za skuter,samo prepravi airbox i to je to,nego da ne skrecemo sa teme kad kupis skuter otvori drugu pa da pricamo o sredjivanju...I devil ne pricaj kad ne znas,jedno je 50ccm fabricki a drugo je kit 70 sa vecim karburatorom,boljim auspuhom,odradjenim kvacilom i komplet prenosom...tako da vjerovo ili ne,skuter koji je nekada isao 50 moze vrlo lako(sa parama naravno)da se odradi da ide 150 cak i vise...

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Nekoliko Pitanja...
« Reply #24 on: April 15, 2008, 11:57:59 AM »
pa vidim to i cudim se cudu....nema toga skutera koji moze ic 150 km/h ka sto si reka...hahahah ne sprdajte se ljudi...aprilia gp1,najjaci skuter od 50ccm ide jedva 100...znaci nemoguce je  ::msn-wink::
Vjeruj da je moguce ja cu ti dati motor da probas pa kad se uvjeris onda ces komplet promijenit pricu...
Ovako mozes voziti skuter registrovan na 50ccm(nebitno to sto bi ti stavljao kit...)sa B kategoriom...Onda koji si skuter mislio uzeti pa da ga sredjujes jer nemoze bas svaki da podnese takvo radjenje masine.I da KN filter zaboravi to je smece za skuter,samo prepravi airbox i to je to,nego da ne skrecemo sa teme kad kupis skuter otvori drugu pa da pricamo o sredjivanju...I devil ne pricaj kad ne znas,jedno je 50ccm fabricki a drugo je kit 70 sa vecim karburatorom,boljim auspuhom,odradjenim kvacilom i komplet prenosom...tako da vjerovo ili ne,skuter koji je nekada isao 50 moze vrlo lako(sa parama naravno)da se odradi da ide 150 cak i vise...
Dvoumim se izmedju aprilie, piaggi-a, i peugeota, modeli me mnogo ne interesuju nego samo koji se moze najbolje odraditi i naravno za koju lovu...Trenutno imam u ponudu piaggio energy za 500 eura i ostaje mi jos toliko da ga odradim (znaci kit, auspuh i jos neke sitnice). Mada jos se nisam vidjeo sa ujakom tako kad se sa njim vidim onda cu detaljnije komentarisat jer on mi je glavni konsultant sto se tice radjenja motora i kupovine. Moguce je cak da preko njega uzmem vec radjenog stranca, mada mislim da je bolje da sve odradim natenane i radilicu i ostale dzidze sto je sigurno sigurno opet su to 2 tocka ::drive2::

Offline Marinovic

• View Profile
Nekoliko Pitanja...
« Reply #25 on: April 15, 2008, 12:27:10 PM »
Pazi ako si kratak sa parama ne isplati ti se da ga ti radis,nego da vidis sa ujukom da ti donese nesto radjeno pa da ti sredis sto ako treba...i ne zabroravi takav motor je tezak za odrzavanje,grdilo trosi,kvacilo i komplet prenos se brzo trosi...kit treba cesto stelovati....I da moj predlog je yamaha aerox ili piaggio nrg,i kad budes uzimao gledaj masinu,kako ide i kolko je preso,plastike su najmanji problem...Evo ovako cisto da imas neki racunicu oko sredjivanja...Kit 70ccm: od 130 do 300 euraAuspuh: od 150 do kolko oces euraKarburator(barem 19mm): oko 110 eura(dellorto ili areche,preporucujem areche zbog bolje izrade i kvalitetnog aluminujuma,a ne delllorto,sama plastika...)Kvacilo: 50 euraVariomat:50-60 euraKais : od 25 pa do 40Onda imas jos lezajeve,radilicu,pa sve to treba nastelovati rolicama(10-ak eura set),diznom,oprugama kvacila(15 eura set od 9 komada-po 3 meke,srednje i tvrde)......Sve u svemu treba mnogo para,ako oces da radis najbolje ti je pomalo ne sve odjednom(prvo auspuh,kvacilo i variomat,posle karburator pa tek onda kit...)i jos ne racunam kolko ces vremena potrositi dok sve to uradis i jos kolko stvari ima sto ces sam morat da radis a ne jos i to da kupujes....poz

Offline Filip

• View Profile
Nekoliko Pitanja...
« Reply #26 on: April 15, 2008, 12:29:18 PM »
Ja bih te pare prije u kola ulozio. sorryy:)

Offline Marinovic

• View Profile
Nekoliko Pitanja...
« Reply #27 on: April 15, 2008, 12:41:55 PM »
Procitaj moj potpis i sve ce ti biti jasno... ::bleh::Inace, ne znam jesi li ikada vozio skuter preko 120 km/h al da je bio 50 pa radjen po ovome sto sam gore pisao(znaci ne ono skuter 125ccm i te stvari...), ako kad budes imao priliku to da probas svatices zasto sve ovo pricam,dozivljaj je 3x bolji nego da vozis R1 250 na sat...

Offline devil_may_cry

• View Profile
Nekoliko Pitanja...
« Reply #28 on: April 15, 2008, 01:06:21 PM »
dajgle ove dvojicu....ljudi nemoguce je da ide 150 km/h 50ccm...nemoguce.sto bi ja onda moga sa mojim bivsim 250 sport i.e.??da ga dignem sa 180 na 300 da ide?vi niste normalni casti mi...

Offline Marinovic

• View Profile
Nekoliko Pitanja...
« Reply #29 on: April 15, 2008, 01:18:47 PM »
A covjece kad se uradi nije vise 50 no 70,a moze i do 90ccm.A u tome i jeste fora sto skutercici mogu da se tJuniraju a veci motori ne(mislim mogu al se ne dobija kao na ovim manjim....)

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
Nekoliko Pitanja...
« Reply #30 on: April 15, 2008, 02:00:17 PM »
postoje neki rekordi koji zaista opstaju dugo, dugo vremena.Jedan od tih rekorda je vezan za najvecu brzino motocikla pogonjenog sa motorom od 50 ccm.Bilo je to davne 1956 godine i taj maksimalno friziran (i sa aerodinamicnim oplatama) motocikl postigao je brzinu od 195,9 km/h. Rekord jos nije oboren. U kucnoj radinosti nemoguce je izvesti ovako ekstreman tuning, pa ni za priblizne brzine.Kod svakog friziranja u kucnoj radinosti prenosni odnosi ostaju manje vise isti ili slicni (ide se na varijantu tezih rolnica, jaceg kaisa variomata, ...) tako da su realne brzine do 100 km/h (malo vece nego kada se skine blokada). Promjenom prenosnog odnosa teorijski mozes da povecavas maksimalnu brzinu do beskonacnosti. Druga stvar, ako govorimo o ekstremnom tuniningu u kucnoj radinosti moramo znati da smo skratili radni vijek svih elemanata (kod Piaggia mislim da se variomat mjenja na 12.000 km, u ovom slucaju ako izdrzi par hiljada bice dobro). Zbog toga savjet, ne kupuj polovne vec frizirane, najverovatnije radi se o potrosenim primjercima.

Offline Marinovic

• View Profile
Nekoliko Pitanja...
« Reply #31 on: April 15, 2008, 07:37:34 PM »
I evo za devila koji ne vjeruje u cuda...http://www.youtube.com/watch?v=58u6r_Nr_vE&feature=related

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Nekoliko Pitanja...
« Reply #32 on: April 15, 2008, 08:05:19 PM »
Uglavnom jos nisam se konacno odlucio za nijedan skuter konkretno a nrg sam samo razmisljao da kupim.nrg je u OK stanju i razvija 110 fabricki samo sto su uklonjene blokade tako da sam sa njim mislio da za manje para dostignem malo vece performanse.I naravno da pomenem apriliju Amico iz 96 godine koju sam danas vozio (drugova) sa minimalnim prepravkama razvija 120km/h ako kazaljka ne laze Na nju je stavljen kit prednji disk i jos neke sitne dorade.Imate li vi kakvih preporuka za kupovinu skutera?

Offline Marinovic

• View Profile
Nekoliko Pitanja...
« Reply #33 on: April 15, 2008, 08:19:53 PM »
Vec sam ti rekao aerox,posle njega runner model prije ovog najnovijeg,pa aprilia Sr takodje model prije ove nove...Inace taj NRG sto si vozio pretpostavljam da je ona j mc3 onaj stariji model,moj drug ga je uzeo prije 10 dana,znaci moto leti nisam mogao vjerovat da je sve fabricki,samo sat laze dosta,realne 95 nije 110 sigurno(i meni je 110 pokazivao),medjutim na takvim masinama manje dobijas ugradjom kita i ostalog(barem sam tako cuo)nego na ove koji idu do 85,zato se u okruzenju najvise rade aeroxi,runneri...i pomalo speedfightevi....

Offline NSX

• View Profile
Nekoliko Pitanja...
« Reply #34 on: April 17, 2008, 05:02:03 PM »
Prvo ovo nije 150 no 145 a to je pravih nedje oko 130. I skuter nema 50 kubika nego 70 koliko primijetih. Mada i to je respektabilno.Wulfy u jednom starijem MotoPulsu su napisali da je fabricki vozac Tomosa Zoran Krstic postizao i do 200 km/h na Grobniku, e sad da je oborio rekord ovoga nisam siguran ali 190 mogu izvuc.

Offline Marinovic

• View Profile
Nekoliko Pitanja...
« Reply #35 on: April 17, 2008, 05:22:26 PM »
Sa cime je izvukao 190...I ovo je na autu 145,al kolko se moze primjetiti motor pomalo odmice autu znaci vise od toga,svakako svaki sat laze,ali po satu gledano ovo je 150, i to radjeno od skutera koji je ranije izvlacio 75,pa ti vidi, i za svako ovakvo tJuniranje skutera ja samo mogu da kazem  respect

Offline devil_may_cry

• View Profile
Nekoliko Pitanja...
« Reply #36 on: April 17, 2008, 05:47:36 PM »
kako ste vi ..uhhha ne razmisljas o riziku?on je pravljen za 75 km/h...znaci vozi ga ti 150,zdravo je to... really!

Offline Marinovic

• View Profile
Nekoliko Pitanja...
« Reply #37 on: April 17, 2008, 05:55:35 PM »
I R1 je pravljena da bude stabilna na 250...pa nisi ni na 50 stabilan,al jbg na 2 tocka je rizik,al neki vole to...i da mogu vozio bi ga 150,bez rizika...

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Nekoliko Pitanja...
« Reply #38 on: April 17, 2008, 09:49:02 PM »
Prvo ovo nije 150 no 145 a to je pravih nedje oko 130. I skuter nema 50 kubika nego 70 koliko primijetih. Mada i to je respektabilno.Wulfy u jednom starijem MotoPulsu su napisali da je fabricki vozac Tomosa Zoran Krstic postizao i do 200 km/h na Grobniku, e sad da je oborio rekord ovoga nisam siguran ali 190 mogu izvuc.
Ako je ovo komentar na moju pricu moram da dam obrazlozenje...Ovaj skuter sto sam ja gledao je ubica znaci ponavljam ubica jer zasluzuje da se tako nazove.  respectKad kazu ne moze da ide 150 laze kazaljka... Ljudi njemu je izgravirano 90 ili 100 ne znam tacno a za njim idemo sa audijem A6 2.5 tdi i audiju pise 150 a motor je ispred nas lagano doduse auspuh dreci i cuje se ko da ide 300 al ide 150 provjerenih.

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Nekoliko Pitanja...
« Reply #39 on: April 18, 2008, 04:26:27 PM »
oce da se tjuniraju "motori" od 50 kubika leleChekam iduci topik "kako da nabudzim svog 18tobrzinca"
slam.poke.drop.tuck.dope