Author Topic: Mjenjacko Ulje  (Read 186 times)

gaga

• Guest
Mjenjacko Ulje
« on: June 15, 2007, 06:26:23 AM »
Na haubi mi pise da se sipa 80w-90 mjenjacko ulje, ali to je mineralno.Mislio sam da promijenim u sinnteticko jer ionako nikad nije mijenjano,mada mu ne fali ni kapi.mjenjac je dobar samo ponekad nece iz prve u rikverc.E sad, nna novije modele hyundai coupea pise da se stavlja 75w-90 -sto je ustvari ulje za diferencijale, a i tesko se nalazi.sto mislite 75w-80 standardno sinntetic ulje ili 75w-90? ne vjerujem da je neka velika razlikakazu da zna da se preporodi mjenjac kad mu promijenis ulje

duka

• Guest
Mjenjacko Ulje
« Reply #1 on: June 15, 2007, 08:35:26 AM »
kod naseg naroda vlada uvjerenje "samo da ga ne hvali" i vecina i ne zna da se i mjenjacko ulje mora mjenjat na 50 000

eno

• Guest
Mjenjacko Ulje
« Reply #2 on: June 15, 2007, 08:55:24 AM »
Ljudi,mogu li vas pitati,sorry što idem u oftopik,ali stvarno me interesuje gdje se nalazi na mome fiatu to ulje,da provjerim to?

duka

• Guest
Mjenjacko Ulje
« Reply #3 on: June 15, 2007, 10:25:30 AM »
na kanal mora podji kod mehanicara bilo kojeg ne vjerujem da ce ti naplatit

Nevid

• Guest
Mjenjacko Ulje
« Reply #4 on: June 15, 2007, 05:13:08 PM »
Nema potrebe da se mijenja samo se doliva, i nema razloga da stavljash sinteticko, to nije motor, da trpi vrlike temperature i opterecenja, naravno trpi i mjenjach ali nije nephodno stavljati sintetichko!

gaga

• Guest
Mjenjacko Ulje
« Reply #5 on: June 18, 2007, 10:25:44 AM »
cus nije potrebno sinteticko? pa na novije modele( 99-...) pise da se stavlja sinteticko,a isti je motor i mjenjac,samo je limarija promijenjena.a 97 nisu ni imali sinteticka ulja [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /]u svakom slucaju sint je bolji od mineralnog.to sto je duplo skuplji je druga prica,ali treba prezaliti tih 30 eura i miran si sto se mjenjaca tice