Author Topic: ZAKON O BEZBJEDNOSTI SAOBRACAJA NA PUTEVIMA  (Read 1545 times)

Offline moskwa

• View Profile
ZAKON O BEZBJEDNOSTI SAOBRACAJA NA PUTEVIMA
« Reply #40 on: December 15, 2011, 03:34:18 PM »
Predlogom zakona o bezbjednosti saobracaja na putevima, koji je danas utvrdila Vlada, predvidjena je nulta tolerancija na alkohol, što znaci da vozac nece moci da vozi ako se utvrdi prisustvo alkohola u organizmu.Predlog zakona predvidja i zabranu korišcenja uredjaja koji ometaju rad radara, obavezno posjedovanje prsluka sa svjetlosno reflektujucim osobinama, kao i obavezu pješaka da nosi osvjetljenje ili da bude oznacen reflektujucom materijom nocu ili uslijed smanjene vidljivosti na putu.Predvidjena je i zabrana upotreba slušalica za pješake koji prelaze put.
« Last Edit: December 15, 2011, 03:51:18 PM by moskwa »

Offline tuningmaniak

• View Profile
« Reply #41 on: December 15, 2011, 04:32:58 PM »
okle ti ovo ?ima li sto vezano za ksenone?
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline moskwa

• View Profile
« Reply #42 on: December 15, 2011, 04:46:17 PM »
nista nijesam nasao a xenone (sto ne znaci da nece biti jer su najavili jos izmjena)..danas bila prva tacka na sjednici

Offline Nemanja

• View Profile
« Reply #43 on: December 15, 2011, 06:14:15 PM »
evo bide sad na tv

Offline smfilip

• Administrator
    • View Profile
« Reply #44 on: December 15, 2011, 08:03:31 PM »
ne vidim nacin na koji bi mogli da zabrane upotrebu ksenona? da nece mozda da im pokazujem racun koju sam dodatnu opremu uzeo sa autom?

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #45 on: December 15, 2011, 08:10:24 PM »
Xenon ce moci samo na auto koje ima sociva, prskalice za farove i auto / rucnu nivelaciju.
« Last Edit: December 15, 2011, 08:12:05 PM by 2fast4you »

Offline bojankov

• View Profile
« Reply #46 on: December 15, 2011, 08:10:34 PM »
ne mogu zabranit upotrebu xenona, mogu uvesti da moras imati sociva+ prskalice da bi mogao ugraditi xenone
VW golf mk1 '79 1.8T

Offline Domo_TS

• View Profile
« Reply #47 on: December 15, 2011, 10:18:36 PM »
Xenon ce moci samo na auto koje ima sociva, prskalice za farove i auto / rucnu nivelaciju.
valjda bixenon.. .tako je ja mislim u strane drzave.... mada ono.. isti posa.....

Offline tuningmaniak

• View Profile
« Reply #48 on: December 16, 2011, 09:35:38 AM »
xenon/bi-xenon se tretiraju isto, auto koje ima xenon mora imat sociva, prskalice farova i automatsku nivelaciju - uvedeno vec u srbiji
ne vidim nacin na koji bi mogli da zabrane upotrebu ksenona? da nece mozda da im pokazujem racun koju sam dodatnu opremu uzeo sa autom?
nece ali ce ti rec ugasi i upali auto, ako xenoni ne odrade "zzzz" (kao ono na spotu djusa  ;D) i ne pomjere se gore/dolje rec ce samo parkiraj sa strane  ;)bas njih zabolje uvce jesi li ti uvalio grdne pare za to sve  :)

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #49 on: December 16, 2011, 09:58:32 AM »
Mislim da ce moc i manuelna nivelacija jer cini mi se u srbiju i nju tolerisu.Znaci da auto ima onaj tockic sa nivoima 1,2,3 da mozes da podizes i spustas kratka svijetla. Mada nisam siguran!   :)

Offline smfilip

• Administrator
    • View Profile
« Reply #50 on: December 16, 2011, 11:01:12 AM »
u srbiji nisu zabranjeni,ne znam otkud vam to... ili svako drugo auto krsi zakon,a prolaze pored pandura...aj sociva,ali sta da rade ljudi kojima su fabricki dosla sociva i  fabricki xenoni,ali nemaju prskalice? da ih izvade i stave halogenke?u svakom slucaju,mogu da pokusaju da uvedu to :)

Offline Bole

• View Profile
« Reply #51 on: December 16, 2011, 11:22:02 AM »
Tockice sa 1,2,3 ima svaki auto.

Offline tuningmaniak

• View Profile
« Reply #52 on: December 16, 2011, 11:33:09 AM »
u srbiji nisu zabranjeni,ne znam otkud vam to... ili svako drugo auto krsi zakon,a prolaze pored pandura...aj sociva,ali sta da rade ljudi kojima su fabricki dosla sociva i  fabricki xenoni,ali nemaju prskalice? da ih izvade i stave halogenke?u svakom slucaju,mogu da pokusaju da uvedu to :)
fabricki xenon po EU zakonu koji mora postovat svaka fabrika ne moze doc bez prskalica  ;)u srbiji je ta stavka u zakonu novom, e sad postuju li ga ili ne i rade li po zakonu ne znam, i kod nas je u zakonu obavezno vezanje i jos je naknadno akcija uvedena pa se malo ko veze - to ne znaci nista, ja sam naveo da imaju u zakonu da far mora da ima prskanje i autom.nivelaciju i socivo ako ima xenon - mozda tolerisu tockice

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #53 on: December 16, 2011, 01:11:53 PM »
Zabranjeni su... Tako su barem javili na emisiju SAT prije jedno godinu dana ali se vjerovatno zakon ne sprovodi kako treba.Ko nema prskalice a ima sve ostalo treba da ih ugradi.  :)Svrha prskalica kod xenon farova je ta da xenon razvija malu temperaturu u odnosu na obicne sijalice a uloga prskalice je da uklanja naslage snijega koje se inace nebi same otopile kao kod halogenih farova ista stvar vazi i za prljavstinu koja baca odsjaj...

Offline tuningmaniak

• View Profile
« Reply #54 on: December 17, 2011, 07:41:06 AM »
da, to je bila najava zakona tada prije god i po ali prosle godine s poceli sa primjenom novog zakona e sad ako propustaju znaci da se zakon ne sprovodi u punoj mjeri sto ne znaci da nece cimat zbog toga

Offline tuningmaniak

• View Profile
« Reply #55 on: January 16, 2012, 12:16:19 PM »
http://www.cafemontenegro.com/index.php?group=22&news=224008da co'ek ne povjeruje pogotovo u zadnju recenicu u tekstu  ;Dja mis'im da .... ma treba se odesilit odole djaole zabranice nam i vazduh da disemo  :P

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #56 on: January 16, 2012, 12:20:40 PM »
Ma oce da nagrde ovaj narod!Jos je ostalo da zabrane vozacima i muziku da slusaju!  :)

Offline fika88

• View Profile
« Reply #57 on: January 16, 2012, 01:35:51 PM »
Jos je ostalo da zabrane vozacima i muziku da slusaju!  :)
i to je regulisano, odnosno glasna muzika

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #58 on: January 16, 2012, 01:49:47 PM »
A samo nek su zdravo!   :DJedno uniformisano lice kad mi je druga zaustavilo i vidjelo upaljenu crvenu lampicu pitao je: "jesi li to u rezervu?" Na sta je drug sa osmijehom odgovorio "naravno" Da bi mu "milicioner" rekao: "sad mogu da ti pisem kaznu za ugrozavanje drugih ucesnika u saobracaju"Pitali smo kako i zasto i naravno dobili odgovor " u krivinu moze auto da izgubi kontrolu jer motor ostane bez goriva prilikom prelivanja goriva kroz rezervoar" Nije pisao kaznu ali da je pisao to bi bio hit!

Offline Dangara

• View Profile
« Reply #59 on: January 16, 2012, 01:54:33 PM »
Aoooooooooooooo...Sampion :D