Author Topic: ZAKON O BEZBJEDNOSTI SAOBRACAJA NA PUTEVIMA  (Read 1416 times)

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
ZAKON O BEZBJEDNOSTI SAOBRACAJA NA PUTEVIMA
« Reply #20 on: December 13, 2011, 02:10:53 PM »
placa se kazna za svaki promil?prvi put cujem.link?
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline Nemanja

• View Profile
« Reply #21 on: December 13, 2011, 02:13:06 PM »
pa to je banja platis i ides onako osmudjen doma

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #22 on: December 13, 2011, 02:54:04 PM »
Znam da je bilo da svaki km/h preko ogranicenja kosta 1e a do 30 km/h preko ogranicenja ne uzimaju vozacku nego samo pisu novcanu kaznu.Siguran sam da sam nedje u novinama citao o novom/starom zakonu - da se ne tolerise ni jedan promil u krvi, sve preko 0.00 se smatra prekrsajem ali se u praksi tolerise do 0.3-0.5 promila. (0.5 se po starom zakonu nije kaznjavalo ali se iskljucivalo iz saobracaja - bar dok mi je otac radio)   ;D

Offline moskwa

• View Profile
« Reply #23 on: December 13, 2011, 06:26:05 PM »
Profesionalni vozaci i vozaci iznad B kategorije, kada upravljaju vozilom iznad te kategorije, moraje dobro da razmisle da li ce sjesti za volan ako su prije toga popili i najmanju cašicu alkohola, ili uzeli neko opojno sredstvo. Za njih nema nikakve tolerancije i alkohola ne smije da bude u krvi.
« Last Edit: December 13, 2011, 06:32:44 PM by moskwa »

Offline Domo_TS

• View Profile
« Reply #24 on: December 13, 2011, 06:35:13 PM »
Profesionalni vozaci i vozaci iznad B kategorije, kada upravljaju vozilom iznad te kategorije, moraje dobro da razmisle da li ce sjesti za volan ako su prije toga popili i najmanju cašicu alkohola, ili uzeli neko opojno sredstvo. Za njih nema nikakve tolerancije i alkohola ne smije da bude u krvi.
jeste... i nije bitno kojom kategoriom trenutno upravljaju, ne smiju ni malo alkohola ni malo.....

Offline tuningmaniak

• View Profile
« Reply #25 on: December 13, 2011, 07:07:07 PM »
da je srece o alkoholu u krvi ne bi trebalo da pisemo, to bi trebalo da se podrazumijeva ali u naseg naroda je i dalje full fora da pjan sjede za volan  :)voland nadji mi to za svaki promil se placa kazna pliz  :)
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline Voland

• View Profile
« Reply #26 on: December 14, 2011, 11:25:02 AM »
ne znam je li izaslo u sluzbeni list jos (to za promile), ali cim budem imao crno na bijelo kacimi 2fast, nije tacno to za 30kmh preko ogranicenja, no je 30 % preko, ne mozes ti dje je dozvoljeno 60 ici 90 i da ti ostane vozacka, nego je 60+20=80, pa ti je na toliko oduzimaju, itd...manijak, nije fora, nego se desi kolega kaludjerovicu :P
Drink. Smoke. Fuck. Fight.

Offline Bole

• View Profile
« Reply #27 on: December 14, 2011, 12:08:00 PM »
Nego sto mene najvise brine. Neko je na MR grupu na fb pominja nesto oko xenona sto ce bit s tim? Oni su korisni, al ih vise svakakve budale na kolima sa rastelovanim farovima imaju pa to bljesti, sljasti, smeta itd itd.

Offline moskwa

• View Profile
« Reply #28 on: December 14, 2011, 12:11:07 PM »
ja sam pominjao....pa nece moci da se koriste kao sad,razvalis far i samo ubacis sijalicu...

Offline Bole

• View Profile
« Reply #29 on: December 14, 2011, 12:18:13 PM »
E neznam, ovo sto je bilo za tamna stakla to me ne dodiruje je ih ne volim... Al xenon je potreban, al treba nekako to regulisat za ove sto smetaju po putu.

Offline tuningmaniak

• View Profile
« Reply #30 on: December 14, 2011, 02:35:28 PM »
ne znam je li izaslo u sluzbeni list jos (to za promile), ali cim budem imao crno na bijelo kacimi 2fast, nije tacno to za 30kmh preko ogranicenja, no je 30 % preko, ne mozes ti dje je dozvoljeno 60 ici 90 i da ti ostane vozacka, nego je 60+20=80, pa ti je na toliko oduzimaju, itd...manijak, nije fora, nego se desi kolega kaludjerovicu :P
ne moze se desit kolega kaldjerovicu da neko podje s kolima u grad, sjede da pije i loce a zna da ce se kolima vratit, no je to ne razmisljanje po meni  ;)tu fast je u pravu, u naselju ko prekoraci brzinu za 30km/h a van naselja za 50km/h kaze fino pa-pa vozackoj - pise u konza  ;D

Offline Voland

• View Profile
« Reply #31 on: December 14, 2011, 04:31:14 PM »
ja ti i dalje velim da je u pitanju postotak. to vase je glupo, po tome bi bilo van naselja dje je 60 da vam tek na 110 uzimaju vozacku, a dje je 80, da je uzimaju na 130.. a u grad da mozes do 80, preglupo.... sad, kome su je uzimali, nek kaze kako, koliko ogranicenje i koliko vozilia ksenone koji nemaju sociva treba zabraniti, cak bi trebalo da se postrozi zakon za uvoz aftermarket sociva i ksenona, da se uvoze samo kvalitetne stvari, a ne smece neko..

Offline nezo

• TroubleMaker
    • View Profile
« Reply #32 on: December 14, 2011, 04:36:12 PM »
to za uvoz nekvalitetnih farova sa socivom zaboravi, nikad se desit nece.i ja sam za da se zabrane ksenoni u farove bez sociva, desi mi se skoro svaku noc da me zaslijepi i onda ciljam samo da ga promasim. bukvalno nista ne vidim.meni su uzeli vozacku na otvoreno, prekoracio sam 60km\h, mislim da sve preko 30 oduzimaju

\"40_years_bmw_3_series_images_18.jpg\"

Offline Bole

• View Profile
« Reply #33 on: December 14, 2011, 05:37:18 PM »
Naseljeno mjesto 30km/h, nenaseljeno 50km/h i nema veze otvoreno zatvoreno i jeli ogranicenje 50, 60 ili 100

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #34 on: December 14, 2011, 07:12:41 PM »
dje je 60 da vam tek na 110 uzimaju vozacku, a dje je 80, da je uzimaju na 130.. a u grad da mozes do 80, preglupo.... sad, kome su je uzimali, nek kaze kako, koliko ogranicenje i koliko vozili
Upravo je tako kako si rekao! Ako je ogranicenje 50 ti vozis ispod 80 pisu ti novcanu kaznu jer nisi prekoracio 30km/h i po zakonu ne mogu da ti uzmu vozacku. Ja sam mislio da je 30km/h i u gradu i van grada a ako je 50 onda jos bolje. Bas ce se milicioneri maltretirat sa racunjanjem postotaka :)

Offline tuningmaniak

• View Profile
« Reply #35 on: December 14, 2011, 08:10:39 PM »
ja ti i dalje velim da je u pitanju postotak. to vase je glupo, po tome bi bilo van naselja dje je 60 da vam tek na 110 uzimaju vozacku, a dje je 80, da je uzimaju na 130.. a u grad da mozes do 80, preglupo.... sad, kome su je uzimali, nek kaze kako, koliko ogranicenje i koliko vozilia ksenone koji nemaju sociva treba zabraniti, cak bi trebalo da se postrozi zakon za uvoz aftermarket sociva i ksenona, da se uvoze samo kvalitetne stvari, a ne smece neko..
a ja ti velim procitaj u zakon kako je napisano ....  ;D

Offline Voland

• View Profile
« Reply #36 on: December 15, 2011, 12:07:11 AM »
govorite li vi ozbiljno, da ako npr idem put cetinja 129, a ogranicenje je 80, meni se ne uzima vozacka?ne budalite, jer se nikome to nije desilo

Offline Bole

• View Profile
« Reply #37 on: December 15, 2011, 05:52:19 AM »
Alo cujes ti,nemoze ti se uzet... Al smute ljude na brzinu koji neznaju!

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #38 on: December 15, 2011, 07:15:35 AM »
Radar obicno stoji na mjestu dje je neko minimalno ogranicenje i tu hvataju...A upravo je tako kako si sad rekao 30/50+ preko ogranicenje i vozacke BEZ a ispod 30/50 samo novcana kazna!

Offline tuningmaniak

• View Profile
« Reply #39 on: December 15, 2011, 08:17:50 AM »
novcana kazna od 30e i bod  ;)juce odma posle CT put BD prva ona raskrsnica siroka uvatili tatu na 50 je isao 76 - veli lik 30e + bod voland procitaj sta pise u zakon, batali logiciranje ...  :De da i desilo se meni, na otvoreno 80 isao cca 135 uspio da smanjim na 120 i veli mi lik, "...dobro kocis zamalo ode vozacka..."  :D