Author Topic: kutija za woofer od poliestera  (Read 648 times)

pele-79

• Guest
kutija za woofer od poliestera
« on: May 28, 2006, 04:19:08 PM »
svi znate da nema muzike bez woofer-a,a takodje svi znamo da kutija za woofer zauzima dosta prostora u prtljazniku :( ,neko ce reci pa moze na policu da dodje woofer free air type(ili woofer kome citav gepek cini kutiju).ali vjerujte mi iz iskustva sve sam probao,ali to nije to :( .znaci evo vam jedna formula kako da uradite kutiju,a da vam nezauzima mnogo mjesta u prtljazniku,a sto zauzme zauzece ionako onaj dio koji se skoro i ne koristi,recimo lijevi ili desni bok gepeka.mnogi ce reci pa kako to je neravno,nemoze kutija,e pa moze,uz malo truda i vremena naravno :) . evo ovako recimo izaberete koju cete stranu gepeka,pokupujete sta vam treba,a to je 2-3 kartonske trake za dekovanje,najlon za lakiranje,3-5kg smole,1kg staklene vune sto tanje,medijapana zavisno koji je auto u pitanju,1 terminal za spajanje zvucnika,kao i dvozilnog kabla debljeg za woofer,sintelan lepilo ili sl.,nitro razredjivac i tapacir za zvucnike. od alata vam treba koja cetka,rukavice,brusilica i ubodna testera.dakle prvi korak je da se izabrani bok vozila dobro oblijepi kartonskom trakom do 3sloja da ne bi kapnula smola po tapacirima.kad se izlijepi zeljeno mjesto,okolo se stavi najlon za svaki slucaj :wink: zamutite po malo smole do 300grama sa ucvrscivacem,jer se brzo susi,premazete po prethodno izoliranom dijelu,pa otkidate po manje komade staklene vune ili tzv. MATU,pa odmah cim postavite,sa cetkom tupkate sa smolom po matu,i tako 2-3 sloja.kad zavrsite,ostavite da se osusi 2-3sata.onda lagano izvucete sve iz gepeka,zajedno sa trakom,traku skinete i ostao je kalup vaseg prtljaznika od poliestera.slijedeci korak je ojacavanje odlivka,znaci opet smola i matu pa udri jos 3-4 sloja,kad to zavrsite brusilicu u ruke i odlivak po ivicama izrezati ravno,gornju stranu mozete da pravite od medijapana ili poliestera,ako je od medijapana,iskida se ubodnom testerom po obliku odlivaka,pa se prisarafi za poliester a ostale supline izmedju odlivka i medijapana se opet ispune smolom i matom.ako ocete i gornju stranu od poliestera uzme se komad medijapana ili ravne povrsine,izlijepi se trakom i postavi se uz odlivak i jednostavno opet udarite po poliesteru,tj.spajate polako u kutiju.kad se sve osusi,ocrtate oblik dobijene kutije po medijapanu za prednju stranu,pa opet ubodna u ruke i izrezati po sablonu,pa sarafima pricvrstiti medijapan,isjeci rupu za woofer,zavisno od prostora i velicine woofer-a ali najfleksibilniji za to su woofer-i od 25cm.a kutija za takve woofere zapremine od 25-35l.dakle,onda kad smo isjekli rupu za woofer sa unutrasnje strane kutije opet napuniti supljine poliesterom izmedju medijapana i odlivka.dakle kutija je gotova.ostaje jos da se ubodnom isjece rupa za zvucnicke terminale i ako je kutija veca,rupa i za bass reflex cijev,za dublji bas.ostaje jos samo tapaciranje,premaze se sintelanom strane koje su vidljive i jednostavno zalijepite tapacir,zasrafite zvucnik i terminal,ubacite bass reflex,sve povezete unutra,woofer na pojacalo i spremno za spl takmicenje :D  ovakva kutija je dosta dobra ako dijelite auto sa ocem a njemu treba gepek,ili vama treba cesto gepek za utovar.upravo radim sebi takve 2 kutije u corrada,a bice i slika,pa ce biti lakse da shvatite...                    

318is

• Guest
« Reply #1 on: May 30, 2006, 12:19:04 PM »
Super sad znam ko ce to da mi uradi :D                    

pele-79

• Guest
« Reply #2 on: June 01, 2006, 09:52:09 PM »
he,he muko moja! :)  samo najavi da spremim jednu gas masku da se ne drogiram od mirisa smole :wink:                    

Offline stefan123

• View Profile
« Reply #3 on: June 27, 2006, 10:22:27 AM »
Gdje ima da se kupi smola odnosno taj poliester kit....i koliko kosta.Pozdrav.                    
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

pele-79

• Guest
« Reply #4 on: July 04, 2006, 09:20:14 AM »
ja je kupujem u kotor,u autoremont,tacnije u hangar gdje se prave jahte,malo je cijena paprena 5e po kg,u bg je 2e kg nego me mrzi da vucem po autu smolu :(                    

Offline stefan123

• View Profile
« Reply #5 on: July 04, 2006, 05:09:13 PM »
Sto paprena 5E.Koliko toga (koliko KG )treba za jedan woofer.                    
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

pele-79

• Guest
« Reply #6 on: July 04, 2006, 08:34:30 PM »
mislim papreno kakve su inace cijene,nemislim da je skupo 5e,ali u bg za 5e 2.5kg smole.pa neznam kolika ti kutija treba,meni je za kutiju od skoro 40l otislo 6kg smole + 1kg staklene vune koja je isto 5e za kg.                    

pele-79

• Guest
« Reply #7 on: July 21, 2006, 12:08:16 PM »
evo i slike momci!                    

pele-79

• Guest
« Reply #8 on: July 23, 2006, 07:01:37 PM »
ovo je momci samo pocetna faza izvucen kalup iz gepeka sa tankim slojem,e sad na to ide jos slojeva,ali otom potom,vruce mi,pa plazica,ribice,ovo ono... :wink:  :D                    

motorsport

• Guest
« Reply #9 on: July 29, 2006, 12:31:54 AM »
ribice,ovo ono...  
sram te bilo, ozenjen covjek, dijete imas...  :wink:  haha, cita li ti zena forum???                    

pele-79

• Guest
« Reply #10 on: July 29, 2006, 07:12:07 AM »
ne cita!he,he! :lol:  ako sam ozenjen nisam... :wink:                    

Offline shajo

• View Profile
« Reply #11 on: August 14, 2006, 02:49:30 PM »
dobra fora ne znam  ima li razlike od zvuchnika do zvuchnika?                    
ohajtenzgut nei shpikinguz

pele-79

• Guest
« Reply #12 on: August 29, 2006, 07:24:45 AM »
[!--quoteo(post=4614:date=Aug 14 2006, 02:49 PM:name=shajo)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(shajo @ Aug 14 2006, 02:49 PM) [snapback]4614[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]dobra fora ne znam  ima li razlike od zvuchnika do zvuchnika?[/quote]naravno da ima,moras da proracunas litrazu [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /]