Author Topic: Generalka!  (Read 186 times)

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Generalka!
« on: January 31, 2007, 04:29:38 PM »
Ovako interesju me svi djelovi koji su potrebni za generalnu.Golf je obican dizel i godiste '89. ako neki zna sta treba neka pise i ako znate cijene tih djelova u PG pozeljno je!Golf je mog oca i dijagnoza mu je da je gotov [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /] (nije zurba jer mi je do servisa put u izgradnji pa taman imate vremena da mi provjerite cijene par dana)

UNLIMITED

• Guest
Generalka!
« Reply #1 on: October 04, 2008, 08:29:58 PM »
Moj kolega sa posla je skoro radio full generalku za dvojku dizela i kostala ga je 700 eura ali to je bas full, znaci brusenje glave, bloka, radilice, zamjena bregaste, ventila, svih dihtunga, karika, lezajeva, vodena pumpa.... ima tu milion djelova. U glavnom ako neces osvjezavanje motora vec punu generalnu moras zamijeniti mnogo toga uglavnom sve djelove koji trpe veliki pritisak i opterecenje. To kosta oko 700 eura ali imas nov motor. Imas i varijantu da kupis polovan motor na otpad kod Ivanovica u pg a posto ti broj motora ne ide vise u saobracajne lako ga je ubacit. Znam momka koji je kupio masinu kod njega za 500 eura a motor je vise nego dobar pa ti vidi sta ti se vise isplati ::drive2::

Offline tuningmaniak

• View Profile
Generalka!
« Reply #2 on: October 05, 2008, 10:23:01 AM »
Samo sto kod kupovine polovnog motora nikad ne znas sto si kupio! Ako mos radio generalku, al bi jos bolje bilo da ga zbambarises nedje i trazis pare od osiguranja, ako imas kaku vezu dobices vise no sto bi ga prodao.  roflInace kad radis G.O. motora, racunaj i sa zamjenom seta spojnice, poluosovina, ma svega sto se tice prenosa snage, a ako je bas u losom stanju i trapovi i sve komplet. Jebiga nije lako napravit od starog auta da lici na nesto! A kad si vec uradio G.O. motora i ostalih tehnickih djelova, steta je da ne sredis i karoseriju malo jer si toliko ubacio para i opet to nije to, zatim bi trebalo sredit unutrasnjost, ma sve to povlaci jedno za drugim. Moj kum je na Passat-a 2 1,6d radio generalnu prije 4 godine i ispalo ga je nesto oko 500Evura mozda i vise ne sjecam se tacno, al je miran i sa autom je vec presao 250.000km od tada. A ta generalna je radjena na polovnom motoru koji je kupio na otpadu i pokazalo se da nije ni zasta.Znam da je generalka motora za mog bivseg Citroen-a BX 1,9 bila oko 600Eura (samo djelovi), a posto je francuz mnogo skuplji od njemaca za djelove, racunaj da ce tebe ispast tolko sa komplet rukama i djelovima.
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Generalka!
« Reply #3 on: October 05, 2008, 11:42:44 AM »
Meni je dobar motor i to se ispostavilo da nije bila generalna potrebna uopste, nego da je od 4 grijaca masjtor provjerio 2 i rekao da je motor trop i da treba generalka.Ustvari su 2 grijaca bila crkla.A ja sam bio nabavio 1.9 tdi iz trojke 96 god servisiran prije nego sto je izvadjen iz auta presao 150 000 za 500e + ugradnja.Tako da je moj golf jos uvijek 1.6D sa motorom iz '89. Najbitnije je da sam prosao sa troskom za 4 grijaca i to je to.

Offline tuningmaniak

• View Profile
Generalka!
« Reply #4 on: October 06, 2008, 09:10:23 AM »
Extra si prosao, a sto ne bi probo ovaj mAtor 1,9 u Feldu?  ::msn-wink::
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Generalka!
« Reply #5 on: October 07, 2008, 01:41:42 PM »
Motor ceka ugradnju ali iskljucivo u golfa mk2 sa dvoje vrata (imam neke planove o tome kad dodje vrijeme).Iz tog razloga trazim GTI da izbacim motor i ubacim TDI (valjda je i crveno nisam siguran) mada i da ostane na paletu nece mu biti nista - moze on da ceka.Ko ceka doceka.