Author Topic: Potrosnja Vaseg Auta?  (Read 3322 times)

Offline stefan123

• View Profile
Potrosnja Vaseg Auta?
« Reply #100 on: July 12, 2008, 07:09:40 AM »
bolan ni ja nisam vjerovao nego tako racunica kaze.....jbt..uz pazljiviju voznju to dodje ispod 7L, bez klime mozda i 6.5L....cemu onda sluzi dizel ??  rofl( taman gledam top gear, pricaju o protrosnji auta....test Prius Hybrid VS BMW M3.....M3 je manje potrosio.... )
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline SFU

• View Profile
Potrosnja Vaseg Auta?
« Reply #101 on: July 12, 2008, 07:21:57 AM »
pa jbga prius je ishla najbrze shto moze a m3 je samo pratio!zna se - koje se auto manje opterecuje ono manje troshi (primjer 320i i 325i/323i)pa meni je vishe para trebalo za gorivo prije poskupljenja nego sad a malo sporije vozim, ne troshi auto kolko nachin voznje (vishe ne pretichem s dvije brzine manje pa do blokade, ne kochim motornim, ne forsiram u brdo....)

PS: Qrtza ti ovo ne valja

SRT8

• Guest
Potrosnja Vaseg Auta?
« Reply #102 on: July 12, 2008, 08:49:10 AM »
shit,tonight i calculated ,uz burnu voznju potroshnja 24 litre LOL jebem ti ....

Offline tuningmaniak

• View Profile
Potrosnja Vaseg Auta?
« Reply #103 on: July 12, 2008, 10:01:50 AM »
Stefko jesi li siguran da si prije i poslije tankovao bas do vrha (ono dok se skoro ne prospe) jer skoro sva nova auta imaju okidac koji gasi pistolj (to je valjda radi pjene ili ozracivanja pojma nemam tako mi nesto objasni ovaj coek na pumpu). Meni su uvijek kad su sipali "do vrha" ostalo je jos jedno 7litara da se dospe malo po malo. Juce sam mjerio potrosnju na otvoreno (PG-BD+ nesto malo oko 20km lokal sa Klimom) uz razumnu voznju (prosjecna brzina 50km/h po kompjuteru) i posle 146 predjenih kilometara podjog na pumpu poce coek da sipa do vrha kad ono se iskljuci na 2,8l, nije moga da vjeruje, a kad mu rekoh da sipa bas bas do vrha dok ne pocne pjenu da izbaca onda stade 7,8l. Inace prosjek mi je ispao 5,3 (po komjuteru 4,7).
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline stefan123

• View Profile
Potrosnja Vaseg Auta?
« Reply #104 on: July 12, 2008, 03:26:37 PM »
youp...rekoh mu...vadio je pistolj i dosipavao...

SRT8

• Guest
Potrosnja Vaseg Auta?
« Reply #105 on: July 12, 2008, 08:15:48 PM »
Stefko jesi li siguran da si prije i poslije tankovao bas do vrha (ono dok se skoro ne prospe) jer skoro sva nova auta imaju okidac koji gasi pistolj (to je valjda radi pjene ili ozracivanja pojma nemam tako mi nesto objasni ovaj coek na pumpu). Meni su uvijek kad su sipali "do vrha" ostalo je jos jedno 7litara da se dospe malo po malo. Juce sam mjerio potrosnju na otvoreno (PG-BD+ nesto malo oko 20km lokal sa Klimom) uz razumnu voznju (prosjecna brzina 50km/h po kompjuteru) i posle 146 predjenih kilometara podjog na pumpu poce coek da sipa do vrha kad ono se iskljuci na 2,8l, nije moga da vjeruje, a kad mu rekoh da sipa bas bas do vrha dok ne pocne pjenu da izbaca onda stade 7,8l. Inace prosjek mi je ispao 5,3 (po komjuteru 4,7).
Ma to nema odje da ti neko sipa gorivo...sve pumpe elektronske i sam sipash i sam placash... to tamo dolje mi je najmrznije gledat onoga kako mi nabija pishtolj u auto...ko da ga siluje LOLInache upravu si i meni okine ranije , mogu dosipat josh gallon(oko 4 litre)

Offline stefan123

• View Profile
Potrosnja Vaseg Auta?
« Reply #106 on: July 12, 2008, 08:18:55 PM »
ne okida to auto (valjda jbt) no sam pistolj kad tecnost dodje do njega prekine...

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Potrosnja Vaseg Auta?
« Reply #107 on: July 14, 2008, 10:16:52 AM »
mene ili laze kompjuter ili mi je bolja potrosnja posle onoga cackanja ecu-A...2 dana voznja kroz grad, juche do jaza i nazad punani gas i sinoc kroz grad sa upaljenom sirenom  groupwave i pokazuje jedva 11 litara...
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
Potrosnja Vaseg Auta?
« Reply #108 on: July 14, 2008, 07:07:26 PM »
eo za 2 dana skoro 400 km...otvoreno...oko 9 litara...sa klimom...
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline tuningmaniak

• View Profile
Potrosnja Vaseg Auta?
« Reply #109 on: July 14, 2008, 07:22:33 PM »
To TiCo legendo, samo keep pushning! Auto treba da se vozi! Ja cu evo prvi put od kad sam uzeo skodu prevalit 800-900km sa jednim tankom! Dosad nikako preko 650km! Ju-pi! groupwave

Offline SFU

• View Profile
Potrosnja Vaseg Auta?
« Reply #110 on: July 15, 2008, 06:55:14 AM »
Ma to nema odje da ti neko sipa gorivo...sve pumpe elektronske i sam sipash i sam placash... to tamo dolje mi je najmrznije gledat onoga kako mi nabija pishtolj u auto...ko da ga siluje LOLInache upravu si i meni okine ranije , mogu dosipat josh gallon(oko 4 litre)
e ali kod nas ko gospodin shjedish, spushtish prozor, kazesh kolko cesh, ovaj naspe, ti mu proturish kroz prozor pare ....

SRT8

• Guest
Potrosnja Vaseg Auta?
« Reply #111 on: July 15, 2008, 07:58:43 AM »
ma extra je to , to je odje Full service i znachi ono sjedish ukola , sipaju ti gorivo provjere pritisak guma ochiste prozore... medjutim gorivo je masu skuplje na tim pumpama i nema ih pogradu samo u bogatim nasljima...al zato na svaku pumpu imash one salvete, vodu i ono sa technoshcu sa brisanjem stakala...ma da chuo sam od nekih da kod nas te varaju na te mehanichke pumpe kad ono shtekaju nauchili su na pumpu pa ti vihse mjeri no shto ti izbachi, pa nakraj dana izmjere goriva i para pa razliku podijele... nemam pojma mozda mlatim no mene je jedan lik iz tuza to pricha...pa reko mozda ste vi chuli za to...
« Last Edit: July 15, 2008, 08:00:33 AM by SRT8 »

Offline stefan123

• View Profile
Potrosnja Vaseg Auta?
« Reply #112 on: July 15, 2008, 09:19:10 AM »
stara fora.....to su vazda radili....punis 50€ a oni na brojac ostavili 10€ ili 20€... chair

SRT8

• Guest
Potrosnja Vaseg Auta?
« Reply #113 on: July 15, 2008, 05:35:43 PM »
stara fora.....to su vazda radili....punis 50€ a oni na brojac ostavili 10€ ili 20€... chair
Pa ti SFU sjedi u auto ko gospodin i uzivaj! clap2

Offline stefan123

• View Profile
Potrosnja Vaseg Auta?
« Reply #114 on: July 15, 2008, 06:03:22 PM »
A ono....bacis pogled (da niko ne vidi)  roflMeni je lik krenuo da sipa dizel....uzeo pistolj i krenuo prema kolima, i onda ga vrati i dodje da pita "euro dizel jel ??"  jao

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
Potrosnja Vaseg Auta?
« Reply #115 on: July 15, 2008, 09:05:38 PM »
ja vazda izadjem da vidim sto mi sipa..i kako ce mi zatvorit rezervoar..sto je sig sig je
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline tuningmaniak

• View Profile
Potrosnja Vaseg Auta?
« Reply #116 on: July 15, 2008, 10:00:08 PM »
stefane mora da ti je dimila alfica...cim te je pita jel euro dizel...... rofl rofl rofl sala nemo se ljutit......

Offline stefan123

• View Profile
Potrosnja Vaseg Auta?
« Reply #117 on: July 15, 2008, 11:17:02 PM »
nije no je vidjeo kako me je preteka golf 3 gti tdi td d vr6 sa dvije plave diode naprijed i onda pomislio da je dizelaca....a ja ono ustvari stajao na pumpu

Offline SFU

• View Profile
Potrosnja Vaseg Auta?
« Reply #118 on: July 16, 2008, 06:48:45 AM »
Pa ti SFU sjedi u auto ko gospodin i uzivaj! clap2
ma znam sve (konobare) po pumpama jer obichno tamo izlazim! pa im vjerujem

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
Potrosnja Vaseg Auta?
« Reply #119 on: July 16, 2008, 08:27:08 AM »
Sto se potrosnje (benzina) tice imam jedno lose iskustvo (na osnovu Mercedesa 124 200 i Kawasakija KLE 500).Uvjek sipam gorivo do vrha, kada sledeci put punim znam kolika mi je potrosnja bila. Ako bih sipao benzin (bezolovni) u Roksped potrosnja bi mi porasla do 20%. To uopste nije malo. Vise ne sipam gorivo tamo. Mozda njihov benzin ne voli motore sa karburatorom...