Author Topic: Jugo Jamiroquai  (Read 411 times)

drmandic

• Guest
Jugo Jamiroquai
« on: December 15, 2006, 10:19:34 PM »
[attachmentid=158][attachmentid=159][attachmentid=160]kad sam bio mlad i neozbiljan, ozbiljno sam se bio pozabavio sa ovim jugom. kupio sam staru odrtinu iz '86 i ogulio ga cijelog do lima i poveo na lakiranje. e kad se vratio, ja sam polako bez preshe poeo da ga oblijecem.prvo sam mu nabacio zatvore, pa kad je bio bezbjedan od kise udario sam na enterijer. znaci, kompletno sve zamijenjeno osim plastike instrument table. siceve sam pravio trkacke dublje od recara barem 5cm, stvarno su bili super za sjedanje, ali je bilo malo chupavo izac iz njih [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /] . bilo je tu malo i prerade elektrike kao premjestanje prekidaca na centralnu konzolu, elektricni podizaci stakala, muzika sa 10 zvucnika i sabvufer i ko bi se sjetio jos sta je tu bilo... kad je taj sminkeraj kompletan bio gotov, bacio sam se na mashinu bijesnu. rodjak mi je konstruiso pogonski agregat po homologaciji za trke, motor standard 1100ccm, kosuljice od vw bube, borgo nova klipovi, bruseni i blok i glava, bregasta od fiata, korpa isto, kratki prenos, polirani usisi, dupli karburator, elektronsko paljenje i ko ce znat, ali je islo ko ludo, stvarno je islo [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /] . meni je licno najbitnije kod kola, pored toga sto trebaju dobro da prze, da se lijepo i sjedi za komandama pa sam okratio pedale a glavcinu od tocka volana nabavio duzu da volan bude blize i visocije tako da se sjedalo ko u bolidu. evo i koja slika da dokumentujem
« Last Edit: December 15, 2006, 10:31:14 PM by drmandic »

Offline X3M

• View Profile
Jugo Jamiroquai
« Reply #1 on: December 16, 2006, 12:41:19 AM »
ovoga sam juga vidio kad je bila kruzna trka u radanovice, dje li... (industrijska zona) i bas je dobro izgledaoa bjese li znak ferrari na masku naprijed il se meni to ucinjelo tada?

Offline Laki

• View Profile
Jugo Jamiroquai
« Reply #2 on: December 16, 2006, 10:22:50 AM »
Odlicno izgleda.Ima si sliku motora.Ovo si trebao da stavis u garazu.
2X ALFA ROMEO
BMW
YAMAHA VX CRUISER JET SKI

Offline SFU

• View Profile
Jugo Jamiroquai
« Reply #3 on: December 16, 2006, 01:08:06 PM »
VRHJesu li ovo gumene ili bash metalne patosnice?

PS: Qrtza ti ovo ne valja

drmandic

• Guest
Jugo Jamiroquai
« Reply #4 on: December 16, 2006, 05:50:40 PM »
[!--quoteo(post=14378:date=Dec 16 2006, 01:40 AM:name=X3M)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(X3M @ Dec 16 2006, 01:40 AM) [snapback]14378[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]ovoga sam juga vidio kad je bila kruzna trka u radanovice, dje li... (industrijska zona) i bas je dobro izgledaoa bjese li znak ferrari na masku naprijed il se meni to ucinjelo tada?[/quote]jes,bio sam tamo [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /]  ali sa tom znakom sam se posebnio zabavio...ne znam koliko pratis muziku i koju, znak sam oteo sa omota jamiroquai-jevog albuma travelling without moving, sve bas kao ferari samo je umjesto konja stavio svoju konturu, tako da je to bas bilo interesanjtno. pradnji amblem sam radio na aluminijumu pa emajliro preko bezbojni, bocni obicne naljepnice a zadnji sam izlio od olova(ko sto ferari ima konjica)samo konturu na grilju posto sam tablicu bio spustio ispod branika.nije bilo lose, bar sam ja uzivao [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /][!--quoteo(post=14392:date=Dec 16 2006, 02:07 PM:name=SFU)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(SFU @ Dec 16 2006, 02:07 PM) [snapback]14392[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]VRHJesu li ovo gumene ili bash metalne patosnice?[/quote]eeeee, tada nije bilo ovih shminkeraja po prodavnicama svakojakih [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /] . na tim kolima nije bilo nista imitacija, pravi aluminijum, pravo drvo, jedino nije auto pravo [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /]izvinjavam se stoje tema na pogresnom mjestu, ali mi se isprva ucinjelo da joj je ovo kuca

motorsport

• Guest
Jugo Jamiroquai
« Reply #5 on: December 16, 2006, 07:44:14 PM »
fino fino.... cesto gledan yugic kroz HN... pogotovo kroz Bijelu [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\";-)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /]  bas fino sredjen....

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Jugo Jamiroquai
« Reply #6 on: December 16, 2006, 09:40:01 PM »
Bas lijep jugic..

Offline brzi_pas

• View Profile
Jugo Jamiroquai
« Reply #7 on: December 16, 2006, 09:52:32 PM »
Odlicno i svaka cast na trudu! Vidim bash si se trudio da ga dovedesh do tvog meraka!PA vozish li ga josh?I sto mislish kakve su mu karakteristike tako "nabudzenom" ks, ubrzanje,...?
Nobody move, nobody get hurt!

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
Jugo Jamiroquai
« Reply #8 on: December 17, 2006, 12:56:01 PM »
ma bezveze, Yugo, a privlaci paznju gdje god se pojavi  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_lol.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":lol:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_lol.gif\\" /] Cosmoc girl i nije nesto zvucala unutra  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /] Eto, da ne bude da svi hvale Yuga

drmandic

• Guest
Jugo Jamiroquai
« Reply #9 on: December 17, 2006, 05:56:33 PM »
nisam ga vidio barem dvije godine na licu zemlje, a ima tri da sam ga prodao nekom djetetu [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_cry.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":cry:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_cry.gif\\" /] doveo ga sportista nedje dva mjeseca poslije trgovine da mu popravljam podizac stakla, a unutra ko da je vozio vukove i divlje svinje zajedno, sve razbucano, pocupano, te tu mene uvati tuga pa ga brzo ispratih i zamolih da mi ga vise ne dovodi. ima i pravo, nije ga ni platio mnogo pa sto bi ga pazio. a doveo mi je covjek kad sam ga tek napravio, a svraco je bogami i par puta, golfa 2gti ko lutku da mijenja glavu za glavu, a ja nijesam htio ni da cujem [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /] a cetvrtom je vrtio 7000...je li to dovoljno za preformanse? [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_biggrin.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":-D\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_biggrin.gif\\" /]
« Last Edit: December 17, 2006, 11:38:44 PM by drmandic »

Offline SFU

• View Profile
Jugo Jamiroquai
« Reply #10 on: December 18, 2006, 07:49:41 AM »
ne reche mi od chega napravi patosnice?

PS: Qrtza ti ovo ne valja

drmandic

• Guest
Jugo Jamiroquai
« Reply #11 on: December 18, 2006, 04:57:02 PM »
[!--quoteo(post=14517:date=Dec 18 2006, 08:49 AM:name=SFU)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(SFU @ Dec 18 2006, 08:49 AM) [snapback]14517[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]ne reche mi od chega napravi patosnice?[/quote]pravi aluminiumski lim debljne 5 mm sa onim aplikacijama [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":wink:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /]

Offline bmw_fan

• View Profile
Jugo Jamiroquai
« Reply #12 on: December 20, 2006, 12:29:41 AM »
extra,svaka cast

Z-128

• Guest
Jugo Jamiroquai
« Reply #13 on: January 03, 2007, 10:59:37 PM »
[img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_eek.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":shock:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_eek.gif\\" /]  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_eek.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":shock:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_eek.gif\\" /]  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_eek.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":shock:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_eek.gif\\" /]  e eeextraa

Ichko

• Guest
Jugo Jamiroquai
« Reply #14 on: January 10, 2007, 01:00:49 PM »
Yugo je extra odraden nego reci mi od kog auta je centralna konzola ono gdje si postavio prekidace i od kog auta su sjedista

Offline Laki

• View Profile
Jugo Jamiroquai
« Reply #15 on: January 10, 2007, 01:18:43 PM »
Druze predstavi se u sobi za predstavljanje clanova i napisi nesto o sebi.Takav je ovdje red.
2X ALFA ROMEO
BMW
YAMAHA VX CRUISER JET SKI

Offline Domo_TS

• View Profile
Jugo Jamiroquai
« Reply #16 on: January 10, 2007, 01:56:04 PM »
a nema brate,pun je ljubavi ovaj jugo.koliko te ispalo sve i mozes li molim te da stavis koju sliku motora?

Ichko

• Guest
Jugo Jamiroquai
« Reply #17 on: January 10, 2007, 06:20:35 PM »
izvinjavam se za predstavljanje je li sad sve u redu