Author Topic: Koènice  (Read 485 times)

BrunoX

• Guest
Koènice
« on: May 03, 2006, 06:30:03 PM »
E ovako:imam Passata benzinca 98 god. i na autoputu pri brzini od 200 km/h mi se otpuÅ¡tio prednji toèak. Bogu fala nije se niÅ¡ta straÅ¡no desilo, zaustavio sam auto, pritega toèak i nastavio. Poslije sam primijetio da mi je ležaj otiÅ¡ao. Zamijenio sam ga kod jednig turèina na divlje koji je prilikom mijenjanja ležaja oÅ¡tetio onaj ABS krug Å¡to dodje oko zgloba ali mi nije niÅ¡ta reka. Sjednem u auto i na svako drugo-treæe koèenje èuje se kako neÅ¡to melje na koènice i osjeæam pod nogom da mi koènica propada pa se odjednom papuèica podigne pa opet propadne i ne koèi konstantno no èas jako èas slabo iako ja ne upirem jaèe. Nazovem ga ja i objasnim mu Å¡to je i kupim taj zglob (200€!) i ponesem mu. On to zamijeni i reèe mi da je možda i ABS senzor crka. Ja sjednem opet u auto i sad mi melje na svako koèenje. Najgore je Å¡to kad koèim svako u krug od sto metara èuje kako skripi i melje a auto vuèe na lijevu stranu. E sad, da li da kupim i taj ABS senzor (joÅ¡ 150€) ili ako ima neko medju vama koji bi mi sigurno rekao Å¡to to može biti da ne bih o jadu crnome radio i kupova djelove zalud. To sam auto treba prije 2 mjeseca da prodam ali ga u ovakvom stanju ne mogu uvalit. Unaprijed zahvalanP.S. tip mi je otvorio instrumentalku i slomio sijalicu od ABS-a da viÅ¡e ne gori da se ja ne bi prepa da Å¡to nije u redu! - ka turski posa                    

motorsport

• Guest
Koènice
« Reply #1 on: May 03, 2006, 07:01:47 PM »
pozdrav druze, dobrodosao na forum, i zamolio bih te samo da za pocetak napises par rijeci o sebi u sobi "PREDSTAVLJANJE CLANOVA"  :wink: sto se tice problema oko tvog auta, (ne znam odakle si) al najbolje bi bilo da se za takve stvari obratis ovlascenom servisu za VW vozila, konkretno u CG je ovlasceni servis ROKSPED auto centar koji se nalazi u Tuzima... e sad da mi nebi nagadjali sta je, jer sa takvim stvarima nema zezanja, obrati se ovlascenom servisu koji ce ti sa sigurnoscu reci u cemu je problem...sto se tice lomljenja sijalice, taj problem se mogao rijesit i na drugi nacin bez rasklapanja kontrolne table... postoji dzek koji vodi do sijalice i lakse je da je njega iskopcao nego otvarao cijelu tablu... mada sa skidanjem sijalice nisi rijesio problem, samo si stvorio dodatni problem...                    

Nevid

• Guest
Koènice
« Reply #2 on: May 04, 2006, 11:45:56 AM »
I kad si vecj bio spreman i dao 200e za to, i mislish se dali josh da uvalish 150e, zashto jednostavno nisi poshao kod nekog normalnog servisera za te pare si mogao i kod ovlascjenog da obavish posao!. Ovo mi vishe lichi na neku sprdnju, ali poshto pitas chisto da ti kazem da provjerish je li sve u redu sa paknama jer, ako nema pakni ili "mesa" na njima klijeshta hvataju disk na suvo i onda pochinju simtomi ove bolesti koju si ti naveo!                    

Fabia & Avensis

• Guest
Koènice
« Reply #3 on: May 13, 2006, 04:59:43 AM »
Imao sam jednu Jettu 1.8T (Bora) i primjetio sam da se cuje lezaj. Mijenjao sam to i bio sam pazljiv jer tu je senzor ABS-a koji se moze lako ostetit ali sve je prosao kako treba.Taj majstor je totalni bolesnik. On nije imao potrebe da se igra sa senzorom jer on je unutra. Samo ako je potrebno, senzor treba da se ocisti sa Sensor Cleaner. Ne znam kako je mogao da osteti taj krug.Posto je on prilikom skidanja diska morao da skine kocni cilindar i pakne, siguran sam da ti je sjebao pakne, mozda ti je stavio neke stare ili nije znao da vrati cilindar tu gdje je bio.Sto se tice ABS lampice.....hmmm....to je skupa LED dioda i sad moras da kupis cijelu plocu instrumentable koja kosta oko 400/500 eura. Za to bih ja trazio pomoc na sud pa neka on to radi opet jer kao prvo to je placka, prevara i maltretiranje.P.S. Ja bih provjerio da li ima zraka u cilindar.P.S.S. Imao sa i 1998 Audi A4 koji lezi na platformu Passata. Njemu sam mijenjao senzor ABS-a ali taj senzor izgleda ovako:Ako i tvoj Passat ima ovakav senzor, onda on nije imao sanse da ga sjebe osim ako je tu nesto namjerno experimentisao. (kladim se da ima zatvoreni senzor).Ako tvoj Passat ima ovakav senzor......onda daj 150 eura.Ja bih posao u Sambu da ti to pregledaju, ako oni kazu da moras kupit senzor onda kupi ga pa idi kod tvog majstora i neka ti daje pare.                    

pele-79

• Guest
Koènice
« Reply #4 on: May 13, 2006, 09:21:58 PM »
he,he vidi isti senzor kao meni na corrada :D taj majstor sto ti je radio to,ja mu ne bi dao trotinet da popravlja.posto kod nas preko suda nemozes nista zavrsit ili malo stisni kvazi majstora (mesara)da plati kvar ili ako ne pomiri se i podji u roksped ili kod nekih dobrih servisera :wink:                    

Fabia & Avensis

• Guest
Koènice
« Reply #5 on: May 14, 2006, 04:17:43 PM »
Ne bih ja u Roksped jer nisu nista bolji od ovog mesara.Nego neka ide u Sambu, u BR.                    

RESPECT

• Guest
Koènice
« Reply #6 on: May 16, 2006, 10:01:42 AM »
Ja bih otisao u roksped ja sam tamo bio zadovoljan,jer su mi otklonili kvar koji 3,4 majstora nije znalo!!!                    

Fabia & Avensis

• Guest
Koènice
« Reply #7 on: May 17, 2006, 02:16:28 PM »
Ja bih otisao u roksped ja sam tamo bio zadovoljan,jer su mi otklonili kvar koji 3,4 majstora nije znalo!!!
Kladim se da je bilo problema sa elektronikom a to niko ne moze da ti otkloni sem majstor koji ima V.A.G dijagnostiku.