Author Topic: Plin+K&N filter  (Read 604 times)

poTTa20

• Guest
Plin+K&N filter
« on: May 03, 2006, 06:06:47 PM »
Postoje mnogobrojne polemike o tome kako se slazu LPG i K&N filteri tj. HI-FLOW filteri. Evo ja cu da ispricam svoju a vi nemojte biti sebicni, podelite sa nama svoja iskustva :) .Na starom autu (BMW e 30 318i) imao sam ugradjen Landi plinski uredjaj i K&N filter. Jedino sto sam primetio jeste to da je izmedju voznje na plin i benzin velika razlika. Sada vozim takodje na plin s` tim sto nemam HF filter i razlika u jacini je stvarno beznacajna. OK, znam da vam je na pameti da plin mozda nije bio dobro nastelovan i da se zbog toga osecala tolika razlika, ali to otpada jer moj bas dobar ortak ugradjuje plinske uredjaje. Stelovali smo ga onoliko puta i nista nismo uspeli da dobijemo osim vece potrosnje. Evo nekog mog razmisljanja zbog cega dolazi do tolike razlike. Plin se posle rasplinjaca vraca u gasovito stanje i visak vazduha mu samo smeta dok je benzin tecan i i visak gasa (vazduha) mu samo pospesuje rasprskavanje u cilindru i samim tim ga cini zapaljivijim. Zato smatram da je HF filter cisto bacanje para ako imate ugradjen plin.                    

Nevid

• Guest
Plin+K&N filter
« Reply #1 on: May 04, 2006, 11:36:47 AM »
Pa dobar si zakljuchak izveo samo si to mogao da uradish i prije nego shto si stavio filter na plin. :wink: Recimo filter za vazdu u obliku pechurke stavljen na obichan benziski motor, neznatno cje uvecjati recimo obrtni moment ali cje pri vecjim brzinama dobijati, usisavati mnogo vishe vazduha, dok cje ubrizgavanje griva raditi po standardnom rezimu shto dovodi do znachajnog pada performasi. A zamisli gorivo koje je gas(plin) pa mu dodas jos vishe vazduha :roll:                    

318is

• Guest
Plin+K&N filter
« Reply #2 on: June 10, 2006, 02:35:10 PM »
Tema je dobra ako se pricha o tome dali shteti HF filter kad koristite plin!!!Po meni ako ocesh snagu prebaci na benzin pa cesh je imat!A ako ocesh manju potoshnju prebaci na plin i ne zali se na snagu!Prilichno jednostavno!                    

Nevid

• Guest
Plin+K&N filter
« Reply #3 on: June 10, 2006, 06:41:57 PM »
Pa filter ne moze da shteti, nadam se da znash zashto uppshte se postavlja filter za vazduh na vozilo. A tema je plin+KN tako da mislim da nema potrebe da vishe o tome da diskutujemo ako imash nekh drugih pitanja sliobodno otvori novu temu!                    

motorsport

• Guest
Plin+K&N filter
« Reply #4 on: June 27, 2006, 07:44:51 PM »
da nebi gusili ovu sobu jer se ovdje pricha o vozilima koja idu na plin a koriste K&N, nova tema  "K&N filteri" otvorena u sobi TUNING  i svi postovi koji su ovdje bili OFF su prebaceni tamo...pozz.  :wink:                    

Offline shajo

• View Profile
Plin+K&N filter
« Reply #5 on: October 02, 2006, 05:45:17 PM »
potpuno je nebitno koji je filter u pitanju.smjesha se shteluje ne vezano za filter
ohajtenzgut nei shpikinguz