Author Topic: Fuckin' Snow :(  (Read 232 times)

Offline smfilip

• Administrator
    • View Profile
Fuckin' Snow :(
« on: November 02, 2006, 04:16:55 PM »
Ljudi,evo u PV pade snijeg danas,i ja postadoh pješak [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_sad.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":(\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_sad.gif\\" /]mislio sam da otvorim ovu temu u kojoj bi iznosili savjete za voznju zimi,po snijegu,ledu,neke trikove koje znate i sl...posebno me interesuju iskustva vlasnika BMW-ova i drugih auta sa zadnjom vucom...
« Last Edit: November 02, 2006, 04:17:23 PM by smfilip »

Offline bmw_fan

• View Profile
« Reply #1 on: November 02, 2006, 05:02:04 PM »
(: pa iskustvo ovih sa X-DRIVE sistemom koji do sada niko nije uspio prevazici (: ...salu na stranu,ja koristim lance ali nemam puno iskustva sa snijegom (ovamo para jednom 6-7god)

Offline SFU

• View Profile
« Reply #2 on: November 02, 2006, 05:55:49 PM »
kako mislish savjeti?savjet tipa da ti se "nishta loshe ne desi" ili "kako da ga zaljuljash 30m prije krivine i da udjesh pravo u nju" i slshto se tiche bezbjedne voznje jedina bitna stvar je da ne vozish brzo i da sve svoje manevre i pokrete radish lagano (ali bash lagano): kretanje, kochenje skretanje! A za krivine (poshto si zadnja vucha) samo prije krivine prilagodi brzinu krivini (shto sporije) i bez davanja a i bez PUSHTANJA gasa prodjesh kroz krivinu! A za extremnu voznju zadnje vuche nemam savjeta (reci cu ti za koju nedelju kad pochnu testiranja u NK [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\";)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /] )probaj ovo: lagano krenesh 1.2.3. ubrzash do 60tak km/h i opalish mu motorno 2gom pa kad se malo izokrene poklopi mu tu drugu u blokadu i....(volan nema funkciju) HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAMogli bi jedno okupljanje da odradimo u NK kad pane snijeg? hahahaha
« Last Edit: November 02, 2006, 06:00:10 PM by SFU »

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
« Reply #3 on: November 02, 2006, 07:41:07 PM »
i$ kad je pada snijeg u podgoricu, a ja pezoa s novikama tankijama gumama, svi klizaU i ne mogu krenut a moj pezho kao KOZA ili divokoza... [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /]
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #4 on: November 02, 2006, 08:28:36 PM »
tako smo ja i tata svojevremeno s renolom 4 [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_razz.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":P\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_razz.gif\\" /] al je rucna radila sto idje mozhe [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_razz.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":P\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_razz.gif\\" /]
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #5 on: November 02, 2006, 09:44:42 PM »
Kad sam isao na vucije prije par godina sa drugovima reno 5 ide ko lud (nas 5 u njega) uzbrdo a ostaju mnogo jaca kola. Nidje nas te godine nije ostavio.

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #6 on: November 03, 2006, 09:30:38 PM »
kako ce shajo i denis s kolima ka cistaci da budu kad snijeg pane hahahhahahaahahhahahahahaahhahahahahahhahahaahha
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline smfilip

• Administrator
    • View Profile
« Reply #7 on: November 03, 2006, 05:27:51 PM »
i ja cu da budem kao cistac...tj,niko nema da prolazi pored menem,posto zadnji kraj ide 2 metra lijevo 2 desno...i otisli ste u offtopic

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
« Reply #8 on: November 03, 2006, 06:47:16 PM »
Na automobil obavezno montiras zimske gume i vozis nesto manjim tempom, ali sto je najvaznije imas sigurnost.Jos jedna napomena zimska guma nije samo za snijeg, vec je projektovana za temperature koje se manje od +7.Meksa je i samim tim bolje hvata od letnje gume, koliko je kraci kocioni put ne treba posebno napominjati.

Offline SFU

• View Profile
« Reply #9 on: November 04, 2006, 08:54:38 PM »
najbolje ti je (kao shto wulfy kaze) da kupish zimske gume (moze i nalivene) i uzmi neku uzu gumu 185 (da bolje "prtish snijeg") i obavezno sve 4 jer prednje su podjednako vazne kolko i zadnje (kochenje i upravljanje a zadnje pogon) i vidjecesh veliku RAZLIKU!

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline Saso

• View Profile
« Reply #10 on: November 05, 2006, 01:46:16 AM »
Zima, mi u Sarajevu imamo bas iskustva sa snijegom hehe ma prvo i osnovno za zimsku voznju su dobre zimske gume, ja licno uzimam samo Goodyear Hidragrip a evo ove sezone sam uzeo Ultragrip 7 kazu da su extra a kad sam vozio zadnju vucu jedne zime imao sam Dunlop SP WinterSport ja nisam vozio na boljoj gumi , te gume treba da budu fabrickog profila ni slucajno nisko profilne siroke sto sira guma to losije prijanjanjem i manja sila interakcije sa podlogom. Ma mocno je sa zadnjom vucom na snijegu al u nekim normalnim granicama na cesti, a na parkingu da ne pricam hehehe brzo ucis drifftanje, ako nemas iskustva na parking i uci bitno je da dobijes osjecaj i to je to [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /]))