Author Topic: Koje Su Svjecice Najbolje Za Vozila Na Plin?  (Read 321 times)

motorsport

• Guest
Koje Su Svjecice Najbolje Za Vozila Na Plin?
« on: September 10, 2006, 01:12:06 PM »
juce promjenih svjecice na calibru, stavio sam neke francuske sa dva pipka... nedje sam chuo, ja mislim da je to chak i tico reka', da je za plin bolje sa sto manje pipaka... jel istina to??a kablove jos nisam kupio, al sam ih nasao u danilovgrad za 65 eura, silikonski... jel skupo to??

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #1 on: September 10, 2006, 07:20:52 PM »
gazda pazi ovako malo skrecem s teme al evo da objasnimkomsija prodaje audia 100 nije sad bitno kakav i stoi dolazi lik da gleda auto ja u zivotu nisam vidio da neko zna vise caka za autoi ja odma oko njega naravno a posto je audi ovaj na plin nesto mu je stekao nije radio kako treba i pita ga koje su ti svjecice ovaj komsija veli sa 2 pipka (cini mi se) ovaj na to kazhe da plin oce jednu varnicu a jakua ne kao na benzin sto vise to bolje sagorijevanjeja bih njega ipak poslusao jer sigurno ne lupa nego zna coekkazu da se na njega u srbiju vodi preko 100 auta radi coek s kolima pa zna...a kablove mislim da mi je u radionicu ostala kutija od mojih kablova kosi meni super sluze shjutra ti javljam ako bude koje su znam da su uzeti kao bolji
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline Filip_pg

• View Profile
« Reply #2 on: September 10, 2006, 08:48:12 PM »
necu reci da se ne slazem sa ticom,ali nesto mi i nije bas logicno,sto vise pipaka to bolja explozija,jedino ako se ne rasprasuje plin kako treba pa mu je mnogo varnica sa 3 pipka...ja sam ti rekao vec,cini mi se,da bih na tvoje mjesto uzeo iridijumske svjecice,a kablovi,sto znam,nisam bas upucen koliko kostaju,ali pogledaj na e-bay,cisto radi info,kablove marke "splitfire"...to su sportski, i kazu da daju po ks...

Offline X3M

• View Profile
« Reply #3 on: September 10, 2006, 09:57:32 PM »
mislim da sam nedje procitao da ni iridijumske ne valjaju za plin mada nisam siguran [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /]

Offline Filip_pg

• View Profile
« Reply #4 on: September 10, 2006, 10:19:37 PM »
pazi,iridijumske kao iridijumske su definitivno najbolje svjecice koje postoje,samo treb aih kupit i normalno podesit temp paljena...

DRAGANCE

• Guest
« Reply #5 on: September 11, 2006, 12:11:18 AM »
slobodno stavi svecice sa dva pipka , to je neka granica , mrzi me sad da objasnjavam kako to sve ide , pisacu do sutra a spava mi se

motorsport

• Guest
« Reply #6 on: September 12, 2006, 09:55:57 PM »
evo napokon danas i kablove promjenih...uzeo sam neke silikonske, najkvalitetniji sto su bili u KARAL KOMERC, 55 eura... i napokon poslije 5 dana provozah auto na plin [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\";-)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /]

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #7 on: September 12, 2006, 09:59:47 PM »
i kako ide ima li muke na start il je kao nekad u stara dobra vremena [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /]
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

motorsport

• Guest
« Reply #8 on: September 12, 2006, 10:10:29 PM »
ma isti djavo , nego eto sad sam malo sigurniji sto se tiche onih explozija od plina...  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\";-)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /]

Offline bmw_fan

• View Profile
« Reply #9 on: December 12, 2006, 02:41:49 PM »
danas sam kupio u blok 5 ngk svecice sa jednim pipkom 6.3e komad ili 6.4e...garancija 1god...vidjet cemo sto ce biti  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\";-)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /]

Offline X3M

• View Profile
« Reply #10 on: December 12, 2006, 05:07:11 PM »
meni su na golfa bosch sa 3 pipka i sve normalno funkcionira [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":wink:\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /]

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
« Reply #11 on: December 12, 2006, 07:45:25 PM »
Za plin je bolja jedna jaca iskra nego dvije ili tri slabije iskre (zavisi od pipaka na svjecici)Mada se i na tim svjecicama varnica javlja najcesce samo na jednom pipku, ali nije iskljuceno da baci dvije istovremeno.Benzinu to ne smeta, ali plin ima vecu oktansku vrijednost (nesto preko 100, ne znam sada napamet)No da ja vise ne bih palamudio, ovdje imate dosta toga objasnjeno [a href=\\"http://www.autogas.co.yu/html/pitanja.htm\\" target=\\"_blank\\"]http://www.autogas.co.yu/html/pitanja.htm[/a]