Author Topic: Kocenje  (Read 1180 times)

Offline Filip_pg

• View Profile
Kocenje
« on: September 06, 2006, 08:53:00 PM »
e sad,stvar koju ste skoro svi primijetili...kod auta sa zadnjim pogonom,mnogi "ukoce" prednje tockove,pa zadnji vrte u mjesto i dime...e sad,zanima me kako se to moze uradit,e sad,kontam da se samo zaustavi dotok glicerina do zadnjih kocnica,ali kako,tj moze li se napravit kakav prekidac na recimo neki ventil ili tako nesto,pa da mogu da zatvaram i oslobadjam dotok glicerina?ako znate sto o tome,pisite...

Offline SFU

• View Profile
Kocenje
« Reply #1 on: September 06, 2006, 09:40:37 PM »
ne lozi se na to! (kakav partybraker)mnoge su druge zanimljivije mogucnosti zadnje vuche od stajanja u mjestu! Samo ga ti meni dodaj da vidimo kolko ce mi stojat u mjestu!vjerovatno ti mislish da si vjesht sa zadnjom vuchom a vjeruj mi ja sebe smatram pochetnikom kakve freakove znam!

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline Filip_pg

• View Profile
Kocenje
« Reply #2 on: September 06, 2006, 09:42:25 PM »
ne kazem ja da sam majstor,naprotiv,ali sam se vazda lozio na onaj burnout u mjesto...to mi se svidja extra...ali eto,kad vec pomenu neke interesantnije stvari,reci,da cujem,ozbiljno me interesuje...

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
Kocenje
« Reply #3 on: September 06, 2006, 09:55:33 PM »
i mene brate daj objasnite toko zna neka kazhe
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline Filip_pg

• View Profile
Kocenje
« Reply #4 on: September 06, 2006, 09:59:11 PM »
u principu to i nije neka filozofija,zacepis fino glicerin za zadnje tockove i ostaje ti da kocis noznom samo prednje a zadnje samo rucnom,ali mene interesuje na koji bi nacin mogao funkcionisati neki sitem koji bi taj dotok glicerina mogao regulisat...tj da ne bude da zabatalis zadnje definitivno,nego,da se po potrebi otvara i zatvara neka klapna koja bi stojala nedje na crijevo od glicerina...

Offline SFU

• View Profile
Kocenje
« Reply #5 on: September 06, 2006, 10:10:12 PM »
normalo prva i najzanimljivija stvar za pochetak zanoshenje (namjerno) pri izlasku iz krivine! (za to ti treba samo "niko u susretu")a kad mi dash krug sa BMWom pokazacu ti jednu potpuno bezazlenu a zanimljivu stvar sa zadnjom vuchom (silom prilika je koristim puno u zadnje vrijeme)! hahhahaa za burn se ne boj ako su ti gume stare rado cu ti i to pokazat hahahahahahha
« Last Edit: September 06, 2006, 10:11:09 PM by SFU »

Offline Filip_pg

• View Profile
Kocenje
« Reply #6 on: September 06, 2006, 10:23:06 PM »
pazi,nisam ni ja smeten,znam i ja te neke stvari,ali me posebno interesuje ovo...a sta to ti radis sliom prilika?

Offline SFU

• View Profile
Kocenje
« Reply #7 on: September 06, 2006, 10:39:54 PM »
Kad probam neku od tvojih "istina" pokazacu ti!

Offline Filip_pg

• View Profile
Kocenje
« Reply #8 on: September 06, 2006, 10:40:41 PM »
ok,oces sjutra doc do pg-a?da ti odma dam da vozis?

Offline SFU

• View Profile
Kocenje
« Reply #9 on: September 06, 2006, 10:49:29 PM »
chim budem mogao dolazim!

Offline Filip_pg

• View Profile
Kocenje
« Reply #10 on: September 06, 2006, 10:50:55 PM »
evo ti moj broj,pa se javi. 069 239 506samo eto da zanas,popodne sam u skolu,tako da bi naj bio vikend!

Z-128

• Guest
Kocenje
« Reply #11 on: December 11, 2007, 03:58:22 PM »
A zar nije na bmw da prednje kocnice rade na pola pedale a ostalo pola pali druge ? ja sam gledao druga kako to radi na 318i, samo stisne pola kocnice i onda mu koce samo prednji

Offline smfilip

• Administrator
    • View Profile
Kocenje
« Reply #12 on: December 11, 2007, 05:02:39 PM »
pa to kad bi bilo tako...samo mogu da kazem da na ovom forumu ne bi bilo vozaca zadnje vuce...bili bi 2m ispod :)to sto je on radio ko zna sta moze biti

Offline SFU

• View Profile
Kocenje
« Reply #13 on: December 11, 2007, 05:12:58 PM »
to moze svaki bmw ja sam to samo jednom probao tek kad sam ga uzeo (samo ga odma naglo zapali pa takni kocnicu onoliko kolko mu treba da miruje - e da lijevom nogom - mozda ce ti bit chudno kolko si sakat i bez osjecaja kad lijevom kochish)!
« Last Edit: December 11, 2007, 05:16:14 PM by SFU »

Z-128

• Guest
Kocenje
« Reply #14 on: December 11, 2007, 06:24:48 PM »
Kad smo vecj kod sakatog, kupi tata a8 automatik, i sad uzo ja da probam, i desnom nogom dajem gas i pripremio lijevu na kocnicu da kochim, mozesh misliti kako sam proshao...

Offline SFU

• View Profile
Kocenje
« Reply #15 on: December 11, 2007, 06:47:03 PM »
znachi znash o chemu ti pricham hahahaha vrh je osjecaj kad sam sebe prepadnesh a!?

sparco

• Guest
Kocenje
« Reply #16 on: July 21, 2008, 06:41:02 AM »
kakva tema iz naftalina, volio bih da vidim sad vasa misljenja o ovome, eto ja prvi put uzeh da imam i stalno vozim zadnju vucu i prvi dan odmah, stisnem kocnicu pustim kvacilo i gas do kraja, i na felge zavrsim bez ikakvih prekidava okidaca i kidanja glicerina idje

Offline SFU

• View Profile
Kocenje
« Reply #17 on: July 21, 2008, 06:58:52 AM »
naravno!