Author Topic: Registracija motornih vozila, u republici Crnoj Gori  (Read 1718 times)

Offline Mele

• View Profile
Registracija motornih vozila, u republici Crnoj Gori
« Reply #20 on: December 28, 2013, 05:18:30 PM »
Evo ako nekog bude zanimalo. Danas sam vodio jedno auto na registraciju. I raspito sam se oko odjave, dobio sam odgovor da vise ne moze samo vozilo da se odjavi nego samo kad ga prevodis onda se odjavljuje ali moras odma da ga registrujes.
Life is Short enjoy it

Offline smfilip

• Administrator
    • View Profile
« Reply #21 on: December 28, 2013, 05:42:26 PM »
mora postojati mogucnost odjave-ili ti nesto nisu dobro objasnili ili nisi shvatio,jer ko ce mene da natjera da ja imam nesto na svoje ime sto ne zelim...

Offline Mele

• View Profile
« Reply #22 on: December 28, 2013, 05:47:26 PM »
Provericu u pon na drugo mesto.
Life is Short enjoy it

Offline tabasco

• View Profile
« Reply #23 on: January 14, 2014, 10:56:52 AM »
Rece mi drug da auta teretna tipa van ce se registrovati po cijeni od 200e, i da su ljudi poceli vadit iz auta sa velikim kubikazama zadnje siceve  i vodili na tehnicki radi prepravke u saobracajnoj i umjesto 700€ sad ce placati 200€ registraciju, dal je istina ne znam tacno al mozda nekom posluzi informacija.

Offline MicoPG

• View Profile
« Reply #24 on: January 14, 2014, 12:11:39 PM »
Đe ima onaj kalkulator registracije što je bio na sajt mr-a?

Offline bojankov

• View Profile
« Reply #25 on: January 14, 2014, 12:39:10 PM »
Imas na lovcen osiguranje sajtuSent from my Lenovo P780_ROW using Tapatalk
VW golf mk1 '79 1.8T

« Reply #26 on: January 14, 2014, 03:32:28 PM »
niko ne komentarise poskupljenje premija sa 6 na 9 posto samim tim i registracije a ?

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
« Reply #27 on: January 14, 2014, 03:54:07 PM »
Nije donijet zakon, tj jeste alu nije poceo i izgleda da nece narod placat nego osiguranja ...

Majka mi je rekla da moze ...

Offline Mele

• View Profile
« Reply #28 on: January 14, 2014, 04:02:09 PM »
Rece mi drug da auta teretna tipa van ce se registrovati po cijeni od 200e, i da su ljudi poceli vadit iz auta sa velikim kubikazama zadnje siceve  i vodili na tehnicki radi prepravke u saobracajnoj i umjesto 700€ sad ce placati 200€ registraciju, dal je istina ne znam tacno al mozda nekom posluzi informacija.
Moguce je ali onda se registruje samo na dva sedista a registracija ti zavisi od nosivosti. Bas je tesko tako reg.Sent from my IDEOS S7 Slim using Tapatalk 2
Life is Short enjoy it

« Reply #29 on: January 14, 2014, 04:25:33 PM »
Nije donijet zakon, tj jeste alu nije poceo i izgleda da nece narod placat nego osiguranja ...
ma neka a odakle naplacuju osiguranja ? ;) odma ce ti ta razlika ici na polisu a to znaci na ukupan iznos registracije, zakon i predlog su usvojeni dakle brzo ce na snagu

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
« Reply #30 on: January 14, 2014, 04:32:53 PM »
Ne ne, fora je sto bas hoce od osiguranja da uzmu, Aleksandar cini mi se, rekao je da ce od osiguranja zbog njihove velike dobiti a da se ne dize za musterije.

Majka mi je rekla da moze ...

Offline Bole

• View Profile
« Reply #31 on: January 14, 2014, 05:45:19 PM »
Sto se tice registracije na teretno vozilo, onda po zakonu moras imat vatrogasni aparat S2 sa potvrdom iz vatrogasne na svake pola godine, tehnicki ide svake 6 mjeseci, vreca pjeska i lopata je takodje obavezna zimaska oprema itdSent from my Ericsson T10 using Tapatalk

Offline Bole

• View Profile
« Reply #32 on: January 14, 2014, 05:47:06 PM »
Moguce je ali onda se registruje samo na dva sedista a registracija ti zavisi od nosivosti. Bas je tesko tako reg.Sent from my IDEOS S7 Slim using Tapatalk 2
Ja sam danas platio na 4850kg nosivosti 460€Sent from my Ericsson T10 using Tapatalk
« Last Edit: January 14, 2014, 05:47:43 PM by Bole »

Offline Mele

• View Profile
« Reply #33 on: January 14, 2014, 06:35:04 PM »
Ja sam gledo mog dzipa tako. Ali mi se ne svidja jer bi moralo preko mog streljackog kluba da ide reg moro bi zadnja sedista da micem ali bi onda reg bila umesto 1200e oko 260e jer se reg do 1t nosivosti. Takodje sam gledo na invalida ali tu kako su mi objasnili samo dobijes 10% popusta na osiguranje sto je smijesna cifra tako da se ne isplati. E sad cuo sam da pojedini ubace neki slab motor urade atest reg tako sa tim i posle vrate stari motor. I tako svake godine kad dodje vrijeme za reg mjenjaju motor zbog tehnickog jer gledaju broj motora a u saobracajnu ne pise br motora.
Life is Short enjoy it

Offline Bole

• View Profile
« Reply #34 on: January 14, 2014, 07:18:34 PM »
Na invalida ne placas porez na kubikazu, polisa kao polisa za sva vozila preko 110kw je ista cijena 280€ cini mi se... znaci na invalida ne placas porez plus 10% na polisu malo li jeSent from my Ericsson T10 using Tapatalk

« Reply #35 on: January 14, 2014, 09:07:15 PM »
hm znaci na majku ako tutnem koja ima invalidsku penziju auto ? sto god da je 250 eur dodje ?

Offline Bole

• View Profile
« Reply #36 on: January 14, 2014, 09:18:24 PM »
Da meni je bila za 325i 300€ na invalida... preveo sam ga na majku i cuda, al nisam uspio... ima tu nekih peripetijaSent from my Ericsson T10 using Tapatalk
« Last Edit: January 14, 2014, 09:19:36 PM by Bole »

« Reply #37 on: January 14, 2014, 10:47:40 PM »
sta te zeznulo  ?

Offline Bole

• View Profile
« Reply #38 on: January 15, 2014, 08:03:05 AM »
Nisam mogao da pribavim svu dokumentaciju koju su mi trazili.Sent from my Ericsson T10 using Tapatalk

« Reply #39 on: January 15, 2014, 01:09:40 PM »
imas spisak te dokumentacije mozda?