Jok lose si cuo! Ako u svemu tome nije umjesan plivajuci zamajac onda je taj set vrlo povoljan s obzirom da se radi o relativno novom autu. Za TDI-ja taj set bez zamashnjaka kosta cca 150 eura. E kad je zamajac u igri onda to izadhe mnogo-mnogo vislje. Al na svu srecu 1,6 nama taj problem.Da se vratimo na temu. Auto je vrlo dobra. Tih i miran, solidno ide (nema onu explozivnost TDI agregata al zato fino se "razvlaci" sve do 6500 obrtaja bez gubitka snage. Nije sad nesto da se "rece" jak al nebi mu skodilo 15-20 konja vise. Za preticanja ga je potrebno nalozit malko vise a za ostale potrebe mislim da ce bit dovolja. Za gradsku voznju mnogo je bolja klasicna 1,6 verzija jer mu je obrtni moment mnogo nize nego kod 16V pa je samim tim u nizim obrtajima startniji i nekako prikladniji za smirenu voznju sto naravno pogoduje boljoj potrosnji. Kad smo kod potrosnje prosjek je (na nase gorivo!!!!!) iznad 7,5-8l/100km a groz grad izlazi i na 10-12l tako da sa te strane nije bas cvecka al sto je tu je! Sto se tice pouzdanosti najbolji V.A.G. bezninac (posle 2,0 8V) tako da ako je prije tebe bio pazen i mazen nema da te boli glava. Udobnost je posebna prica - neudoban je kad predjes iz francuza ili japanaca u njega al nije to strasno u stvari. Mislim da se sa te strane neces pokajati pogotovo kad vidis kako lezi u krvinama i kolko se manje naginje od konkurencije.Od kvarova da napomenem: zacepljenje brizgaljki, stradanje selen blokova (po 5 eura komad) i gumica balans stangle (po 2 eura komad). Solje amortizera znaju da crkavaju na TDI modelima zbog mnogo vece tezine na prednjoj osovini al da znas to je nedje oko 50 eura set. Probleme sa elektronikom kolko sam cuo nema i jako zahvalan auto. Sta reci na kraju: klasa auto za Stila, Civic-a, Megane-a, Alfu 147 i 307-icu po svemu. Znaces kad sjedes u njega o cemu pricam - osjecas da sjedis u autu a ne ka u karivolicu - to je ono sto niko sem vozaca VW grupe nece da prizna - nema skloporanja, tvrde plastike, tresenja vrata pri zatvranju, i sl. E sad sto je tvrdji malko (ne i neudobniji!) od konkurencije to je jedina mana pa mu svi to "nabijaju na nos" jer drugog argumenta nemaju happy2