Author Topic: AMS Chip Tuning - Pitanja i odgovori  (Read 14677 times)

Offline Andrijav5

• View Profile
AMS Chip Tuning - Pitanja i odgovori
« Reply #60 on: February 25, 2011, 11:35:11 AM »
Pa koliko ispada onda to  ::wub::

Offline brzi_pas

• View Profile
« Reply #61 on: February 25, 2011, 11:49:45 AM »
napisah....20% manje   ;)
Ajmo malo update:Do kraja Marta za sve chipove POPUST od 20%Pozdrav  ;)
Nobody move, nobody get hurt!

Offline brzi_pas

• View Profile
« Reply #62 on: March 02, 2011, 12:41:03 PM »
--------------------------------------------------------------------------------Softversko gashenje DPF i FAP filteraDPF i FAP OFFSve veci broj uvezenih polovnih vozila ima ugradjen Diesel Particle Filter ili skraceno DPF, koji po prelasku na domace uslove eksploatacije, pocinju da stvaraju glavobolje svojim vlasnicima. Naime DPF filter se zapusi, usled vise faktora medju kojima su i prljavo gorivo, predjena kilometraza, stil voznje itd. Ono sto karakterise vozilo koje ima zapusen partikular filter je drastican gubitak snage sto u mnogome utice na bezbijednost u saobracaju. Kako je ciscenje istog samo privremeno rjesenja a zamjena prilazi cifri od 1000e poceli smo da nudimo uslugu gasenja DPF I FAP filtera (trajnog uklanjanja filtera).Filter se ukloni fizicki sa izduvnog sistema, a softver motornog racunara se prilagodi da vise ne obraca paznju na senzore diferencijalnog pritiska na ulazu i izlazu iz filtera. Na taj nacin se izbjegava mogucnost da auto u voznji padne u "limp home" mod u kojem ima smanjenu snagu.

Offline smfilip

• Administrator
    • View Profile
« Reply #63 on: March 02, 2011, 09:27:03 PM »
koliko bi ja dobio snage,a koliko kesa izgubio iz dzepa, ako bih cipovao ovo moje cudo... :Dznaci Megane III Coupe,2009,1.6 16V, 110KSrazmisljam nesto da ga 'pojacam' malo,da ako ne provale u servisu da mi poniste garanciju :jeep:
« Last Edit: March 02, 2011, 09:28:34 PM by smfilip »

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
« Reply #64 on: March 02, 2011, 11:26:22 PM »
Sve je pocelo OVAKO ...       

Majka mi je rekla da moze ...

Offline brzi_pas

• View Profile
« Reply #65 on: March 03, 2011, 10:34:26 AM »
koliko bi ja dobio snage,a koliko kesa izgubio iz dzepa, ako bih cipovao ovo moje cudo... :Dznaci Megane III Coupe,2009,1.6 16V, 110KSrazmisljam nesto da ga 'pojacam' malo,da ako ne provale u servisu da mi poniste garanciju :jeep:
Provaliti u servisu nece da mogu  ;)E sad, dobitak mrshav.....   1.6 16V  sa    110 hp i 152 Nm    na 123 hp  i 167 Nm (dodushe kao i na svakog non turbo :) )a za pare, sa popustom 160e

Offline smfilip

• Administrator
    • View Profile
« Reply #66 on: March 03, 2011, 11:33:39 AM »
e malo,ipak cu da mijenjam onda auto :D

Offline Milan.S.90

• View Profile
« Reply #67 on: March 03, 2011, 03:40:01 PM »
megan 2004 1.5 dci 60kwkoliko ks onaj klasicni koliko ks onaj jaci, koliko para i kolika je garancija?fiat brava 1.8 16v 2000 god isto to? :)hvala

Offline brzi_pas

• View Profile
« Reply #68 on: March 03, 2011, 09:13:07 PM »
Koji megan, od 85ks ili od 100ks?ako je (kao sto predpostavljam) 85ks onda ide... STD 20ks i 50 Nm sa popustom 120e a jaci je + 29ks i 60 Nm za 160e sa popustom  ;)Za fiat brava, pitaj clana Milosha ima li josh chip sto sam mu radio, al ako nema onda moze da se odradi, samo je malo komplikovanije i skuplje (16.e i 200e ;)  )
e malo,ipak cu da mijenjam onda auto :D
znash kako.....dobitak je mali  ;) 

Offline Milan.S.90

• View Profile
« Reply #69 on: March 03, 2011, 11:11:37 PM »
85ks

Offline Nemanja

• View Profile
« Reply #70 on: March 03, 2011, 11:14:20 PM »
mrzim da pitam na forum ovo jer sigurno ti je crnjaknedje procitah da je moguce izvuc 10-15ks is SDI,dal postoji ta mogucnost,i dal ce se to ,,osjecati,,? i oce li mi preci sadanjih 7-8L na 100 jer je direktni atak na fuel :)custo informativno da znamfala unaprijed
« Last Edit: March 03, 2011, 11:16:02 PM by Nemanja »

Offline Andrijav5

• View Profile
« Reply #71 on: March 04, 2011, 07:17:31 AM »
mrzim da pitam na forum ovo jer sigurno ti je crnjaknedje procitah da je moguce izvuc 10-15ks is SDI,dal postoji ta mogucnost,i dal ce se to ,,osjecati,,? i oce li mi preci sadanjih 7-8L na 100 jer je direktni atak na fuel :)custo informativno da znamfala unaprijed
Aj probacemo se i prije i posle chipovanja da vidis sto si dobio  ;)

Offline brzi_pas

• View Profile
« Reply #72 on: March 04, 2011, 09:02:12 AM »
85ks
ako je (kao sto predpostavljam) 85ks onda ide... STD 20ks i 50 Nm sa popustom 120e a jaci je + 29ks i 60 Nm za 160e sa popustom  ;)
;)

Offline Zoranic MNE

• View Profile
« Reply #73 on: March 05, 2011, 12:56:12 PM »
Pozdrav, bili mogao moj Fiat Bravo 1.4 12v da dobije sta s tim chipom?  naravno ukoliko moze da se cipuje  :-X
FIAT  -  \"Fix It Again Tomorrow\"

Offline brzi_pas

• View Profile
« Reply #74 on: March 05, 2011, 05:33:40 PM »
Fiat Bravo/Brava 1.4 12V 75 sa 75 hp i 112 Nm  ide na 83 hp i 127 Nm  ;)  cijena 120e sa popustom  ;)

Offline brzi_pas

• View Profile
« Reply #75 on: March 05, 2011, 05:39:16 PM »
nesto novo u ponudi ....Hot start problem TDI  Problem vruceg starta se javlja na VAG grupaciji automobila konkretno na TDI motorima novije generacije.Manifestuje se tako sto hladan motor pali bez problema, dok vruc mora duze da se vergla, ili  uopste ne upali dok se ne ohladi ili dok mu se ne doda booster akumulator koji brze zavrti anlaser.Problem je nastao u fabrici (da da fabrici) kada je neki nesmotreni inzenjer "iskrivio" da li namerno ili slucajno tabelu kolicine ubrizgavanja u funkciji temperature i obrtaja motora, u opsegu najnizih obrtaja - tj. na verglanjuProblem se resava softverski

Offline neski333

• View Profile
« Reply #76 on: March 09, 2011, 02:55:15 AM »
--------------------------------------------------------------------------------Softversko gashenje DPF i FAP filteraDPF i FAP OFFSve veci broj uvezenih polovnih vozila ima ugradjen Diesel Particle Filter ili skraceno DPF, koji po prelasku na domace uslove eksploatacije, pocinju da stvaraju glavobolje svojim vlasnicima. Naime DPF filter se zapusi, usled vise faktora medju kojima su i prljavo gorivo, predjena kilometraza, stil voznje itd. Ono sto karakterise vozilo koje ima zapusen partikular filter je drastican gubitak snage sto u mnogome utice na bezbijednost u saobracaju. Kako je ciscenje istog samo privremeno rjesenja a zamjena prilazi cifri od 1000e poceli smo da nudimo uslugu gasenja DPF I FAP filtera (trajnog uklanjanja filtera).Filter se ukloni fizicki sa izduvnog sistema, a softver motornog racunara se prilagodi da vise ne obraca paznju na senzore diferencijalnog pritiska na ulazu i izlazu iz filtera. Na taj nacin se izbjegava mogucnost da auto u voznji padne u "limp home" mod u kojem ima smanjenu snagu.
koliko kosta to gasenje, i da li moze to na Peugeot 206 2.0 HDI

Offline brzi_pas

• View Profile
« Reply #77 on: March 09, 2011, 08:33:30 AM »
Da, moze svaki koji ima FAP ili PDF filter..."intervencija" kosta 150e na to u martu dajem popust od 20%

Offline brzi_pas

• View Profile
« Reply #78 on: March 13, 2011, 08:37:06 PM »
jedna legenda je "taknuta"  8)

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
« Reply #79 on: March 13, 2011, 08:55:06 PM »