Author Topic: AMS Chip Tuning - Pitanja i odgovori  (Read 9185 times)

Offline brzi_pas

• View Profile
AMS Chip Tuning - Pitanja i odgovori
« on: October 22, 2009, 10:43:26 AM »
AMS power by NovaSpeed PerformanceKad je red, red je....Tema vezana sa to sto radimo i mozemo da radimo kod nas....ime nam je u naslovu a bavimo se....CHIPTUNING & REMAP - powered by B&R Chiptuning Niederbayern *Chiptuning-om se bavimo od 2004. za "civilne" i trkacke potrebe! *Od nedavno zastupamo nemacku firmu www.leistungsoptimierung.com - R&B Chiptuning *Posedujemo sve alate potrebne za bezbedno menjanje programa u motornom kompjuteru, kako za starija tako i za novija, pa cak i nova vozila: Automobile, Kamione, Motocikle... *Iskustvo mereno u desetinama (skoro stotinu) referenci i nijedan "spaljen" motorni kompjuter Kako se "chipuje" : 1. Starije generacije motornih kompjutera program i mape sadrze u eksternoj memoriji u standardnom obliku tipa EPROM ili EEPROM u nekomd od ovih ili slicnih kucista. Da bi se njihov sadrzaj izmenio, potrebno je skinuti memoriju sa ploce motornog kompjutera i reprogramirati je programatorom, ili pak zameniti novom u slucaju OTP eproma (one time programming) [u retkim slucajevima neophodno je eprom obrisati UV lampom zbog nemogucstva nabavke novog praznog chipa] 2. Od godine 2000. pa cak i ranije u nekim slucajevima moguce je promeniti mape u motornom kompjuteru putem On Board Diagnostic interfejsa, i za to se koriste specijalne alatke tipa KWP2000, GALLETTO, OptiCan, FlashBooster, WinGal .... Problem predstavljaju hibridni racunari koji nemaju u sebi eksternu memoriju koja bi se mogla programirati u slucaju greske pri upisu. Isto vazi i za racunare iz kojih nije predvidjeno iscitavanje originalnog programa. 3. Novija generacija racunara recimo od motornog kompjutera bosch edc16 koji je aktivno u upotrebi od 2005. godine (nije precizna informacija) drasticno je zakomplikovan security pristup programskoj memoriji jer su upotrebljeni motorolini kontrleri koji imaju svoju internu memoriju, eksternu memoriju, pa cak i serijske eprome za immo. funkciju. Medjutim motorola od uvek koristi BDM (Backdoor Debugging Mode) programerski ulaz za reprogramiranje. Za BDM programiranje potrebno je skinuti motorni kompjuter i na stolu ga zakaciti za BDM interfejs. Ovo je pored toga sto je najkomplikovaniji i najskuplji, ujedno i najbezbedniji nacin menjanja programa, jer je cak i u slucaju greske pri pisanju UVEK moguce pristupiti memoriji. - Nitro Sistemi - Radimo ugradnju nitro sistema WON, svih vrsta po povoljnim cenama. Takodje u procesu kompletiranja je i jedan pristupacniji sistem, dakle najprostiji Single Point mokri sistem, sastavljen od kvalitetnih delova, a srce sistema vrhunski ventil za Azot Suboksid je niciji drugi do WON-ov. Pancirna teflonska creva pravljena na meru, kvalitetni fitinzi i naravno strucna ugradnja, uskoro po vrlo povoljnoj ceni  - VEMS - Versatile Engine Management System www.vems.hu *Bavimo se ugradnjom i prodajom jednog od najpopularnijih "standalone" sistema upravljanja motorom - Proizvodnja Elektronskih Uredjaja za Kontrolu i Monitoring - *Proizvodimo uredjaje razlicitih namena za kontrolu ili pracenje nekih od radnih parametara motora *Usluzno povezujemo , podesavamo i pustamo u rad elektronske sisteme na Automobilima i Motociklima *Ne bavimo se Servisom niti popravkama NovaSpeed Performance (http://www.cbc.rs/forum/viewforum.php?f=288 )Cijene su promotivne i ne razlikuju se od cijena kod njih...dakle...cenovnik za uslugu remap-a sa R&B mapama:Kat.1 : non-EDC16 generacija motornih kompjutera (za dobitke do 15ks) - 120eKat.2 : non-EDC16 generacija motornih kompjutera (za dobitke od 15-35ks) - 160eKat.3 : non-EDC16 generacija motornih kompjutera (za dobitke preko 35ks) - 200eKat.4 : EDC16 generacija motornih kompjutera (za dobitke do 15ks) - 160eKat.5 : EDC16 generacija motornih kompjutera (za dobitke od 15-35ks) - 200eKat.6 : EDC16 genaracija motornih kompjutera (za dobitke od 35-50ks) - 250eKat.7 : EDC16 generacija motornih kompjutera (za dobitke preko 50ks) - 350eKat.8 : Kamionski program EDC6 EDC7 i sl. - 350eKat.9 : Motocikli - 150eUpgrade chiptuning - upgrade chipovane mape 50% cene od novog remap-aCustom Modifikacija na zahtev i odgovornost korisnika - 100eZa sve ostale specijalne zahteve molimo kontaktirajte nas ;)Pozdrav,
« Last Edit: November 06, 2014, 06:08:46 PM by stefan123 »
Nobody move, nobody get hurt!

sparco

• Guest
« Reply #1 on: October 22, 2009, 10:53:29 AM »
dje je firma, kontakt adresa, trazio sam na sajtu crps, nema vas ?

Offline brzi_pas

• View Profile
« Reply #2 on: October 22, 2009, 10:59:56 AM »
heheheFirma je u Podgorici u maslinama....No da nastavim...Prvi rad na trkackoj mashini je poceo prije neki dan...Dakle, prije 3 dana je stigla skoljka trkackog Peugeota 106 Gr N , bez motora, menjaca, trapova, elektronike....Odma zatim su stigli motor, menjac, trapovi... Komputer, nismo imali, tockove takodje i josh dosta ''sitnica'' al uglavnom sinoc je sve kompletirano... auto treba da bude spreman za trening u subotu i naravno trku u nedelju....evo malo slikica....Glavni mehanicar i vozac ovvog auta je Igor Ivanovic, momak od 18 godina...Skoljka je od Filipa Nikolica, Filipov je i motor i menjac ... na poklon dobijeni i slikovi i ....Sa komputerom se igram ja (nasli neki bosch i ako je na relija MagetiMarelli), a felne smo pozajmili od Danila (veliko hvala za OZice  cheers1 )Znaci , za bukvalo 3-4 dana treba da se spremi pravi trkacki auto u maloj garazi sa hronicnim nedostatkom alata... ali volju imamo.... Kako ce to da radi, vidjecemo sad za vikend kad se vozi slalom Kuci 09 a po nasim informacijama u klasi sa ovom makinom vozi i Simo Raicevic sa sampionskim 106 (znaci konkurencija na nivou )
« Last Edit: October 22, 2009, 11:43:20 AM by brzi_pas »

Offline nikola HN

• View Profile
« Reply #3 on: October 22, 2009, 11:26:47 PM »
svaka cast momci!!! respect
amsk PODI HERCEG NOVI

Offline brzi_pas

• View Profile
« Reply #4 on: October 23, 2009, 08:28:47 AM »
UPALIO JE!E sad, i dalje nam fale neke stvari, pa se nadamo da cemo ih naci i zavrshiti posao kako treba....Auto ce bit dobro hendikepiran, bregaste su standard (ne trkacke Gr N) i josh par standardnih sitnica... a i vozice se na 15" tocak umjesto na 14" tako da ce i to da ga uspori dodatno... ali ne gubimo entuzijazam  cheers1EDIT:Ostao sam duzan da kazem utiske sa trke....Auto nije radio kako treba i nije mogao da vozi na slikovima, tako da je vozen na kormoran gumama, pa slomljenom izduvnom i naravno sa STD bregastim, najbolje vrijeme vozaca od 18Godina je 2 sekunde loshije od prvog, s' tim da je ovo slalom i da je imao 3 penala jer je zakacio sikane 3 put.... znaci 4. mjesto sa dobrim iskustvom da na sledecoj trci (ako stignu bregaste konacno) bude kandidat za najbrzeg  ::msn-wink::Treba li da napomenem da je auto sklopljen tek posle prvog treninga  ::bash::
« Last Edit: November 11, 2009, 10:08:06 PM by brzi_pas »

Offline brzi_pas

• View Profile
« Reply #5 on: November 11, 2009, 10:02:06 PM »
Evo da prekopiram malo o chiptuningu, posto mi na p.m. postavljaju pitanja koja bi trebalo da ja objasnim odje.... uglavnom :Pa kaze, sta je to i kako se to radi ?- chip tuning se moze podeliti , radi lakseg objasnjavanja u 2 grupe.1. Atmosferski motori - benzin2. Motori sa natpritiskom - benzin , dizel1. Kod atmosferskih motora, chip tuning se svodi na "vadjenje" vece efikasnosti motora u smislu pojave Peak Pressure Point-a u cilindru (nadalje PPP) u "idealnije" vreme nego sto je to fabrika podesila, i blago obogacenje gorivom u rezimima maksimalnog opterecenja motora. - Zasto to fabrika odma nije uradila, i sta se mi sad pravimo pametni ?Fabrika mora da racuna na Worst Case Scenario, ili ti da ce se taj motor u nekim slucajevima voziti, po alpima, na malo jacu rakiju od goriva (tu smo i mi ugrozeni) , te da ce sistem ubrizgavanja usled starenja i trosenja izgubiti neka svoja svojstva i time ugroziti motor , u smislu knock-a ili pre ignition-a Zato je fabricka mapa ugla predpaljenja blago konzervativna, i time se PPP pomerio u nesto vise od 14-18 stepeni ATDC (posle gornje mrtve tacke) i motor izgubio na efikasnosti.Mi tu "gresku" ispravljamo, i guramo paljenje u blaaago ranije , jer ipak sa nasim gorivom nije sve jedno...Dobitak je veci ako se automobil vozi na Plin sto je kod nas cesta pojava, te se sa paljenjem moze malo "divljati" i izvuci iz plina max, naravno u granicama realnog.Sve to ukazuje da su tvrdnje pojedinih chip tunerskih firmi od dobicima od 15-20-30 ks nerealne, i da su dobici dooosta manji. 2. Turbo motori, imaju uredjaj za punjenje motora pod pritiskom, te je podizanjem pritiska punjenja turba moguce sabiti vise vazduha u cilindar sto naravno uz vise goriva proizvodi veci pritisak u cilindru, i tockovi se veselije okrecu - Hoce li crci turbo ?Zavisi, jer, genericki remapi su pravljeni za polovne motore u ispravnom stanju, i podizanje pritiska se radi u granicama od 15-20% sto vecini turbo punjaca ne pravi problem, i turbo ako se ispravno eksploatise , moze da pozivi jako jako dugo (citaj: uvek dobro ulje - pritisak ulja, ne cepati hladnog, ne gasiti vrelog posle cepanja)DODATAK O DIZELIMA:Dizel motori rade drugacije od benzinskih, i kod njih smesa nije ciljana stahiometrijska, vec motor radi sa "viskom vazduha" to znaci da se kontrlom kolicine goriva kontrolise snaga.E sad, fabrika je to sve lepo upakovala, dala nafte koliko treba da se potrosi toliko vazduha i postigne optimalno mesanje TJ DA NEMA DIMA (ili da nema puno dima), uvek mora malo da ga ima, ali je u slucaju stock motora to "podnosljivo"Prilikom tuning-a na nekim opterecenjima dodaje se blago veca kolicina nafte, koja uzrokuje vecu snagu jer potrosi nesto vazduha koji inace ne izgori, ali pri tom napravi crni oblak koji vas prati. I TO JE NORMALNO ! , kome to ne smeta moze da ima ekstra konja pod haubom, ali da povremeno chadi Preuzeto sa Nova speed prezentacije....http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.ph...=unread#unreadPozdrav!

Offline ulicni trkac

• View Profile
« Reply #6 on: November 12, 2009, 07:07:20 AM »
ovo da tdi mora da dimi i nemora zavisi od auta-motora,gledao sam auto koji je mijo cipnuo( t(DI) ) i kapi ne dimi,kako prije tako i poslE cipa...

Offline brzi_pas

• View Profile
« Reply #7 on: November 12, 2009, 09:42:07 AM »
Pa dobro, na jace mape generalno mora malo (ili malo vise zavisi od auta) iz gorenavedenih razloga  ::msn-wink::mada, drago mi je da passat ne dimucka, i da je decko zadovoljan  ::msn-wink::

Offline brzi_pas

• View Profile
« Reply #8 on: December 07, 2009, 02:09:42 PM »
rade se svakakve gluposti... bitno je da bude brze nego ostali G....fovi

Offline Bole

• View Profile
« Reply #9 on: December 07, 2009, 03:25:17 PM »
za dim ovo gore za dizele ziva istina...ja sam prije nekoliko god radio dvojku 1.6TD obradio joj glavu(spustio),stavio turbinu sireg promjera od 1.9TDI,prestelova bosh pumpu(odvrnuo dovod nafte),stavio kraci prenos i komplet izduv od grane gti 8v bez lonaca samo zadnji remus...barani znaju i mogu potvrdit isla je ka blesava...na bulevar brza od dvojke 1.8 90ks a uz sozinu ka rampi uzbrdo pata pata s dvojkom 8v...al sam ima problema s glavom kasnije i dimila je ka boing 747 samo crni dim a turbina je zvijukala bas...kasnije mi je pukla glava i stavio sam standardnu...

Offline Domo_TS

• View Profile
« Reply #10 on: January 04, 2010, 01:55:07 PM »
shto ne iskombinujesh sa milijem neki popust za forumashe u zamjenu za reklamu na sajt ovamo pored ovih planinara?

Offline brzi_pas

• View Profile
« Reply #11 on: February 23, 2010, 10:34:16 PM »
Pa Milose, vec stariji clanovi, ili bar sa normalnim brojem postova vec imaju popust kod mene ;)

Offline cedo

• View Profile
« Reply #12 on: February 23, 2010, 11:01:32 PM »
Rece li bregaste...?
Ne pustaj gas ni za zivu glavu,mog`o bi da pogines !!!

Offline brzi_pas

• View Profile
« Reply #13 on: February 24, 2010, 10:01:20 AM »
Mislish Pug?Da, rekao sam bregaste, bile su STD tad na trci, uostalo, auto je prodat...

Offline cedo

• View Profile
« Reply #14 on: February 24, 2010, 02:37:38 PM »
Nema dvije nego jednu...

Offline brzi_pas

• View Profile
« Reply #15 on: February 24, 2010, 09:51:19 PM »
Pa, pogreshno sam se Odrazio, znam da ima jednu, stavili smo je  ::msn-wink::
« Last Edit: February 25, 2010, 02:24:45 PM by brzi_pas »

Offline Kimi

• View Profile
« Reply #16 on: February 25, 2010, 01:31:42 AM »
Koliko skaces u dalj??  rofl
Nema prostora ovdje kapi!

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
« Reply #17 on: February 25, 2010, 01:23:10 PM »
15 % :)

Majka mi je rekla da moze ...

Offline brzi_pas

• View Profile
« Reply #18 on: February 25, 2010, 02:25:19 PM »
Koliko skaces u dalj??  rofl
Zavisi, ima li turbinu ili ne  ;)

Offline cedo

• View Profile
« Reply #19 on: February 28, 2010, 09:26:59 PM »
Mijo...Golf trojka 2.0 16v...Koliko para koliko ks...?