Author Topic: Renault Fluence - megane sedane...  (Read 220 times)

Offline TROPHY

• View Profile
Renault Fluence - megane sedane...
« on: September 01, 2009, 11:48:14 AM »
Novi Renaultov Megane u klasi?noj limuzinskoj verziji sa ?etiri vrata, ?ija ?e zvani?na promocija ina?e biti održana sredinom septembra na IAA Salonu automobila u Frankfurtu, pone?e i novo ime – Fluence.Kao što se i o?ekivalo, Fluence je u stvari evropska varijanta korejskog Samsunga SM3, koji je pre nekoliko meseci promovisan na Salonu u Seulu. Razlike se svode na druga?ije oblikovani prednji deo, kao i na paletu pogonskih agregata. Ta?nije, Fluence ?e pokretati ?etiri motora, i to benzinci 1.6 16V i 2.0 16V (sa 74kW/110KS odnosno 103kW/140KS), kao i dva dizelaša 1.5dCi sa 66kW/90KS i 74kW/110KS (svi dizelaši emituju manje od 119 grama CO2 po kilometru). Renault ina?e za 2010. najavljuje i novu DCT transmisiju sa duplim kva?ilom, kao i verziju na elektropogon koja bi trebalo da se pojavi 2011. godine.Što se dimenzija ti?e, Fluence je duga?ak 4620 mm, širok 1809 mm, visok 1479 mm, me?uosovinsko rastojanje mu iznoi 2702 mm, dok je zapremina prtljažnika 530 litara. Podrazumeva se i da ?e bezbednost biti na visokom nivou, budu?i da je standardni Megane III ve? osvojio maksimalnih 5 zvezdica na EuroNCAP testu, što se o?ekuje i za Fluence.Renault Samsung Motors (korejski deo Renault-Nissan alijanse) je ina?e poznat i po putni?kim automobilima SM5 i SM7, kao i po SUV-u QM5 (bratu blizancu Renaulta Koleos), dok ?e se novi Fluence za evropsko tržište proizvoditi u Renaultovoj fabrici u Turskoj.VIDEO:http://www.youtube.com/watch?v=SfyXbMkzlM8&eurl=http%3A%2F%2Fauto.blog.rs%2Fblog%2Fauto%2Fnoviteti%2F2009%2F08%2F31%2Frenaut-fluence-novi-megane-sedan&feature=player_embeddedKao shto vidite opet sam pocheo da dosadjujem sa novitetima... :D ::yes:: :tease:

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #1 on: September 01, 2009, 01:01:54 PM »
ove plastike dolje na vrata nepotrebne..inace moze..nije lose :D
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline TROPHY

• View Profile
« Reply #2 on: September 01, 2009, 01:08:24 PM »
Aj vala da te chastim josh koju kad ti se svidja... happy2Mada ste 'malo' zakazali sa ovim novitetima dok sam bio odsutan... nemogu stic' sve da ih ispostavljam :P

Offline Bole

• View Profile
« Reply #3 on: September 01, 2009, 01:31:14 PM »
iskreno tu i tamo volim renole, al kao prvo ovaj mi je grdan na mrtvo...a posto je tako drugo me nista i ne zanima vezano za njega

Offline Filip

• View Profile
« Reply #4 on: September 01, 2009, 02:32:37 PM »
svidja mi se...  Lijepa limuzina.

Offline Domo_TS

• View Profile
« Reply #5 on: March 14, 2010, 03:27:29 AM »
vidjeh ga prije nedelju dana u pg... fin, shto znam... al ga ipak nebih posjedovao...

Offline tuningmaniak

• View Profile
« Reply #6 on: March 14, 2010, 07:04:08 PM »
 lustslow   Lutka, nego ovaj je malo veliki da bi upa izmedju megana i lagune a opet nije dovoljno velik da bude iznad lagune (zamjena vel satisa i safrana) tako da me jako kopka dje misle da ga smjeste?
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Mix

• Guest
« Reply #7 on: March 17, 2010, 10:00:36 PM »
Meni je odvratan,jedino kad je u najjacoj opremi lici na nesto,...Ali ni to nije neko cudo,... ::thumbdown::  jao

Offline devil_may_cry

• View Profile
« Reply #8 on: March 17, 2010, 10:20:12 PM »
vidjeh ga prije nedelju dana u pg... fin, shto znam... al ga ipak nebih posjedovao...
Pa i nije ovo auto za zemljoradnike iz okoline Danilovgrada. :D
\"If you want piece of shit buy a fuckin Honda\".

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
« Reply #9 on: March 24, 2010, 08:15:05 AM »
lustslow   Lutka, nego ovaj je malo veliki da bi upa izmedju megana i lagune a opet nije dovoljno velik da bude iznad lagune (zamjena vel satisa i safrana) tako da me jako kopka dje misle da ga smjeste?
Megan sa gepekom, tipa Jetta kod VW grupacije. Platforma je od Megana. Na pojedinim elementima se i primjeti usteda tako da bi cjenovno trebao biti ispod Megana a prodavace se u zamljama istocne Evrope (gdje je mnogo popularniji limizunski oblik nego kompakt) i Aziji (vacina ovog automobila se valjda pravi u Turskoj, no nisam siguran za to)

Offline TROPHY

• View Profile
« Reply #10 on: March 24, 2010, 12:25:40 PM »
Jeste, u Turskoj se proizvodi... ;)

Offline tuningmaniak

• View Profile
« Reply #11 on: March 24, 2010, 01:01:34 PM »
A znaci nema vise Megan-a Sedan-a! Ne znam mene se auto djasvi, nesto naljepse sto je renoL u poslednje vrijeme izbachio na trziste!
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!