Montenegro Racing Forum
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News:
SMF - Just Installed!
Home
Help
Search
Login
Register
Montenegro Racing Forum
»
Salvage Area
»
Chit Chat
»
"gorivo"
« previous
next »
Print
Pages: [
1
]
2
Author
Topic: "gorivo" (Read 1980 times)
BLUE_STILL
"gorivo"
«
on:
August 29, 2009, 10:31:41 AM »
Ljudi dje sipate nazovi "gorivo" (bezolovni) a da ste primijetili da je bar malo "kvalitetniji", jer ovo sto sad sipamo je zivo sra...
?Ako takva pumpa postoji u PG
BLUE_STILL
MONTENEGRO
SFU
"gorivo"
«
Reply #1 on:
August 29, 2009, 12:00:52 PM »
gitanes petrol nk - isto ide al se manje troshi (u mom sluchaju 100% provjereno)!
PS: Qrtza ti ovo ne valja
Filip
"gorivo"
«
Reply #2 on:
August 29, 2009, 12:27:16 PM »
ja tocim na Eko, prije sam punio na Dekar i dizne su mi se zacepile.... Neki fale pumpu u Blok.
BLUE_STILL
"gorivo"
«
Reply #3 on:
August 29, 2009, 03:14:31 PM »
gitanes petrol nk
ja sam tocio na toj pumpi u bloku (na usput mi je) i kako sipam tako mi se upali lampica
na ECO je izgleda nesto malo bolje
BLUE_STILL
MONTENEGRO
eto tako
Administrator
"gorivo"
«
Reply #4 on:
August 29, 2009, 03:55:52 PM »
Pumpa na biocu je jedina u cg koja ima tri filtera i gorivo je visokog kvaliteta. Oni su jedini koji imaju ''masa puta isha'' oktana !
Majka mi je rekla da moze ...
tiCo
Global Moderator
"gorivo"
«
Reply #5 on:
August 29, 2009, 05:07:58 PM »
sipam na euro petrol u blok..nikad nikakav problem...
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!
aCid_cOokiE
"gorivo"
«
Reply #6 on:
August 29, 2009, 05:12:26 PM »
takodjeeuro blok...mozda je samo sluchajnost ali 2 puta sam imao problema sa paljenjem kad sam sipao 100oktana na BMS... sumnjam da je sluchajnost.A ostalih puta auto je ishao osjetno bolje.za sad sipam na euro-petrol..dodushe dizel ::msn-wink::
slam.poke.drop.tuck.dope
tuningmaniak
"gorivo"
«
Reply #7 on:
August 29, 2009, 05:40:40 PM »
Provjerio sam sve moguce pumpe u PG i na svaku isto njesra. Na BMS sipa po nekolko puta pun tank i katastrofa. Auto nikudj ne more, iz motora se cuje zvuk ka da metal udara u metal. Cim uspem na drugo mjesto OK. To znaci da nesto nije u redu sa "najcistijim" gorivom u PG. Mada u pocetku kad su pocinjali s rabotom bilo dosta dobro. Inache u zadnjih po godine sipam na EKO kod stadiona i mogu rec da konstantno odrzavaju vise-manje kvalitetno gorivo. Neka im je serija dobre (cak i odlicna u slucaju zimske nafte) a neka katastrofa. Na roksped sipam u sitnim apoenima (do 5Eura) tako da pojma nemam. Dekar nista posebno. Jedina pumpa u CG dje uspem krsteno gorivo (a dje sam i u benzince sipa) je u Tivat pored skodina salona (pojma nemam kako se zove). Stvarno imaju dobro gorivo. Sad prije ovog poskupljenja ninajednu pumpu gorivo valjalo nije. Znaci epilog ove moje price je da sipas na EKO jer imaju nekako ustaljen kvalitet, dok kod drugih ocsilira i to u katastrofalnim razmjerama.
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!
Rakso GSi
"gorivo"
«
Reply #8 on:
August 29, 2009, 06:20:19 PM »
ja sipam bezolovni odkako sam uzeo laguznu evo pola godine na onu pumpu ka voliju u blok 5-6...i nemam zalbi
get in sit down shut up hold on
tuningmaniak
"gorivo"
«
Reply #9 on:
August 29, 2009, 06:25:29 PM »
Montenegro Petrol?Ma sve je to ljudi isto gorivo tj. ista mjesavina. Nece neki vlasnik pumpe da ga umijesa pa da mu ljudi vise nikad na pumpu ne dodju, no oni to pomalo i skoro svi u istim procentnim odnosima vode-pregorelog ulja-odpada raznog-nafte prave te muckalice. Razlike su eto bas onako male al ipak osjetne.
duka
Guest
"gorivo"
«
Reply #10 on:
August 29, 2009, 08:23:05 PM »
Na EKO je najbolje provjereno a i dovoljno je to sto sve ostale pumpe dobijaju preko njihove firme gorivo tako da samo moze losije bit jer ga svi po malo razblaze s vodom
BLUE_STILL
"gorivo"
«
Reply #11 on:
August 29, 2009, 08:53:18 PM »
OK momci po ovome ispada da je najmanje sran.. na EKO pa da nastavim tamo. HVALA
BLUE_STILL
MONTENEGRO
TROPHY
"gorivo"
«
Reply #12 on:
August 29, 2009, 09:45:48 PM »
A sta je sa Lukoilom?
Kimi
"gorivo"
«
Reply #13 on:
August 30, 2009, 12:05:08 AM »
Ja jednom 307 sipam na LukOil a drugom na EKO, i ovaj prvi dere drugog kad oces iako je 20 konja mrsav. Bejah do na selo prije 5 dana i sipah u 2.0hdi eko dizel euro 5 norma!! Na LukOil takodje i auto ide 20% bolje...a i trosi litar manje....
Nema prostora ovdje kapi!
tiCo
Global Moderator
"gorivo"
«
Reply #14 on:
August 30, 2009, 01:15:10 AM »
jedini koji se fali na lukoil...tata usuo plina u mazdu na lukoil odje na stari...ochaj!!!!!
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!
ulicni trkac
"gorivo"
«
Reply #15 on:
August 30, 2009, 11:17:34 AM »
U lanciu sipam samo na eko,stalno mi istosto ide-wuce...fordu sipam plin na montengro koji je veoma los,najbolji plin smo usuli na pumpu pud tuza-krow joj je kao awion,auto se pomamio nisam ga moga poznat...
TROPHY
"gorivo"
«
Reply #16 on:
August 30, 2009, 11:32:39 AM »
'Ok!Oil' je ime pumpe pud Tuzi te joj je krov ka' avion...
aCid_cOokiE
"gorivo"
«
Reply #17 on:
August 30, 2009, 11:35:26 AM »
hahhah kakvi smo mi crnogorci, na auta od po 100 konja mozemo da osjetimo razliku izmedju 2,3 'vrste' goriva...a da vam neko vezhe ochi i sipa gorivo od 50 oktana i kaze 'ovo ti je trkacko' svi bi pricali 'ideee ubijaaa'neka djaole
slam.poke.drop.tuck.dope
BLUE_STILL
"gorivo"
«
Reply #18 on:
August 30, 2009, 07:37:08 PM »
acid pa sve i da ne mozemo osjetit tu razliku mi (nismo svi profi), auto osjeti a posto ionako prebijamo auta po lezecim i po rupama od puteva bar mozemo izabrat pumpu i gorivo ako ne mozemo puteve i na taj nacin koliko toliko sacuvat auta manje ili vece stete. ?!
BLUE_STILL
MONTENEGRO
tuningmaniak
"gorivo"
«
Reply #19 on:
August 31, 2009, 09:59:38 AM »
vajzli spoken!
Print
Pages: [
1
]
2
« previous
next »
Montenegro Racing Forum
»
Salvage Area
»
Chit Chat