Author Topic: Poliranje i pranje vozila  (Read 1863 times)

Offline stefan123

• View Profile
Poliranje i pranje vozila
« Reply #20 on: February 28, 2011, 02:14:40 PM »
Glina (clay) nema nidje kod nas...tj. pogledaj da nema sluchajno u kastelanu Sonax-ova, no ako i bude bice krv u :)Polirka ta Einhell-ova ti je 50-60€...toliko je i Womax i slichne....sve ispod toga nema shto gledat...
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #21 on: February 28, 2011, 03:56:52 PM »
preko ove einhell ne treba nista za obicne smrtnike :)radih malo onu noc kad smo madjovu hondu polirali s nekom velikom...to se u ruke drzat ne moze...
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline Marinovic

• View Profile
« Reply #22 on: February 28, 2011, 04:23:51 PM »
A koliko je neka normalna cijena gline, da bi znao jeli skupa ova u castelanu, da nece ko narucvat kakve mazalice preko neta u skorije pa da uskocim za tu glinu, a mozda i jos ponesto...A ne rece mi za ono sto pitah sto mi je dovoljno za pocetak, jel dosta ono sto gore nabrojah...

Offline stefan123

• View Profile
« Reply #23 on: February 28, 2011, 04:29:47 PM »
Pa u principu to je to shto ti treba...Clay je 10-15€ (100-200gr pakovanja) pa nadalje...

Offline Marinovic

• View Profile
« Reply #24 on: February 28, 2011, 05:44:41 PM »
A jeli to dovoljno da se predje cijeli auto pred poliranje...Ae moram vidjet da prvo nabavim masinu neku pa cu se javim da se konsultujemo oko paste i nekih detalja jos...

Offline tuningmaniak

• View Profile
« Reply #25 on: February 28, 2011, 07:33:57 PM »
ajde da i ja pitam odje, da li one vune Å¡to dodju sa einhel maÅ¡inom treba da se koriste ili su samo reklamni uzorci jer leti vuna na sve strane  happy2 ?dje uzet te nastavke za maÅ¡inu po vaÅ¡em nekom iskustvu stevane, tico, trile? Da li uzimam sve iste ili i kod njih ima razli?ite "grubljine"? @stefan: klasi?no preko visa i sl. kartica si platio? Nisi paypal koristio? I da sumiram: (pod pretpostavkom da ne trljam klejom)1. dobro operem auto sundjerom i Å¡amponom, istrljam kolko mogu i isperem!2. osuÅ¡im3. nanesem pastu ru?no ili maÅ¡inom? 4. ispoliram maÅ¡inom dok se ne skine (utrlja) pasta?5. mikrofiber krpom uglancam!6. nanesem vosak i uglancam!jesam li nedje neÅ¡to preskocio ili izostavio?
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline TROPHY

• View Profile
« Reply #26 on: February 28, 2011, 07:37:08 PM »
Tico molim te objasni chitavu proceduru! ;) :D

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #27 on: February 28, 2011, 07:52:54 PM »
jebemlivisunce!:)detaljno se opere i osusi auto da ne bi bilo prljavstine po laku koja bi mogla da napravi brazde u lak prilikom poliranja...kad se to odradi stavi se 3 4 kapi paste na sundjer..da bi se popunile one brazde u sundjer...prstom se razmaze po sundjeru...onda se stave 3-4 kapi paste na sundjer i polirkom na malu brzinu se polira...onda se povecava postepeno brzina ..to ce vam bit potrebno prva 2-3 puta jer cete se kasnije uvjestit sa paljenjem masine i naslanjanjem na lak a da pasta ne prska okolo...ne treba puno upirat..a ne treba ni lagano lak prelazit...takodje ni presporo ni prebrzo...zlatna neka sredina...kad su u pitanju obrtaji masine najbolje cete sami vidjet kako se pasta ponasa a to zavisi i od brazdi sundjera...nikad ne polirajte recimo haubu cijelu od jednom...radite po malo..recimo 30x30 i prelazite u svim pravcima masinom...vazno..PUNO PASTE NE RADI BOLJI POSA OD MALO PASTE!vrlo malo je dovoljno da se odradi to kako treba..ako niste zadovoljni kad prebrisete krpom opet stavite malo paste na sundjer i ponovite postupak povremeno pipajte rukom lak da se nije pregrijao jer to ne valja...postavite dobro svijetlo...minimum 100 w sijalica...diode i slicna sranja ne dolaze u obzir visak paste s laka skinite mikroSHiber krpom bilo da je svjeza ili se stvrdnula..neko pomenu sundjere...ako cete narucivat s neta paste svakako je jeftinije uzet sundjere od tamo nego odje...ne treba uzimat prevelike one od 20 cm jer je tesko radit s njima...s manjima je lakse pogotovo na auta koja imaju vise oblina lajsni i slicno...posle poliranja obavezno stavit neku zastitu...vosak ili sealent ili tako nesto...eto to je za sad..ako jos sto treba pitajte

Offline stefan123

• View Profile
« Reply #28 on: February 28, 2011, 09:29:52 PM »
@stefan: klasi?no preko visa i sl. kartica si platio? Nisi paypal koristio?
Aham, ako se dobro sjecam, Visa Electron NLB-a....Inache ljudi, ovo je masu opshirna tema i bash je crno pisat o tome....Eo vi tekst, svi zante engleski pa prochitajte...pored ovoga teshko da vam shto mozhe bit nejasno....http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=66024

Offline Marinovic

• View Profile
« Reply #29 on: March 10, 2011, 09:22:16 PM »
Evo imate do 15.3 u centrometal na akciju Einhell ugaonu polku bpps1100e,1100w, precnik dodatka 180mm, 1000-3600 obrtaja, tezine 4.6kg, u kutiju sa brusnim papirima i nastavcima za poliranje za 49.90e. U kips do 14.3 reflektor 500e 4.99e ... Sta mislite o ovoj masini, valja li tih para?I jos pitanja oko ovih nastavaka za poliranje, koliko oni traju, tj koliko ih je potrebno za jedno auto.Ajde racunam da je bolje imati jedan veci za velike povrsine:krov,haubu.. i neke manje za detaljisanje, uglove... al vidim na neke sajtove da spominju da je preporucljivo svako malo ocistiti sundjer na nekom cetkicom,tipa cetkicom za zube, ono upali se da vrti i samo nasloni cetkica na sundjer da skine nesto nepotrebno :) Pa me interesuje koliko traju ti sundjeri, i dali radite ovo sa ciscenjem? I kakve su cijene tih sundjera,nastavaka ili kako god.?

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #30 on: March 10, 2011, 09:35:06 PM »
dobra je ta polirka... :)za ovo drugo si sam sebi dao odgovor :)

Offline KTM_DU

• View Profile
« Reply #31 on: March 10, 2011, 09:42:04 PM »
pa auto se polira vrlo rijetko,neki smatraju poliranje ciscenjem povrsine auta,a nije vec se svakim poliranjem skida sloj laka..mislim,mozda glupo govorim,ali kakvih sam kretena imao prilike upoznat,jednostavno nevjerovatno.....
KTM=Kraftfahrzeug Trunkenpolz Mattighofen

Offline Marinovic

• View Profile
« Reply #32 on: March 11, 2011, 03:12:21 PM »
dobra je ta polirka... :)za ovo drugo si sam sebi dao odgovor :)
A znam da sam prepametan, al ipak nisam na sve odgovorio.Ovo oko cijene dodataka , i ovo oko trajanja, tj dali se jedan koristi samo za jedno poliranje, i dali je dovoljno npr uzet 1 veliki i 1 manji i sa tim preci cijeli auto?

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #33 on: March 11, 2011, 03:47:35 PM »
jes..mos par puta auto ispolirat jednim sundjerom ako ga ne iscijepas i ne upires ka junac :D

Offline stefan123

• View Profile
« Reply #34 on: March 11, 2011, 04:45:29 PM »
BTW ti sundjeri koji dodju s njim (a chini mi se da i ne dodju no dodje samo vunjeni dodatak koji se ne koristi tj koristi se samo za teshke korekcije) ne valjaju nishta....no imash kod mashinske u radnju uzet ili poruchish josh bolje...Mashina je ok i to i nije neko snizhenje....par eura vishe koshta inache :D

Offline Dzoni93

• View Profile
« Reply #35 on: March 11, 2012, 02:14:35 PM »
Nisam htio otvarat novu temu pa digoh ovu  :P Sto mislite o sonaxovim pastama za poliranje, vidjeh da su jeftine razmisljam se sto da uzmem?
Aerodynamics are for people who can\'t build engine

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #36 on: March 11, 2012, 02:24:45 PM »
dobro pazi je li pasta za poliranje ili vosak...nisam radio sh njima tako da ne znam...:)

Offline Dzoni93

• View Profile
« Reply #37 on: March 11, 2012, 02:30:08 PM »
http://www.performancemotorcare.com/acatalog/Sonax_Car_Polish_s.jpg ova boTulja :) Kanio sam se i proslo proljece da ispoliram golfa, al se nisam moga nakanit da ne nagrdim sto ( mada nemam ga dje vise no sto je )..
Aerodynamics are for people who can\'t build engine

Offline bo8an

• View Profile
« Reply #38 on: March 11, 2012, 03:35:04 PM »
ne mozh pogrijeshit, za taj cjenovni rang sigurno dobra  ;)
Loza je u bocu na koju pise Coca-Cola

Offline tuningmaniak

• View Profile
« Reply #39 on: March 11, 2012, 04:36:08 PM »
ali je arexons bolja  ;)usudjujem se rej da su arexons najbolji proizvodi Å¡to se amaterskih "mazalica" ti?e  ;)
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!