Author Topic: Poliranje i pranje vozila  (Read 1864 times)

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Poliranje i pranje vozila
« on: July 04, 2009, 01:45:39 PM »
Evo kako to rade neki a mi mozemo samo da mastamo da cemo kupiti u nasoj Crnoj Gori bilo sto od ovih preparata ...I neka ovo bude mjesto dje cemo navesti sve radnje sa kvalitetnom robom .http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=43269&highlight=leather+wheel

Majka mi je rekla da moze ...

sparco

• Guest
« Reply #1 on: July 24, 2009, 11:22:46 AM »
mnogo je cini mi se lakse platiti nekom ili platit farbanje cijelo i miran si

Offline Marinovic

• View Profile
« Reply #2 on: July 24, 2009, 02:28:01 PM »
Nije jer ce u USA za 50-60 eura kupit sve moguce i nemoguce preparate i za jos toliko dobru polir masinu i dodatke , a sa tim mos 2-3 puta sredit ovako auto sigurno ... Jednom godisnje dovoljno

Offline Kimi

• View Profile
« Reply #3 on: July 24, 2009, 11:58:31 PM »
mnogo je cini mi se lakse platiti nekom ili platit farbanje cijelo i miran si
Ja bih se odlucio za tu varijantu kad bih znao da ce taj neko posteno dobro da ga uradi, ali ......
Nema prostora ovdje kapi!

Offline gtivr6

• View Profile
« Reply #4 on: July 25, 2009, 08:58:22 AM »
tesko ce to kod nas, neko ovako detaljno odradit!

Offline tmBROTHER

• View Profile
« Reply #5 on: July 25, 2009, 08:44:18 PM »
Ovaj posao je extra odradjen, kada ce na izlozbu. Mada dzabe ovo radi kad ce se zaprljat za jedan dan rofl rofl rofl rofl, a u nasim uslovima za po-ure rofl rofl rofl rofl
« Last Edit: July 25, 2009, 08:46:00 PM by tmBROTHER »

Offline BLUE_STILL

• View Profile
« Reply #6 on: September 11, 2009, 12:55:37 PM »
Evo da se nadovezem na ovu temu. Dje i koji Lack Reiniger (u prevodu cistac laka !!!) i mlijeko za poliranje uzet. Sta ima kod nas osim "kornjace" i vase misljenje o kvalitetu?
BLUE_STILL
MONTENEGRO

Offline Dzoni93

• View Profile
« Reply #7 on: February 21, 2011, 03:33:05 PM »
Cuo sam da ima da se uzme polir pasta kod trgovinske skole(PG) ono na mjeru, kazu da je pasta odlicna.Nzn znali ko sto o tome ako zna neka rece iskustva  laughbounce laughbounce
Aerodynamics are for people who can\'t build engine

Offline stefan123

• View Profile
« Reply #8 on: February 21, 2011, 04:28:45 PM »
Imash tamo 3M paste...Nema na mjeru no 1L pakovanja...Dobre paste, i skupe prilichno.
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline Dzoni93

• View Profile
« Reply #9 on: February 23, 2011, 02:54:50 PM »
Skupe siguno jesu ali mnogo dobre, bas vidjeh auto sto je radjeno sa njima znaci kao da je lakirano..vrhunske su! ::msn-wink::
Aerodynamics are for people who can\'t build engine

Offline BLUE_STILL

• View Profile
« Reply #10 on: February 26, 2011, 07:00:02 PM »
I ?! Cime ispolirat, kojom pastom, rucno ili masinski, sam ili placat? Kako sa plasticnim djelovima? Pomagajte, vrijeme je da se da malo sjaja a da ga ne farbam sad cijelog.
BLUE_STILL
MONTENEGRO

Offline Nemanja

• View Profile
« Reply #11 on: February 26, 2011, 11:36:39 PM »
jos jednom,poliranje auta je jedna ozbiljna stvar s kojom se ljudi bahcu,ipak se radi o farbi na vasim kolima!iskreno kod nas nema pravih profesionalnih ljudi sto bi to odradili kao odje,zato se treba okrenuti vise na bolje preparate a odradit to normalno da to izgleda ,,ispolirano,, npr odje ljudi poliraju kola sa istim sundjerom sto su polirali 250kola prije,ne paze na prasinu koja pane na kola prije poliranja,trcka pasta na sve strane,stave pastu pa pola sata burlaju po farbi,uzari se pasta osusi i onda se desava ,,risevi,,prije svakog poliranja treba imati traku za zasticivanje,nove sundjere za nanosenje polira, oko 10 mikrofirbrskih krpa da to izgleda ok! dobra polir pasta! glina i jos drugih stvari! i detaljno sve proci! vidjecete mene kad to budem radio,volio bih trile da pojasni malo jer znaon je koristio Gtehniq proizvode koji su mnogo dobri,medju boljima!rezultati su smijesnipotrudite se da porucite proizvode sa net-a nekako ako imate pay-palmegularsgtechniqswisswax (koja je najskuplja)ima ih masu ja ne znam bas nazive ostalihpostoje preparati od plastike van auta,unutra,koze,vosak polir,izdvojite 100e i odradite to ovo sto manijak kaze sjutra ce se oglibat,istina je to,al svako sledece pranje dovoljno ce biti samo da predjete vodom da se sloj prljavstine makne,ovako se talozi talozi-rdja!sve ovo sto radite ima ulogu ne samo efekta cistoce vec i zastite :)ako ne umijete sami,prepustite se majstoru efekta ce bit al nikad kao dok sami ne uradite to kako treba i sa dobrom pastom,vecina ljudi ce vam rec svaka je pasta ista al grese :):*

Offline stefan123

• View Profile
« Reply #12 on: February 26, 2011, 11:41:59 PM »
A vala je bilo priche po forumu od trila/tica/mene o toj temi....ima topik "sve o kozmetici"...Od ruchnog poliranja manje-vishe nema neke vajde...dobra cut + polish pasta, mashina i pichit...ili naravno dat ovima shto rade to shto kod nas i nije neka opcija...

Offline stefan123

• View Profile
« Reply #14 on: February 27, 2011, 02:26:26 AM »
www.seriousperformance.co.uk - Bez problema sam trgovao kod njih, platio elektron karticom, stiglo za nedelju dana na vrata mi, poshtarina sitnica, 10-15€ na skoro 2kg paket....

Offline BLUE_STILL

• View Profile
« Reply #15 on: February 27, 2011, 08:33:32 PM »
OK. Znaci, solidna polirka i pasta i bit ce dovoljno uz dobru volju ako se vec odlucim za poliranje.Zahvaljujem na savjetima i odgovorima :)
BLUE_STILL
MONTENEGRO

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #16 on: February 27, 2011, 09:37:22 PM »
polirka einhel ka mala brusilica ti je vrh..imas podesavanje obrtaja i laka je..nemoj se zeznut da uzmes onu veliku..to je oder radit s njom
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline BLUE_STILL

• View Profile
« Reply #17 on: February 28, 2011, 08:13:27 AM »
BLUE_STILL
MONTENEGRO

Offline stefan123

• View Profile
« Reply #18 on: February 28, 2011, 10:14:32 AM »
Ta druga slika.....One varijante kao s prve slike zaboravite za ishta ozbiljno.....

Offline Marinovic

• View Profile
« Reply #19 on: February 28, 2011, 01:44:09 PM »
Dje se ima najpovoljnije u pg uzeti jedna takva polirka i posto.. ? I ima li se kod nas dje uzeti ona glina... Jeli za neko solidno poliranje dovoljna polirka, pasta i 5-6 mikrofibger krpa za ciscenje posle poliranja...