Author Topic: Diskovi i plocice  (Read 3873 times)

Offline X3M

• View Profile
Diskovi i plocice
« on: July 03, 2009, 10:47:21 AM »
Evo prispjeli za zamjenu pa reko da vidim sto preporucujete da se stavi  ::msn-wink::

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Diskovi i plocice
« Reply #1 on: July 03, 2009, 12:29:54 PM »
brembo high carbon diskovi + ferodo performance plocice (ne ds2500) ::msn-wink::
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline vuki

• View Profile
Diskovi i plocice
« Reply #2 on: July 03, 2009, 01:48:43 PM »
stock diskovi + performace plocicemada moze i brembo, nije losa firma  :)

Offline tuningmaniak

• View Profile
Diskovi i plocice
« Reply #3 on: July 03, 2009, 02:15:32 PM »
Robu nabavljas odje u CG jel?Ako je tako ondak ATE powerdiscs, pakne mos uzet Ferodo - performance su Ti najbolje al su i malo skuplje, mene se cini da sam na skodilaku imao ove DS ili premium ne sjecam se, izdrzale su mi 35.000km (sto je s obzirom kolko kocnicu koristim jako solidan rezultat). Sada  imam ATE-ove pakne (zadnjih 400km) i za sada nisu se lose pokazale mada vidjecemo za koju iljadu sto ce bit.Ako imas mogucnost da robu odnekle dovezes onda Zimmerman ili EBC diskovi, Galfer pakne ili EBC pakne (posebno preporucuju EBC Green Stuff za svakodnevnu voznju). A ako si finansijski malo bolje opremljen onda naruci Brembo (madjo milacic iz Zagoricha ih nedje nabavlja za Coca-Cola skode al neznam dje)!
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline X3M

• View Profile
Diskovi i plocice
« Reply #4 on: July 03, 2009, 03:24:40 PM »
Interesuje me ovo sto se kod nas moze naci  ::msn-wink::Dje se mogu uzet ATE i Ferodo?

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Diskovi i plocice
« Reply #5 on: July 03, 2009, 07:04:03 PM »
mene samo zanima zasto bi nekome manijak prije preporucio ebc, zimmerman, ate, galfer itd pored BREMBO i FERODO proizvoda?ebc je imao hiljade nezadovoljnih musterija, tek od skora je doshao novi vlasnik pa su se popravili.Ali sigurno nisu za poredjenje sa ferodom.Ferodo DS Performance su pakne za malu jacha vozila/jacu voznju ali ne zahtijevaju radnu temperaturu kao npr ferodo ds2000/2500/3000 itd.Odlicne su i carbon lorraine plochice ali oni su uglavnom za trke, jedu diskove, varniche i bachaju prashinu kao lude. I cvile dok su hladne.brembo high carbon diskovi su u samom vrhu trenutnu
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Diskovi i plocice
« Reply #6 on: July 03, 2009, 07:46:07 PM »
A dje se mogu kupiti ?

Majka mi je rekla da moze ...

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Diskovi i plocice
« Reply #7 on: July 03, 2009, 07:57:25 PM »
ako se mogu $etit pomamio se... al znam ima
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Diskovi i plocice
« Reply #8 on: July 03, 2009, 10:15:24 PM »
aj pomami se !

Offline tuningmaniak

• View Profile
Diskovi i plocice
« Reply #9 on: July 04, 2009, 08:11:27 AM »
Ferodo u castelanu, ATE kod Bulatovica.
mene samo zanima zasto bi nekome manijak prije preporucio ebc, zimmerman, ate, galfer itd pored BREMBO i FERODO proizvoda?
Zato sto su "malo" povoljniji posto covjek nije naveo do kolko novaca more potrosit naveo sam mu sto more pogledat a da vrijedi necega. A i cuo sam samo rijeci hvale za EBC i Galfer, a o zimmermanu ne treba trositi rijeci hvale.A dje ce nac ove Carbon diskove sto Ti preporucujes? I da ih zagrijava dok izadje s njima u grad jel jer sam cuo da dok ne postignu radnu temperaturu (koja im je izmedju ostalog jako visoka) ne koce uopste dobro.P.S. Mislim da je madjo milacic ove Brembo nabavlja preko Bulatovica nesto mimo reda, jer inace ih sluzbeno (da ja znam) niko ne dovozi u CG!

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Diskovi i plocice
« Reply #10 on: July 04, 2009, 09:16:33 AM »
inace radna temperatura je mnogo bitnija za plocice ...ne toliko za diskove :D plocice se trebaju zagrijat ;)a brembo high-carbon nisu diskovi za trku, to su jednostavno OEM diskovi - samo 10 puta bolji.Imaju veliki procenat karbona i manje se troshe ukoliko se koriste sa agresivnijim plocicama. Nisu busheni, rezani... nista. I cijena slicna fabrickim.npr  prednji diskovi disk (312 mm) za klia je nepunih 100 funti
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline Filip

• View Profile
Diskovi i plocice
« Reply #11 on: July 04, 2009, 06:13:11 PM »
e i mene interesuje za druga sad, znaci nista njemu ne treba fensi samo da sluze dobro, znaci plocice i diskovi, koliko i dje? E i neke svjecice bi dobro dosle?

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
Diskovi i plocice
« Reply #12 on: July 04, 2009, 06:31:22 PM »
svjecice ngk u blok...provjereno dobre :D
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline tuningmaniak

• View Profile
Diskovi i plocice
« Reply #13 on: July 04, 2009, 07:20:07 PM »
Ako kod Bulatovica nabasas na original ATE powerdiscs i ATE pakne, nema pogreske. Sigurno dobitna kombinacija. Al meni se potrefilo da su gurtne teski neoriginal, a pakne su bile oridji.

Offline TROPHY

• View Profile
Diskovi i plocice
« Reply #14 on: July 04, 2009, 07:35:43 PM »
Jedno pitanje: izgledaju li ti brembo karbonski diskovi kao da su zardjali tj. bez sjaja, ili im je izgled kao kod svakih drugih? :)

Offline X3M

• View Profile
Diskovi i plocice
« Reply #15 on: July 04, 2009, 10:45:24 PM »
Ako kod Bulatovica nabasas na original ATE powerdiscs i ATE pakne, nema pogreske. Sigurno dobitna kombinacija. Al meni se potrefilo da su gurtne teski neoriginal, a pakne su bile oridji.
a da ne znas kolko se otprilike krecu ATE powerdiscs?mada cu ja zvat u pon da se raspitam  ::msn-wink::

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Diskovi i plocice
« Reply #16 on: July 05, 2009, 01:22:58 AM »
izgledaju kao svaki drugi...i nisu karbonski nego imaju veliki 'procenat' karbonskih chestica.karbonski tj karbon-keramichki diskovi, kao npr sto se mogu doplatiti na neki porsche RS izgledaju ovako prljavo sivo
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline TROPHY

• View Profile
Diskovi i plocice
« Reply #17 on: July 05, 2009, 10:11:00 AM »
Ah da! U pravu si, karbon-keramicki, izgledaku prljavo, ja pomijesao nesto... JaoBtw, hvala. ;)

Offline Bole

• View Profile
Diskovi i plocice
« Reply #18 on: July 05, 2009, 10:26:52 AM »
Robu nabavljas odje u CG jel?Ako je tako ondak ATE powerdiscs, pakne mos uzet Ferodo - performance su Ti najbolje al su i malo skuplje, mene se cini da sam na skodilaku imao ove DS ili premium ne sjecam se, izdrzale su mi 35.000km (sto je s obzirom kolko kocnicu koristim jako solidan rezultat). Sada  imam ATE-ove pakne (zadnjih 400km) i za sada nisu se lose pokazale mada vidjecemo za koju iljadu sto ce bit.Ako imas mogucnost da robu odnekle dovezes onda Zimmerman ili EBC diskovi, Galfer pakne ili EBC pakne (posebno preporucuju EBC Green Stuff za svakodnevnu voznju). A ako si finansijski malo bolje opremljen onda naruci Brembo (madjo milacic iz Zagoricha ih nedje nabavlja za Coca-Cola skode al neznam dje)!
Valvoline CG firma je uvoznik i distributer Bremba za CG

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Diskovi i plocice
« Reply #19 on: July 05, 2009, 12:39:07 PM »
A dje su im kancelarije tj prodajni objekti ? Ja sam direktno od BREMBA dobio e-mali da se obratim na ovu adresu ...Motorquality S.p.A.Bike Commercial PartnerSimone ColomboVia Carducci 125, 20099 Sesto San Giovanni, Milano, ITA    TelFax eMail Web     +39 02 249511+39 02 24951232motoexport@motorquality.itwww.motorquality.com