Author Topic: moze li ovo?  (Read 191 times)

Offline Bole

• View Profile
moze li ovo?
« on: June 22, 2009, 09:10:17 PM »
Moze li da se na 2.0 8V GTI MK3 stavi super punjac sa dvojke 1.8 8V G60...i da li neko ima ideju ko bi to mogao da odradi?sta bi sve trebalo da se mjenja prepravlja itd :) svaki savjet bi bio od koristi :)

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
moze li ovo?
« Reply #1 on: June 22, 2009, 09:14:59 PM »
ako znas engleski http://www.clubgti.com/forum/showthread.php?t=27272i ovohttp://www.clubgti.co.uk/forum/showthread.php?t=193088
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline Bole

• View Profile
moze li ovo?
« Reply #2 on: June 22, 2009, 09:27:10 PM »
vidim ja da moze citao sam ovo al sta mi sve treba to je to sta sve treba da se mjenja kako nije to samo stavis ga i vozis,mislim vjerovatno nije :)

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
moze li ovo?
« Reply #3 on: June 22, 2009, 11:09:51 PM »
pa koliko ja razumijem u ova dva linka koja ti dadoh je objasnjeno SVE sto treba...ima dosta 'tehnickih' termina ali jebiga, tako ti je kako ti je
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline tuningmaniak

• View Profile
moze li ovo?
« Reply #4 on: June 23, 2009, 10:12:10 AM »
Nisam cita ovo sto je Trile izbacia al znam da ce Ti trebat: prepravka usisne sa rupama za nove dodatne brizgaljke, dodatni kompjutor za te brizgaljke koji ce Ti neko morat dobro "namapovat" kao i serijsku jedinicu (kompjuter), zatim sam turbo (G-lader), prepravka izduvnog sistema za njega (al mi se nesto cini da je taj G-lader pogonjen lancOm kao kompresor kako sam ja svatio), uglavnom dosta zahebancija, al nije nemoguce. Mada mislim da je u nasim uslovima bolje da ljuljnes 2,0 16V i komplet ga me'anicki prepravis. U grubo tipujem da bi sa ostrijom bregastom, komplet poliranjem usisne i izduvne grane, spustanjem glave, dobro odradjenim usisom i jos bolje odradjeni izduvom i kvalitetnim remapom dobio nekih 30-etak konjuha a mozda i vislje. E sad ako bi sam radio sve to ispalo bi te mozda oko 600-700E, dok bi te ova solucija sa G-laderom ispala jeftinije al je pitanje kako bi Ti sve to neko uklopio i kako bi radilo. Sto se motora samog tice on je nedoder, i moze da izdrzi sve i svasta. Ako je u dobrom stanju, mos na njega djipat i Turbo od 1,8T a kamoli sa dvojke.I mislim da G-60 nije ima 8V vec samo 16V.
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline shajo

• View Profile
moze li ovo?
« Reply #5 on: June 23, 2009, 10:14:50 AM »
g 60 je 8 ventila fabrichki
ohajtenzgut nei shpikinguz

Offline Shon

• View Profile
moze li ovo?
« Reply #6 on: June 23, 2009, 11:14:57 AM »
ivane predlazem ti da se uclanis na vwclubcroatia.com sigurno ce ti tamo objasnit sve.. jer kolko mi se cini vec sam gledao da su neki clanovi tog foruma radili to.. ;)
Strast ne bi smjela imati granice.

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
moze li ovo?
« Reply #7 on: June 23, 2009, 12:13:21 PM »
1.8t
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline Bole

• View Profile
moze li ovo?
« Reply #8 on: June 23, 2009, 01:29:05 PM »
g60 fabricki je 1.8 8v GTI od dvojke sa super punjacem a motor 2.0 8v sena oko razlikuje od njega samo po strani na kojoj stoji cep od ulja na deklu i mjestu na kojem je postavljen regulator rada na leru :) tako da mislim da ni iznutra nema neke velike razlike....i hvala slider :)
« Last Edit: June 23, 2009, 01:33:17 PM by boskovic85000 »