Author Topic: Maserati shamal  (Read 385 times)

Offline Marinovic

• View Profile
Maserati shamal
« on: May 22, 2009, 07:16:01 PM »
Maserati Shamal je mali kupe sa dvoja vrata, predstavljen od strane Italijanskog Maseratija 17og decembra 1989 god, i nazvan je po shamal-u vrelom letnjem vetru koji duva u predelima Mesopotamije. Dizajnirao ga je Marcello Gandini, poznat po dizajnu Lamborghini Countach-a. Gandinijev originalni potpis je stacioniran na zadnjim krilima iznad tockova.Sredisnja "konzola" sluzi kao roll bar i na svim bojama auta ostavljena u crnoj boji, karakteristicna je samo za Shamal-a, a simbol "Shamal" postavljen je sa obe strane crnog roll bara, hromiranim slovimaUnutar dvoseda, kriju se profilisana i produzena kozna sedista, klima uredjaj, i karakteristican Maseratijev ovalni sat u sredini komandne table..Rucica menjaca i rucne kocnice je od drveta. Iako pravljen kao komforan i brz sportski auto, nije klasa luksuza kao "kolega" Ghibli mk2.Napred postavljen 3.2L twin turbo v8 dohc sa 32 ventila, razvijao je 325ks.Posedovao je 6-brzinski manuelni getrag menjac, elektronski aktivno ogibljenje, koje svaki tocak pojedinacno kontrolise na osnovu uslova na putu i podesenog nivoa udobnosti.Maksimalna brzina Shamala je 270km/h, ubrzanje od 0-97km/h iznosi 5.3s.Poslednja godina proizvodnje Shamala je bila 1996, proizvedeno je 369 komada za 7 godina..

Offline Laki

• View Profile
Maserati shamal
« Reply #1 on: May 22, 2009, 08:33:33 PM »
Nisi trebao otvarati novu temu,jer ima vec jedna posvecena italijanima. ::msn-wink::
2X ALFA ROMEO
BMW
YAMAHA VX CRUISER JET SKI

Offline brzi_pas

• View Profile
Maserati shamal
« Reply #2 on: May 22, 2009, 09:27:58 PM »
Da, tema o italijanima postoji, i ako SHAMAL zasluzuje posebnu temu...Marinovic, svaka cast, ovo je jedan od mojih omiljenih automobila!
Nobody move, nobody get hurt!

Offline Marinovic

• View Profile
Maserati shamal
« Reply #3 on: May 22, 2009, 09:35:48 PM »
Znam da ima za italijane tema, al ko sto rece fast dog , legenda zasluzuje posebnu temu .... zbilja je auto perverzija ...

Offline tuningmaniak

• View Profile
Maserati shamal
« Reply #4 on: May 22, 2009, 10:34:49 PM »
Extra "autic" ::msn-wink::
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Maserati shamal
« Reply #5 on: May 23, 2009, 02:14:59 AM »
ada nemamo vishak tema pa da ne mozemo otvarit temu za pojedine modele...nije sad da bravo ima svoju temu, punto svoju, lancia Y svoju itd :)odlican auto
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline ObeliX

• View Profile
Maserati shamal
« Reply #6 on: May 25, 2009, 02:29:06 PM »
ne znam zasto,ali me podsjeca na alfu  ::bash::

Offline brzi_pas

• View Profile
Maserati shamal
« Reply #7 on: April 12, 2010, 11:12:15 AM »
Ne znam na koju, a i ako podjeca, sta se bijesh po glavi ?
Nobody move, nobody get hurt!

Offline ObeliX

• View Profile
Maserati shamal
« Reply #8 on: April 12, 2010, 01:14:15 PM »
sad gledam topic,od po?etka i tripujem kako me pod$e?a na Lanicu Kappu od naprijed  roll2 ne znam Å¡to mi se tad vrzmalo po glavi Mijo,a ovo lupanje po glavi,nije zbog Alfe,nego zbog toga Å¡to ne znam zaÅ¡to me pod$e?a  hysterical

Offline stefan123

• View Profile
Maserati shamal
« Reply #9 on: April 12, 2010, 10:25:20 PM »
brutalnost at it's best.. ::yes::
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak