ono...pokusavam da izbjegavam ovu temu...cisto da ne ispane nekog da ponizavam...kog interesuje ovakvim stvarima da se bavi...hm...90% je rad zato sto MORA da se nacui crtanje u tehnickom smislu...1.stvar elipse i prave linije, 2.stvar sigurna ruka i 3. stvar perspektiva i znanje dje ti padaju sjenke...za skicu nekom treba 5min, nekom 30min nekom i 2h pa da na karju ne postigne rezultat ovog sto je za 5min zavrsio sa sve markerima - jer zna uprste te stvari i ide mu "iz lakta"...tako da ono Mnogo crtanja...Mnogo...Ni ja nijesam od ovih sto crtaju za 5min dobru skicu, i smatram da ne umijem crtat (ozbiljno) kad vidim moje drugare koji su sa drugog faxa i na 3. godini kako ODVALJUJU i dodje mi da placem hahatako da ono, moja preporuka je...uzmi za pocetak elipse, krugove i prave linije da crtas, koliko god to debilno izgledalo MNOGO pomaze...npr. koristim tablu za crtanje u photoshopu, i skoro stalno prije bilo kog pocetka uzmem opalim malo elipsica cisto da mi se zglob namjesti

nedjelju dana crtaj elipse i krugove, svaki dan po po ure pa mi posalji 1.list sa pocetka i zadnji kad zavrsis tu sedmicu...ako hoces naravno a za dalje cu ti objasnjavat ::msn-wink::p.s. odavno nijesam kola crtao, ja sam industrijski dizajner (jadni) koji mora sve radit..trenutno crtam neki stoljpi, kad zavrsim okacit cu