Author Topic: Jel tacno???  (Read 265 times)

Offline bo8an

• View Profile
Jel tacno???
« on: January 03, 2009, 07:06:14 PM »
Cuo sam da gastarbajteri koji rade u inostranstvo (Svajcarska, Njemacka i tako dalje), mogu da uvezu Euro 3 Auto koje je registrovano na njihovo ime bez carine i PDV-a. Jel to tacno???
Loza je u bocu na koju pise Coca-Cola

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Jel tacno???
« Reply #1 on: January 05, 2009, 08:43:31 AM »
Stranci i nasi ljudi koji imaju pasos neke druge zemlje mogu da registruju auto na sebe i da ga voze kod nas na strane tablice bez problema.Ako si to mislio!A ako si mislio da stranci mogu kod nas da uvezu auto i da ga bez carinjenja registruju e to ne moze.

Offline tuningmaniak

• View Profile
Jel tacno???
« Reply #2 on: January 05, 2009, 06:06:36 PM »
Stranci i nasi ljudi koji imaju pasos neke druge zemlje mogu da registruju auto na sebe i da ga voze kod nas na strane tablice bez problema.Ako si to mislio!A ako si mislio da stranci mogu kod nas da uvezu auto i da ga bez carinjenja registruju e to ne moze.
Very tacno
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline bo8an

• View Profile
Jel tacno???
« Reply #3 on: January 05, 2009, 06:47:45 PM »
mislio sam, da covek sa crnogorskim pasosom i drzavljanstvom koji zivi i radi u inostranstvo, moze da uveze auto bez carine i pdv-a u Crnu goru, ako me razumijete  ::yes::

Offline tuningmaniak

• View Profile
Jel tacno???
« Reply #4 on: January 05, 2009, 08:44:25 PM »
Shvatili smo mi sta je pisac hteo da kaze, al nema sanse, nisu ovi nasi tolko mutavi da puste tebe, mene, janka, marka da se ogrebu a da oni dobiju sipurak. Auto na strane table nas covjek moze voziti ukoliko ima strano drzavljanstvo i nikako vise. Moze i uz punomoc al se onda privremeno registruje (svake godine nova punomoc i ostale sitne peripetije) s tim sto se onda nesto kuburise sa carinom pojma nemam tacno sto i kako (mi smo 20 godina tako registrovali staru Skodu). Za to bi se morao obratit carini CG. A ovo sto Ti pitao, JOK, sanse nema.
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline NSX

• View Profile
Jel tacno???
« Reply #5 on: January 06, 2009, 11:51:59 AM »
Mozda je on mislio doveze a ne uveze...

Offline bo8an

• View Profile
Jel tacno???
« Reply #6 on: January 06, 2009, 06:23:34 PM »
Shvatili smo mi sta je pisac hteo da kaze, al nema sanse, nisu ovi nasi tolko mutavi da puste tebe, mene, janka, marka da se ogrebu a da oni dobiju sipurak. Auto na strane table nas covjek moze voziti ukoliko ima strano drzavljanstvo i nikako vise. Moze i uz punomoc al se onda privremeno registruje (svake godine nova punomoc i ostale sitne peripetije) s tim sto se onda nesto kuburise sa carinom pojma nemam tacno sto i kako (mi smo 20 godina tako registrovali staru Skodu). Za to bi se morao obratit carini CG. A ovo sto Ti pitao, JOK, sanse nema.
e na to sam mislio, hvala ti  ::thumbsupup::

Offline BMW E36 POWER

• View Profile
Jel tacno???
« Reply #7 on: January 08, 2009, 12:31:43 AM »
moze na rp tablice...ne placa se ni porez ni carinia...meni drug tako vozi s klasu najnoviju ...

SRT8

• Guest
Jel tacno???
« Reply #8 on: January 08, 2009, 02:57:24 AM »
haha ,taj ti drug moze sve onda...

Offline bo8an

• View Profile
Jel tacno???
« Reply #9 on: January 08, 2009, 06:30:38 PM »
moze na rp tablice...ne placa se ni porez ni carinia...meni drug tako vozi s klasu najnoviju ...
mmmmh, kako izgledaju te rp tablice, sta me briga za tablicu, vazno da se ne placa carina i pdv  laughbouncea registracija isto kosta ko za normalne???

Offline BMW E36 POWER

• View Profile
Jel tacno???
« Reply #10 on: January 09, 2009, 01:09:37 AM »
pitat cu ga sjutra detalje ako oces...znam samo da je auto registrovano na rp tablice,placa nesto skupo godisnju tablicu i sada ga bez problema moze vratiti u njemacku i prodati jer auto nije carinjeno...mislim da ima strane papire a firmu u CG ili nesto slicno...ne znam nije me zanimalo!

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Jel tacno???
« Reply #11 on: January 09, 2009, 08:50:10 AM »
pa kazi fino "moze na RP ali ne svako" :Prp su privremene tablice..ali sam vidio dosta skupljih kola da se voze odje na te tablice poduzhe vremena.oce da voze luxuzno auto a nece da plate carinu/pdv...bjezhtamo!
slam.poke.drop.tuck.dope

duka

• Guest
Jel tacno???
« Reply #12 on: January 09, 2009, 09:22:38 AM »
Nije mi jasno zasto onda uopste registruju na rp kad mogu vozit i na strane

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Jel tacno???
« Reply #13 on: January 09, 2009, 09:53:18 AM »
Zato sto su kraljevi...Ja ili bi vozio stranca ili bi ga carinio i registrovao. U pravu je Trile sto kaze.

Offline bo8an

• View Profile
Jel tacno???
« Reply #14 on: January 09, 2009, 06:35:16 PM »
pitat cu ga sjutra detalje ako oces...znam samo da je auto registrovano na rp tablice,placa nesto skupo godisnju tablicu i sada ga bez problema moze vratiti u njemacku i prodati jer auto nije carinjeno...mislim da ima strane papire a firmu u CG ili nesto slicno...ne znam nije me zanimalo!
  nemoras, necu da te mucim, nije tu jos nista sigurno, samo reko unaprijed da se malo raspitam, ali hvala ti za ponudu  ::thumbsupup::