Author Topic: sto je ovo ???  (Read 572 times)

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
sto je ovo ???
« on: June 30, 2006, 12:27:11 PM »
pogledajte ovo markirano na slici(u pitanju je audi 100) i pokusajte provaliti sto je to neki majstor veli da je  turbina mada ne vjerujem al eto ..                    
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline Filip_pg

• View Profile
sto je ovo ???
« Reply #1 on: June 30, 2006, 12:28:57 PM »
s obzirom da je odma pored sajla od gasa...ne znam                    

pele-79

• Guest
sto je ovo ???
« Reply #2 on: July 28, 2006, 11:06:26 AM »
strasni ste,obicna usisna grana,a na zaokruzeno sa strelicom nalazi se leptir za usis! :D                    

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
sto je ovo ???
« Reply #3 on: July 31, 2006, 10:07:47 PM »
aj pele malo detaljnije dje kako sta :)                    

pele-79

• Guest
sto je ovo ???
« Reply #4 on: August 02, 2006, 09:08:46 AM »
evo ovako,vidim da je audi 100 u pitanju sa k-glavom,tzv. ka-e-jetronic.znaci to gumeno crno crijevo dovodi vazduh,e pa sad ono sto si ti oznacio na spoju gumenog crijeva i metalne usisne grane nalaze se 2leptira koja su povezana preko sajle za gas i kad stisnes gas prvo se otvara manji leptir,a kad stisnes preko pola gasa otvara se veci,drugi leptir.leptiri odredjuju smjesu goriva i vazduha.cista mehanika.a turbina nedolazi na usisnu granu nego na izduvnu.turbina koristi snagu izduvnih gasova koji okrece lopatice,i koja bukvalno pumpa svjezi vazduh u motor,da bi auto spalio sto vise goriva,vise goriva veca snaga :D a kompresor je stavljen direktno na usisnu granu i pokrece ga kais koji pokrece i alternator,recimo g60 i g40 motori imaju kompresor koji podsjeca unutra na mlinac za meso :wink: ,razvija snagu prije nego turbina na manje obrtaje,a mana opterecuje vise motor,uzima snagu isto kao i klima i vise trosi!tezak je ovaj zivot :wink:                    

Offline Filip_pg

• View Profile
sto je ovo ???
« Reply #5 on: August 02, 2006, 10:51:23 AM »
da,da...sve realno receno,ako se bolje pogleda slika,tacno ce na metalnom izlazu iz usisne cijevi vide 2 "brijega",jedan veci jedan manji...samo,onda bi taj regulator trebao da bude povezan sa sajlom gasa nekako,ili kaisem sa alternatora kako bi mogao automatski da ocitava broj obrtaja i tada se u zavisnosti od istih da regulise kolicinu vazduha koja se propusta i od koje se pravi smjesa.Mada,nije mi jasno dal oni smiju tako da osiromasuju turbinu vazduhom,ipak on ga sabija i dize mu temp i explozivnost?ali,sa druge strane gledano s obzirom da radi na racun izduvnih gasova,moze se sve nastelovat,ali moguce je da dodje do problema pri konstantnoj voznji...zakljucak jeste da sam ja dobro ovdje izmozgao a nista zakljucio,tako da i ne morate citat post,samo ga zanemarite... :lol:                    

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
sto je ovo ???
« Reply #6 on: August 02, 2006, 08:34:16 PM »
hahahaahhahahahhaahvala pele g filipa O_o                    

pele-79

• Guest
sto je ovo ???
« Reply #7 on: August 03, 2006, 08:53:47 AM »
u pitanju je mehanicko ubrizgavanje na audija sa k-glavom,ali filipe nisam te ni ja razumio sta si htio da kazes,ali ok :lol:                    

Offline Filip_pg

• View Profile
sto je ovo ???
« Reply #8 on: August 04, 2006, 04:29:04 PM »
ne brini,ni ja se ne razumijem ponekad...                    

Offline shajo

• View Profile
sto je ovo ???
« Reply #9 on: August 22, 2006, 11:55:38 AM »
obichna ka glava i usisna grana imam je ja na gtik glava je pretecha elektronskog ajnshprica jer ima mehanichke dizne koje rade na potisak  ,tj pritisak iz pumpe od gorivaa gorivo se dovodi preko poluge ispod k glave koja se otvara na protok vazduhazato se na gti-ja ne smije skidati kutija od vazduha jer auto ne moze da radia ono malo crno zaokruzeno je onaj prekidachic koji pokazuje kad otvara drugo grlo na usisnu granu
ohajtenzgut nei shpikinguz

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
sto je ovo ???
« Reply #10 on: June 30, 2007, 10:20:30 AM »
eeeee moja djeco..ovo je gore prekidac za full throtle a dolje paralelno njemu dodje prekidac za idle speed ..eo slika http://img402.imageshack.us/my.php?image=untitledot4.jpg
« Last Edit: January 13, 2008, 02:46:47 AM by motorsport »

Offline MUGEN

• View Profile
sto je ovo ???
« Reply #11 on: July 27, 2007, 01:02:36 AM »
tico jeli moguce da si postavio ovakvo pitanje ? ? jesi li se shalio tifke ti ?turbina dodje na izduvnu granu tico a ne usisnu oca mu jeb*em
« Last Edit: July 27, 2007, 01:11:22 AM by RENAULTSPORT »
Izbrisan clan