Author Topic: Scenic RX4  (Read 345 times)

Offline tuningmaniak

• View Profile
Scenic RX4
« on: November 17, 2008, 09:47:54 AM »
Evo vako Renault RX4.Nesto me je (u stvari tatka moga) to auto u poslednje vrijeme bas onako "zaintirgiralo". I ranije sam ga gledao al nesto nisam obracao posebnu paznju na njega, a kolko vidju po placeva i tendera i pijaca cijenu su veoma korektne. Znam samo to da se u njega ugradjivala benzinjara 2,0 16V i 1,9 dCi od valjda 120ks i to da se pogon radi u Stajeru u Austro(B)ugarskoj rofl. Ako iko zna nesto vis(lj)e o njemu neka napise, a najvise me zanima kako se pokazao njegov 4x4 pogon tokom exploatacije, ima li kakvih problema, sta je podlozno cescem kvarenju i tako to. O motorima se vise manje sve zna tako da na to ne morate obracat posebnu paznju. Konkretno sam iskopA nekoliko modela sa povoljnim cijenama (izmedju 7500-8500E) al su mahom sve bezninci. zasto nema dizela? Postoji li neka mana, pa se svi odlucuju za benz ili sta vec? UnaprijeT zaFalan!
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Scenic RX4
« Reply #1 on: November 17, 2008, 12:48:28 PM »
To sto si ti iskopao za 7ipo-8ipo bi posle popravke ispalo oko 13ipo kod nas! Izguglaj malo o motorima,dizeli su oko 105hp a benz oko 130hp ... nisam bas siguran jer i ne pamtim cifre,stalno mu je ukljucen 4*4 i potrosnja mu je preko 10L a nosac/drzac kraja spone je 115e pa vidji treba li vam taj auto ... valjda sam dovoljno rekao ...

Majka mi je rekla da moze ...

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Scenic RX4
« Reply #2 on: November 17, 2008, 01:17:38 PM »
kupi se polovan reno 5,6 iljada, povedes ga u alliance na pregled i oni mu nadju kvar od 3000 euragermans ftw
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline bo8an

• View Profile
Scenic RX4
« Reply #3 on: November 17, 2008, 01:36:37 PM »
imao ga jedan drug, benzinca, ide ko lud, al malo mi je pretvrd, ljudi preko 1.80 m nemaju gdje da sjednu, mnogo tijesan unutra
Loza je u bocu na koju pise Coca-Cola

Offline tuningmaniak

• View Profile
Scenic RX4
« Reply #4 on: November 17, 2008, 02:07:53 PM »
Malcice sam gugo, jes ugradjivali su se dCi od 105 i 2,0 od 136ks. Ma sto se tice motora to je to, sve se zna. Potrosnja ako je 10L kod benzinjare i nije mnogo, mada cu promjenit misljenje ako skoce cijene goriva ka sto oce. Malo sam i gledao na mobil.de i tamo se krecu od 4 pa do nekih 7-8 hiljada tako da se meni cini da su ove cijene na mjestu. E sad koliko treba ulozit zavisi od modela do modela. Sto je najsmijesnije nisam mu moga nac broj sasije nidje (bio je zakljucan) da bi ga provjerio u aliance sto je sve dosad radjeno na njega i tako to. Ma za alianz znam da deru, malo su me tj.oca mi, ogulili dok smo BX vozili, poprave jedno, pokvare drugo tako da smo svake nedelje bili kod njih. Ratku&companiji je bila nova godina kad je tata sa BX-om dosa u servis. A kraj spone 115E, pa sto je mnogo previse je. Jel za lijevi+desni tocak ili po komaTu? Meni je za skodu komplet 60E. QQ! Inace se trenutno vodi polemika izmedju Octavije 4x4 i gore pomenutog Scenica. Octaviju je "malo" teze naci, a kad je nadjes presla je po 400.000km i vecinom razbijeni primjerci, a cijena im je tu nedje. Ja sam glasao za Octaviju al kad sam vidio kolko je visok RX4 poludio sam, dusu je dao za Moracu ::msn-wink::!

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Scenic RX4
« Reply #5 on: November 17, 2008, 02:45:45 PM »
Vazi,kad ga nadjez za te pare uzmi i meni jedan MOLIM TE ! Nije bitno u kakvom je stanju samo da nije udaren.

Offline devil_may_cry

• View Profile
Scenic RX4
« Reply #6 on: November 17, 2008, 03:09:39 PM »
ol lagunu 3.0 V6 24v za 5100?extra stanje,ocarinjena...2001 godiste.210 ks.
\"If you want piece of shit buy a fuckin Honda\".

Offline tuningmaniak

• View Profile
Scenic RX4
« Reply #7 on: November 17, 2008, 04:13:39 PM »
....AHA....hvala devile brate....postujem ali oces da me ukopas sa tim rofl......dje znas li koliko kosta registracija za to cudo.....dobro potrosnja...o tome necu.....no vidje li ti za onu skodu sto?

Offline devil_may_cry

• View Profile
Scenic RX4
« Reply #8 on: November 17, 2008, 04:21:32 PM »
trosi 13 litara,registracija je skupa.al imas extra auto u svakom pogledu za male pare.skodu sam pogleda,nije losa od oka.ne znam kako je vozena 2-3 put sam je vidio kroz grad.to sto sam vidio,normala.

Offline tuningmaniak

• View Profile
Scenic RX4
« Reply #9 on: November 17, 2008, 04:45:56 PM »
Ok devilU vidjecu jos za nju. Fala. A od lagune bi ja nesto podalje, cuo sam da nisu bas bajni ti V6 motori, a kad odes na zamjenu kaiseva samo 500 ojra ote za ruke da ti uzmu. A i ne trazimo takvo auto, bismo nesto 4x4 ili nesto onako za boxanje za mladjeg TM-a! Sve zavisi kako tata odluci, on bi radije 4x4 pa da ga dijeli sa mladjim TM-om ili da ostane pri Hyundaiju a maldjem da uzme feliciju, trojku ili max.neku jeftiniju Octaviju.
Vazi,kad ga nadjez za te pare uzmi i meni jedan MOLIM TE ! Nije bitno u kakvom je stanju samo da nije udaren.
Na sta si mislio, na koju cijenu? Na ove cijene kod nas ili na ove na mobil.de? Ovamo na mobil.de oko 4 iljade su izgrebani sa slomljenom onom ninzda kornjacaaaaa plastikom na blatobrane, ostalo OK, a ovi oko 7-8 iljada su vec "normalni". A ovi kod nas djeluju sasvim dobro sem malo jace izlizanog volana e sad ne znam jel to njihova boljka ili su stvarno masu presli.

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Scenic RX4
« Reply #10 on: November 17, 2008, 04:56:02 PM »
to za volan je boljka svakom renaultu,cak i rucica mjenjaca i papucice ... nego ako ga nadjes tamo za 8.000 treba ti jos 1.000 da ga dovedes i 1.500 da ga registrujes i ocarinis i isha ...@devile,ocu ja v6 za 5k!!!

Offline devil_may_cry

• View Profile
Scenic RX4
« Reply #11 on: November 17, 2008, 05:57:22 PM »
da sma ja na mjesto mladjeg manijaka,odra bi i tebe i oca mu ka magarce!sikanirate ga,pustite coeka da sam izabere ;)ova laguna ti kolje,samo da znas ;)davore,znas mi br. zovi.ocarinjena,na FRA table. 5100.

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
Scenic RX4
« Reply #12 on: November 17, 2008, 06:34:17 PM »
Jes Austrijanici su radili taj pogon, radi sminke ima i onaj ,,rezevrni tocak'' na zadnjim vratima, a to je zapravo dodatni pretinac. Model koji je napravljen zbog sve vece popularnosti SUv-ova, posto Renault nije imao tada vozilo takvog tipa, a nije mu se isplatilo ulaganje u razvoj takvog tipa vozila napravili su RX4.Kakav je taj pogon na sva cetri tocka ne znam, ali mislim da ne moze biti los. Taj pogon je razvila i radila firma Magna Steyr,ista firma koja je recimo razvila Mercedesov 4matic pogon. Iz njihovih pogona u Austriji izlaze BMW X3, Mercedes G klase (eto, BMW i Mercedes se proizvode u istoj fabrici  ::yes:: ) Jeep i Chreysler vozila sa pogonom na 4 tocka. Sto se tice Skode Octavie 4X4 mozda bi i mogao da nadjes neke koje su malo prosle. Pitacu hoce li ovaj vlasnik da ih prodaje posto stoje parkirane i ne voze se jedan duzi period (Ceh ih kupio za Rent-a-Car, registrovane na CT, ali ipak taj njegov biznis nije zazivio i stoje parkirane u jednom dvoristu blizu Svetog Stefana, evo nekoliko godina)

Offline tuningmaniak

• View Profile
Scenic RX4
« Reply #13 on: November 17, 2008, 08:00:37 PM »
Aaaaaa pa sto ne pricas???? Cus nekoliko ih ima, pa javljaj odma kumim te Bogom, ucinjeces mi grande favor!!!!!
« Last Edit: November 17, 2008, 08:02:52 PM by tuningmaniak »

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Scenic RX4
« Reply #14 on: November 17, 2008, 08:04:13 PM »
Kardan za Scenica je 2.500e novi u slucaju da crkne . Je li to dovoljno ? Po makadamu je extra,mada ni ''kangu'' 4*4 nije los i ako je ruzan ... ja sam se sa scenikom peo dje sa cirokijem nijesam mogao ! i mislim da je extra ako mozes da uzmes 2.0 L 16v 2002 do 10k

Offline tuningmaniak

• View Profile
Scenic RX4
« Reply #15 on: November 17, 2008, 08:29:41 PM »
samo 2500E? Pa to je odlicno, vise nego dovoljno. Kuku kako me nagrdi, otrijezni me posteno. Mada kad smo kod takvih djelova tipa menjac, kardan i sl. nije ni skoda mogo bolja sigurno. Meni je kango al sa nekom finom opremom i felgicama (a ne onaj obicni serijski) mnogo ljepsi od ovog RX4, samo sto je to tek nemoguca misija, nac polovnog kengura 4x4. Vjerujem, ja sam u moracu sa mojom skodom izlazio dje niko nije vjerova da mogu, blato, opalo lisce, kamenje, kanali, uspon najmanje 15% i sl, jes da je ASR malo pomagao, al kad pazljivo vozis i pametno "gadjas" pod kojim uglom da se nedje popnes mos s njom dje oces. Evo vidjecu sto ce mi Wulfy rec u vezi ovih Octavija pa cemo vidjet sto i kako!

duka

• Guest
Scenic RX4
« Reply #16 on: November 18, 2008, 08:07:42 AM »
Jesu li octavije 4x4 sve u karavan verziji ?

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
Scenic RX4
« Reply #17 on: November 18, 2008, 09:22:46 AM »
Jesu, i sve su sive  ::msn-wink::

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Scenic RX4
« Reply #18 on: November 18, 2008, 09:42:35 AM »
Mene je skoro odusevilo jedno auto 4x4 za koje nisam znao da je 4x4 Stara Fiat Panda.Ne da ide u brdo, nego ide dje ne moze koza. Uzeo je jedan drugar za Lovacke podvige i odusevljen je sa njom mada i ja.

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
Scenic RX4
« Reply #19 on: November 18, 2008, 12:56:37 PM »
Ne prodaje, mada i dalje nije siguran sta ce sa Octaviama. Mozda se predomisli...