Author Topic: rFactor  (Read 6397 times)

Braveheart

• Guest
rFactor
« on: September 22, 2008, 09:58:20 PM »
mrzi me sad da pisem (pa cu nekom drugom prilikom) , ali samo da pitam ima li zainteresovanih da pokrenemo neku inicijativu da se malo trkamo "online" sa rFactorom , prvenstveno sa FIA WTCC modom ? i ako postoji interesovanje , mozda ne bi bilo lose da nam administratori otvore jedan poseban podforum (kao sto imaju Srbi na www.nacionalnaklasa.com) da se ljudi malo poblize upoznaju sa ovom vrstom simulacija , koje su svakim danom sve vise zastupljene i popularne  ::yes::evo ja cu odraditi sve ostalo sto treba , samo ako postoje interesovanja i ako je moguce da nam se odobri jedan mali dio ovoga foruma  heh

Offline stefan123

• View Profile
rFactor
« Reply #1 on: September 22, 2008, 10:33:43 PM »
Aj mi narezi rFactor i najbolje mod-ove na DVD-e pa ti se javljam sutra da pokupim to i dam ti prazne DVDe...ima sam to sve ali ne mogu nac, a ne mogu sad ponovo skidat...Slazem se da treba otvoriti podforum za simulacije voznje....rFactor, LFS itd...
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Braveheart

• Guest
rFactor
« Reply #2 on: September 22, 2008, 11:01:30 PM »
ako hoces (a i svi ostali zainteresovani) mogu da ti prebacim sve na neku flesku , posto mi je nesto trenutno rezac zakrzljao (mozda da mi neko da savjet kako da ga napravim , nesto sam cackao u bios i sad mi vise PC ne cita REZAC!!!)ja sam voljan da sve organizujem , i da sve zainteresovane uvedem u ovaj svijet simulacija , mislim pogotovo sad kad idu hladni dani , da se covjek malo necim zanima. ja se takmicim u Indy Cars i F1 1988 ligi na www.f1-sim-racer.co.uk , to su mnogo teske i zahtjevne lige , pogotovo sto su profesionalne i ne dozvoljavaju nikakve pomoci tipa ABS , TC , Stability....vec vozac sam mora da uci , prvo da nauci svoj bolid , zatim stazu i onda da tek pocne da shvata setup , koji nije nimalo lak , i ponekad trazi veliku kolicinu treninga , i prakse da bi se doslo do neceg dobrog. mislim da bi se mnogi odavde  navukili na ovo kad bi jednom probali , mnogo je dobro i pomaze da se shvati sustina trkanja , da se savlada vjestina sportske voznje , a i da se nauci struktura i mehanika podesavanja sportskih vozila....sve u svemu mnogo je interesantno , nadam se da ce biti zainteresovanih pa da malo dublje zadjemo u temu

sparco

• Guest
rFactor
« Reply #3 on: September 23, 2008, 07:09:24 AM »
count me in !

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
rFactor
« Reply #4 on: September 23, 2008, 07:57:58 AM »
Ja sam za ako se moze igrat i offline.

Braveheart

• Guest
rFactor
« Reply #5 on: September 23, 2008, 10:19:50 AM »
moze naravno

Offline SFU

• View Profile
rFactor
« Reply #6 on: September 23, 2008, 12:32:20 PM »
auuuu odavno ne igram rFactorimam problem (stefko zna) zashto ne igram online voznje - igram dok radim :P, pa kad mi udje mushterija i prekine me u sred trke onda nastupa nervoza napushavanja itdali dok se josh malo ne izigram ovih GT legendsa i GRID-a ponovo cu pochet taj rFactor (neshto mi je postao betan ovaj LFS) pa rachunajte i na mene!

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline stefan123

• View Profile
rFactor
« Reply #7 on: September 23, 2008, 01:14:36 PM »
ako hoces (a i svi ostali zainteresovani) mogu da ti prebacim sve na neku flesku , posto mi je nesto trenutno rezac zakrzljao (mozda da mi neko da savjet kako da ga napravim , nesto sam cackao u bios i sad mi vise PC ne cita REZAC!!!)
Znam 99% sta si uradio pa ti ne radi rezac (ako nije crkao) ali kako da ti to objasnim na slijepo....Da probam.....Jesi li dirao kratkospojnike na samim IDE uredjajima (HDD, CD/DVD..) ? ...udji u Bios i pronadji dje su ti set-ovanja za Primary/Secondary Master/Slave pa pogledaj ocitava li ti tu HDD i CD/DVD i na koje grane ih ocitava ?Aj ako ne osposobis rezac baci mi to na flesku...pa mi javi kad da dodjem da uzmem to....dje bjese zivis ti ? idem poslije-podne/uvece do grada pa bi mi odgovaralo da pokupim tad to pa da ti sutra ujutro vrnem....

Braveheart

• Guest
rFactor
« Reply #8 on: September 23, 2008, 02:00:28 PM »
sad sam se ovog trnutka vratio sa faxa...ja sam to zajebo u bios-u kako ti kazes , nesto sam cackao i poremetio sam njegovo ocitavanje , crkao nije def jer mi cita CD i DVD al ne cita prazni CD , ne moze da pokrene narezivanje ako me shvatas....pogledacu sad u biosu kako mi je oznaceno pa cu ti napisati ovdje , a sto se tice narezivanja / prebacanja na flesku , najbolje bi bilo da svratis nedje oko 8 do mene ako ti nije kasno , posto sam planirao malo da odspavam sad  laughbouncePS: ako ne osposobim rezac , moja fleska je 1 GB kapaciteta a to je dovoljno samo za igru bez modova , pomoglo bi ako bi nasao jos jednu bar od giga PS2: ako uspijem da osposobim rezac , napravicemo listu svih zainteresovanih da bi svako mogao da dobije igru + mod(ove) pozzzz  cheers1
« Last Edit: September 23, 2008, 02:02:22 PM by Braveheart »

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
rFactor
« Reply #9 on: September 23, 2008, 02:03:04 PM »
nisam znao da u rfactor ima setup kola kao na live for speed !?jednom ga skinuh (skoro 1gb sa modovima) ali neki corrupt fajl i prc.Moram ga vala probat iako mi je posle GRID sve smijesno (makar vizuelno)
slam.poke.drop.tuck.dope

Braveheart

• Guest
rFactor
« Reply #10 on: September 23, 2008, 02:16:19 PM »
tRile , sto se RF-a tice , vizuelno nemoj da ocekujes Bog zna sta , posto sama igra , tj modeli i staze koje dolaze sa igrom , nisu na nekom znacajnijem grafickom nivou. Ono sto rF cini posebnim , je prava simulacija FIZIKE trkackih automobila , i velika mogucnost prepravljanja i doradjivanja same igrice, tj. simulacije. postoji pregrst modova , bukvalno da nema znacajnije svjetske staze koja ne postoji za download za RF . E sad , postoje oni jaci , srednji , i slabiji modovi , kao i u svemu ostalome u zivotu jel? Pod jacim modovima se podrazumijevaju Indy Cars 1995 , 1994 sezone , RACE X mod (kompletna konverzija Sim Binove RACE 07 igre) , NAGT , Formula 1 2007 , Megane Trophy , Renault Clio Cup i mnogi drugi....e da , postoji i kompletna konverzija GTL igre...i svakim danom je sve vise modova , a i staza , dodataka , sto rFactor cini jednom pravom simulacijom , raznih tipova motorsporta , od obicnih kupova , do bijesnih formula , znaci svako sebe moze pronaci u necemu . I jos jedna stvar , posto je ovo simulacija , znaci nije arkada , preporucuje se voznja volanom (pozeljno da ima Force Feedback za koji postoji Real Feel plug in , koji vjerno prikazuje ponasanje automobila na vasem volanu, zaista nesto sto se mora probati)...mogao bih da pisem cijeli dan o ovome , ali sam zato trazio ukoliko je moguce poseban pod forum za simulacije voznje , gdje bih mogao poblize da vas upoznam sa ovom vrstom simulacija....a sto se tice setupa automobila , to je toliko realno uradjeno , da su mnogi pravi vozaci prilikom probanja raznih modova (u cijim se sampionatima u stvarnosti takmice) ostali totalno zaprepasceni , koliko se realno bolidi i autmobili ponasaju prilikom razlicitih setovanja , sto je jedan veliki plus za rfactor kao simulaciju.ja bih iskreno za pocetak volio da nas bar desetak instalira igru , plus BMW WTCC mod , koji je aktuelan ovih dana i koji se vozi na www.rfactorcentral.com serverima , da malo probamo zajedno , da vidite kako cete se navuci poslije samo nekoliko krugova  ::badair::

Offline stefan123

• View Profile
rFactor
« Reply #11 on: September 23, 2008, 02:46:03 PM »
Taman odo oko 7 u shopping posto je zahladilo pa ti se javljam oko 8 - 8.30 da doskocim da prebacimo to...imam ja jednu od 2GB i jednu od 1GB.......i da....ne mogu ja BMW da vozim u WTCC pored Alfe  :Pda, posto ja nemam volan....npr LFS misem vozim poprilicno dobro...zaboravio sam posto sam davno vozio rFactor...moze li se i on vozit preko mis-a ?Otvoricemo podforum....

Offline devil_may_cry

• View Profile
rFactor
« Reply #12 on: September 23, 2008, 02:48:05 PM »
braveheart,aj od pocetka objacni sto je to,kako se igra,trebaju li neke komponente posebne il slicno...pojma nemam o cemu se radi..imam formula fore EX doma,i sluzi mi za skupljanje prasine  fyou1bas bi extra bilo da se koljemo svi.znaci objasni mi to kao da sam se sad tek rodio,jer blage veze nemam o cemu se radi :D
\"If you want piece of shit buy a fuckin Honda\".

Offline SFU

• View Profile
rFactor
« Reply #13 on: September 23, 2008, 02:49:49 PM »
i dogovorite se za ime tima  ::msn-wink::@devileto je igrica - voznjaima modove - ko shto HL ima CSizaberesh mod i vozish!

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline devil_may_cry

• View Profile
rFactor
« Reply #14 on: September 23, 2008, 02:52:34 PM »
znam da je igrica brate,nisam bas tolko glup :)modove?translate pliz.hl,cs?preko neta se igra jel?jel mi dovoljan ovaj mtel wireles?

Offline stefan123

• View Profile
rFactor
« Reply #15 on: September 23, 2008, 02:59:37 PM »
Aj ne komplikuj cetinjanin.....instaliras rFactor koji ti dodje kao OS (windows, linux itd) a onda modovi ti dodju kao software za OS....i to je to....installiras WTCC mod i vozis WTCC..installiras F1 '96 mod i vozis to.....

Offline devil_may_cry

• View Profile
rFactor
« Reply #16 on: September 23, 2008, 03:02:10 PM »
makse,ne umijem ja tu muku...

Offline stefan123

• View Profile
rFactor
« Reply #17 on: September 23, 2008, 03:37:29 PM »
Kolko bi ti proda taj volan posto ga ne koristis ?? (sad kad lupi neku cijenu vecu no novi sto je :pp)

Braveheart

• Guest
rFactor
« Reply #18 on: September 23, 2008, 03:45:50 PM »
makse,ne umijem ja tu muku...
sve ce biti objasnjeno do detalja cim se otvori pod forum , i pojednostavljeno da svako ko je zainteresovan moze da se bez problema prikljucisto se tice rfactora i misa - nisam nesto siguran ! ali ima vas dosta koji ste pocetnici pa mozete polako preko tastature (tako sam i ja poceo) , pa onda da predjete na neki jeftini volan .... a nije z gorega ako mozete odvojit 50tak eura da kupite neki solidni volan za pocetak

Offline devil_may_cry

• View Profile
rFactor
« Reply #19 on: September 23, 2008, 04:00:10 PM »
Kolko bi ti proda taj volan posto ga ne koristis ?? (sad kad lupi neku cijenu vecu no novi sto je :pp)
novi je 80 e u com tech shop :)dacu ti ga za 55,upaljen 5-6 puta da se igra NFS pro street :D ka nov.