Author Topic: Rucna izrada motocikla (choppera)  (Read 218 times)

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
Rucna izrada motocikla (choppera)
« on: September 18, 2008, 06:46:09 PM »
Ajde ovako, nemam bas jasnu ideju sta bi htio, pa ajde da sastavim chopper od djelova koji su dostupni na trzistu.Potrebno:- Okvir, ajde da moze da se ubaci zadnje vjesenje: oko 1.500 $- Tockovi, naravno neki naborani sa ,,zajebanim'' krakovima: oko 500 $- Gume, nista posebno, al zadnja mora biti siroka, tu ,,pucamo'' oko 400 $- Zadnje vješanje, naravno mora biti vazdušno: oko 1.500 $- Prednja viljuška, ne mora springer ali treba izdvojiti: oko 1.000 $- Upravljac: oko 200 $- Drzaci upravljaca za prednju viljusku: oko 100 $- Rucke: oko 100 $- Retrovizori: oko 50 $- mehanizam za gas i kvacilo (sajle) to moze biti: oko 20$- motor, klasika V2 i bar 80 in?a, a to znaci minimum: 4.500 $- mjenjac, ti posebni mjenjaci su: oko 1.500 $- prenos, naravno kaisem koji se vidi, od motora do mjenjaca: oko 2.000 $- kvacilo je oko 500 $- finalni prenos (kais ili lanac) uz lancanike: oko 500 $- izduv, naravno otvoren: oko 500 $- rezervoar za ulje: oko 250 $- rezervoar za benzin, iako je vecih dimenzija cjena slicna: oko 250 $- blatobrani, tu treba bar: 350 $- kocnice: oko 1.000 $- karburator, filter za vazduh, zapravo cio sistem napajanja: oko 1.000 $- nogari i komande na nogarima: oko 400 $- svjetlo, prednje, zadnje i zmigavci: oko 200 $- sjediste, naravno samo za vozaca: oko 100 $- brzinomjer: oko 50 $- elektrika (svjecice, ravod, paljenje, regler, alternator, bombina): oko 700 $- elektricna istalacija: oko 50 $Cjene sam skidao sa interneta po americkim sajtovima, s' tim da sam isao na neku jeftiniju (ne i najeftiniju) varijantu. Ovo su samo osnovni djelovi da bi motocikl mogao da funkcionise (mislim da nisam nista zaboravio), tu se jos moze dodati gomila ukrasa koji opet kostaju.Djelovi za jedan (jeftiniji) chopper su preko 19.200 $. Sada se na to dodaju sati i sata rada oko sastavljanja, naravno sve rucno, pa onda slijedi farbanje (nimalo jeftina stavka jer chopper se ne farba u jednoj boji).Takav chopper sumnjam da bi neko prodao za cjenu manju od 40.000 $ u Sjedinjenim Drzavama. Mislim da sam kopao po evropskim cjenama da bi izasla ova cjena i u eurima, iako je dolar slabiji. Jeste Evropa skuplja.

Offline MotobikeR

• View Profile
« Reply #1 on: September 18, 2008, 07:02:53 PM »
svaka cast za trud  respect

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
« Reply #2 on: September 18, 2008, 07:04:07 PM »
odakle si povadio ove cijene?sve su OKO :)
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
« Reply #3 on: September 18, 2008, 07:12:26 PM »
pa uzeo par cijena jeftinijih proizvoda i uzeo srednju vrijednost  ::msn-wink::