Author Topic: VW Passat problem...  (Read 547 times)

Stefan

• Guest
VW Passat problem...
« on: June 29, 2006, 06:01:42 PM »
Moj ortak ima isti passat kao moj, samo sto nije karavan.Znaci 131ks, 5 brzina menjac, presao oko 115000km...Problem je sledeci:Kada stoji u leru, desava se (i to u zadnje vreme skoro stalno) da se auto dosta vise trese, menjac se sav trese, sedista, volan, i uopste, vibracije su mnogo vece. Kada da malo gas, to prestane, opet padnu obrtaji za ler (oko 800 rpm), malo radi normalno (ne trese se), i onda opet krene... Sve ovo je pocelo da se desava kada se pre neki dan potpisivao, palio gume (pod rucnom, znaci drzi kvacilo, i tu je prilicno pod pritiskom)....Ja sumnjam da nesto nije u redu sa lamelom...E sad me zanima vase misljenje?                    

motorsport

• Guest
VW Passat problem...
« Reply #1 on: June 29, 2006, 06:04:13 PM »
ili lamela ili stopa motora...  :wink:                    

Offline Filip_pg

• View Profile
VW Passat problem...
« Reply #2 on: June 29, 2006, 06:09:32 PM »
kod ovih noviji auta,gdje je sve hidraulika,dovoljno ti je da dodirujes kvacilo i da ne osjecas,a goris lamelu...ako je radio to sto jeste,najvjerovatnije je ona i otisla,ali nisu mi to bas simptomi lamele,ono ok,ali ne bas toliko...kao sto kaze admin...ili to ili stopa motora...                    

Stefan

• Guest
VW Passat problem...
« Reply #3 on: June 29, 2006, 06:10:49 PM »
stopa motora...  
???  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:                    

motorsport

• Guest
VW Passat problem...
« Reply #4 on: June 29, 2006, 06:14:45 PM »
da, da... vrlo moguce da je to... to su nosachi motora... obicno ih ima 3 komada i oni znaju da stradaju tako do divljanja... i onda se stvaraju vibracije... imao sam ja isti problem na mom proslom autu ....                    

Stefan

• Guest
VW Passat problem...
« Reply #5 on: June 29, 2006, 06:17:24 PM »
Aha, hvala ti...Reci mi samo, jel skupa popravka i dal je izvodljiva uopste?On ne zna koga da pita, a ako ode u VW servis, odrace ga ko jarca                    

Offline Filip_pg

• View Profile
VW Passat problem...
« Reply #6 on: June 29, 2006, 06:17:54 PM »
da, da... vrlo moguce da je to... to su nosachi motora... obicno ih ima 3 komada i oni znaju da stradaju tako do divljanja... i onda se stvaraju vibracije... imao sam ja isti problem na mom proslom autu ....
i sto je vise divljao to su se one sve vise razvaljivale,i sad su vibracije jace...jos ako je rijec o dizel motoru...                    

Stefan

• Guest
VW Passat problem...
« Reply #7 on: June 29, 2006, 06:19:49 PM »
Pa da, to je onaj TDI...Steta...                    

motorsport

• Guest
VW Passat problem...
« Reply #8 on: June 29, 2006, 06:27:21 PM »
pa ja sam meni na Fiat Una sam mjenjao... kupio novu stopu i promjenio, mozda ima pola sata posla, al ti treba kanal... e sad ne znam kako je na ta novija auta, vjerovatno je komplikovanije... ne znam... ta stopa nebi trebala da je skupa...                    

Offline SFU

• View Profile
VW Passat problem...
« Reply #9 on: June 29, 2006, 06:27:31 PM »
polako, on kaze da kad se motor umiri on normalno radi pa tek onda pochne da trese....                    

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
VW Passat problem...
« Reply #10 on: June 29, 2006, 06:59:51 PM »
neka digne malo ler da proba tako a kao sto rekose lamela ili stopa mislim da treceg nema...mada dizele slabo znam...                    
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Fabia & Avensis

• Guest
VW Passat problem...
« Reply #11 on: July 09, 2006, 03:14:59 AM »
Lamela nije. Pa kakve veze ima lamela sa radom motora?Stopa, moze bit ali to moze lako da se zna - bacis u 1. i vozis pa oduzmes gas naglo pa opet pritisnes. Ako trese i ako se cuje nesto TUP onda je stopa i kosta ti oko 120 eura.Mozda turbina je imala prevelik pritisak pa je pukao crijev vazduha a moze bit i elektromotor gasa.                    

Offline MUGEN

• View Profile
VW Passat problem...
« Reply #12 on: October 12, 2006, 03:00:48 AM »
da provjerish jeli stopa $edi druga u auto...neka upali,digne rucnu,ubaci u prvu i cima ga na kvacilo,a ti gledash cima li motor:)a lamelu da provjerish...idesh prvom 20-30 i drzish isto gas...ali isti bash..odna dignesh polako rucnu..ako ti se auto ugasi lamela je OK a ako provrti ok je..ka u prkno:)
Izbrisan clan

Offline Filip_pg

• View Profile
VW Passat problem...
« Reply #13 on: October 12, 2006, 11:37:00 AM »
[!--quoteo(post=10079:date=Oct 12 2006, 05:00 AM:name=RENAULTSPORT)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(RENAULTSPORT @ Oct 12 2006, 05:00 AM) [snapback]10079[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--] ako ti se auto ugasi lamela je OK a ako provrti ok je..ka u prkno:) [/quote]djoma ti si bolesan bez majke...ahahahahah

audi sport

• Guest
VW Passat problem...
« Reply #14 on: December 11, 2007, 05:04:08 AM »
ako je stopa kad u mjestu namotas u jednu stranu trebalo bi da se vise trese

motorsport

• Guest
VW Passat problem...
« Reply #15 on: December 11, 2007, 09:32:14 PM »
hahaha, djuka je kralj, ne kasni nego godinu ipo za odgovor....  ;D

acs

• Guest
VW Passat problem...
« Reply #16 on: January 13, 2008, 04:34:11 PM »
pod jedan ler treba da ti bude na 900obrataja ili vise (do 950)  mozda je do regulatora ler gasa pa ga podize stalno sa 800 i spusta pa ti se cini da auto trese...