Author Topic: Sportski filteri za vazduh  (Read 3281 times)

Nevid

• Guest
Sportski filteri za vazduh
« Reply #20 on: July 09, 2006, 09:59:20 AM »
Pa dobro to vam je kao sve u zivotu, za najbolje svi znaju! :wink: Ja ne znam gdje si ti vidio Filipe, da na onima na pijaci pishe YED ja sam bash ishao prije neki dan da drug kupi neke naljepnice za vespu, i bash sam svratio da pogledam, ono je kao ruchni rad neko stavio mrezu za ribe oko nekog kruga i sad misli da ima filter. svashta. Inache momamk koji vozi fabiju je po temelju razvalio, pao je u provaliju srecja proshao samo sa ogrebotinama :oops: I josh neshto da skrenem paznju, poshto je ovdje svaki drugi post off topic a niko ne upozorava, tema je KN filteri, a ne filteri uopshte, drzite se teme manite se obichnih prepucavanja, imate druge sobe za to! :wink:                    

Offline Filip_pg

• View Profile
« Reply #21 on: July 09, 2006, 10:05:54 AM »
gledao sam kod lika na kamijonski,bili su crveni sa htom kapom preko...a sto se of topica tice,preformulisacemo temu u \\'\\'sportski filteri za vazduh\\'\\'...moze...da ne otvaramo novu temu za svaki dio...                    

Offline MUGEN

• View Profile
« Reply #22 on: July 09, 2006, 11:22:57 PM »
alo...k&n daje od 2-4 ks..ne pricam napamet pishe na kutiju originala...i rekao mi je stari jastor (trkach) !!!ali sam zaboravo da kazhem...da kn ako ga stavis na 40 konja auto sigurno nece pojachat...ali ako ga stavish na auto koje ima chip(koji utiche na brizganje goriva)jer ako dobija vishe vazduha a dobija isto goriva ne valja nista...onda,koji ima dobar sportski auspuh...(remus) na koje si brusio usise izduve...glavu...kao na moj auto  :) onda pomazhe sigurno ;) :) :) :) :) :) :) :)                    
Izbrisan clan

Offline Filip_pg

• View Profile
« Reply #23 on: July 10, 2006, 07:54:03 AM »
tebi moze da kaze majstor koji god oce,ali nema toga ko je ugradjivao K&N i da je dobio na KS...ja pricam jer sam se sreo sa hiljdama ljudi koji ga imaju i niko nista,zvuk da,Nm da (nesto jako malo,ali ipak),KS ne...i to,na kutiji moze a pise i 10,dzabe im je...mene je onaj na pjacu ubjedjiva da Yed daje 7ks...pa zamisli sad...                    

DRAGANCE

• Guest
« Reply #24 on: July 10, 2006, 02:40:36 PM »
alo...k&n daje od 2-4 ks..ne pricam napamet pishe na kutiju originala...i rekao mi je stari jastor (trkach) !!!ali sam zaboravo da kazhem...da kn ako ga stavis na 40 konja auto sigurno nece pojachat...ali ako ga stavish na auto koje ima chip(koji utiche na brizganje goriva)jer ako dobija vishe vazduha a dobija isto goriva ne valja nista...onda,koji ima dobar sportski auspuh...(remus) na koje si brusio usise izduve...glavu...kao na moj auto  :) onda pomazhe sigurno ;) :) :) :) :) :) :) :)
kompanija " biomed " je nekada bila jedna od najjacih u nasem okruzenju i kod nas samih , ali su propali , zasto??iz prostog razloga , pisalo je na kutiji da ce smrsati za nedelju dana od 3-5kg , zamisli ...... uopste nije bilo tako.....pa su ljudi videli da nije istina i nisu uopste kupovali to....a dacu ti prosto resenje , da je to istina , na ovom svetu uopste ne bi bilo gojaznih tj debelih ljudi , svi bi imali savrsenu manekensku liniju...prepostavljam da si tom recenicom " od 2-4 konja " mislio da zavisi od kubikaze tako??znaci na 1000ccm on daje 2 konja a na 6000ccm daje 4 , pa nesto mi cudno to bas da dajem 150e da bi dobio 2 konja zato sto mi dolazi vise vazduha , ali posto sam vrlo pametan smislio sam patent koji takodje daje od 2-4 konja , skines tvoj filter za vazduh i bacis ga , a tamo gde on uvlaci vazduh stavis zensku najlon carapu ( mozes i u vise slojeva ) i eto , kratko ali jasno a ceo izum kosta 35 dinara ( 0.40e) nemoj da mislis da sam ironican ili da te ismejavam , nije tako , ali shvati da ljudi daju i po 300-400e za chip koji ce im dati izmedju 5-10ks ( realnih ) a filip ti je objasnio sta se dobija stavljanjem KN-a  , mada ja sumnjam i u to , bar po mom iskustvu....                    

pele-79

• Guest
« Reply #25 on: July 28, 2006, 10:56:00 AM »
yed je turska marka i samo da znate sa tim fusevima mozete da zeznete motor,ali ko sta voli.ja imam u corrada k&n ali ne pecurku,vec u kucistu od filtera,metalni naravno,perem ga benzinom i cetkom.kazu daje 5posto snage,ali mislim da je to ludost,pogotovo vama sto se zanosite sa tim yed filterima ubacite ih u motorni prostor dje su velike temperature,a vi znate da je topli vazduh rijedji,losija smjesa,auto buci,vi mislite leti,a ono gubi i vise trosi!jedino ko se odluci za prave high flow kitove sa alu cijevi koja se postavlja u branik i onda na cijevi pecurka da ulazi direktno hladni vazduh moze da ocekuje snagu i to nesto malo,zato nezivite u zabludama sa yed! k&n i yed vam je uporedjenje kao audi a8 i yugo!                    

DRAGANCE

• Guest
« Reply #26 on: July 28, 2006, 11:39:04 PM »
to sto ti imas se zove " panel filter " i po mom misljenju to je najbolji izbor , jos ako si iskombinovao da hladan vazduh dodje u vecim kolicinama do tog filtera......jedino resenje za popularnu pecurku je da se ona stavi nekako u prednji branik ( takodje da se nadje nacin da vazduh dolazi do pecurke  , a dobro resenje je mrezica )i da se sprovede crevo do motora i sto brze idete to vise vazduha ( i to hladnijeg ) ulazi u motor                    

pele-79

• Guest
« Reply #27 on: July 29, 2006, 07:10:09 AM »
naravno,kod corrada fabricki direktno ulazi hladni vazduh kod fara :wink:                    

DRAGANCE

• Guest
« Reply #28 on: July 29, 2006, 10:27:24 PM »
KOD 99% AUTOMOBILA VAZDUH ULAZI KOD FARA ...... ali ja sam mislio drugaciju varijantu  posto ni kod fara nije bas 100% hladan vazduh kao kad ga filter upija direktno kad auto pruza otpor vazduhu.....                    

pele-79

• Guest
« Reply #29 on: July 30, 2006, 03:33:33 PM »
ma mogu nesto napraviti i ja iz branika,imam i ideju i kako i gdje,strucnosti zato ali nemam vremena a ni volje prije septembra dok malo ne zahladni :wink:  ali nikako yed,samo k&n! to sa usisom vazduha je dobro rijeseno kod pasata od 89-93god.direktno usisava ispod znaka vw na masci i kod audija 100!                    

Offline SFU

• View Profile
« Reply #30 on: August 01, 2006, 01:40:19 PM »
shta mislite za ovakvu zashtitu filtera od toplog vazduha?http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Racing-BMW-...1QQcmdZViewItem                    

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline Filip_pg

• View Profile
« Reply #31 on: August 01, 2006, 01:43:33 PM »
dobra je,samo su i 170 eura dobri....                    

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #32 on: August 01, 2006, 04:04:05 PM »
odlnicna fora samo mislim da nije potrebna mnogo                    
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline Filip_pg

• View Profile
« Reply #33 on: August 01, 2006, 04:22:25 PM »
znas kako,mislim d je mnogo bolje iskoristiti supljinu fara (ko ima starijeg BMW-a),a ko nema,negdje sa strane,ili pak napraviti grbu na haubi...extra mi je to....                    

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #34 on: August 01, 2006, 04:34:15 PM »
ono na haubu vrh pane                    

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #35 on: August 01, 2006, 10:42:36 PM »
Stavismo danas K&N drugu na golfa GTI 1.8 8v i na vece obrtaje pocinje da puca. Meni se to nije desavalo na isti takav samo 16V i rece mi jedan lik da treba da idemo da stelujemo dovod vazduha. E SAD MI NIJE JASNO KAKO TO DA STELUJEMO I DALI UOPSTE TO TREBA DA RADIMO???                    

Offline SFU

• View Profile
« Reply #36 on: August 02, 2006, 06:49:45 AM »
kolko platiste K&N?                    

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline Filip_pg

• View Profile
« Reply #37 on: August 02, 2006, 07:20:58 AM »
ako ste prosli jeftinije nego 60-70 eura,pitanje je koliko je to K&N...a to za stelovanje,pa naravno da treba,s obzirom na to da pravi K&N daje oko 80% vise vazduha od fabrickog filtera,smjesa vazduh-gorivo je poremecena,prema tome,samo bi trebalo da povecate dovod goriva,ali ne previse,da se nebi auto gusio u gorivu....                    

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #38 on: August 02, 2006, 08:36:47 PM »
dje se uzeli k&n                    

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #39 on: August 02, 2006, 09:10:20 PM »
K&N smo kupili od jednog stanara (gosta) koji je dosao iz njemacke sa audijem TT 1.8 turbo i prodao nam ga za 100 eura kaze da ga je uzeo 120 u maj.