Author Topic: lanca integrale 2.0 16v turbo  (Read 2044 times)

Offline brzi_pas

• View Profile
lanca integrale 2.0 16v turbo
« Reply #120 on: July 03, 2008, 08:42:37 PM »
drustvo crkla mi je turbina i zbog toga mi dimi na auspuh,danas sam je skinuo i stavio obicnu usisnu granu,i ide ko normalno auto..... neznam sta cu vise..... jao jao jao
Aj svraticu u Bar ovih dana, pa cemo se dogovorit  ::msn-wink::Shalu na stranu, grale je jebeno skupa, sjecash se kad sam ti rekao, imao sam da je kupim, ali nisam imao da je vozim....Turbina.... jedino reparacija igra neku ulogu, poshto se polovnu ne isplati kupovati... i meni na GTV ne radi turbinakako treba, sad smo "braca po turbinama"..... :party:
Nobody move, nobody get hurt!

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #121 on: July 03, 2008, 09:18:52 PM »
Prodaj je pa kupi GTI ili VR6 nemam sto drugo da ti kazem.

Offline MUGEN

• View Profile
« Reply #122 on: July 03, 2008, 09:24:51 PM »
ja sam mislio da kad si kupio to auto da si spreman na takve stvari...al sad vidim da nisi :(
Izbrisan clan

Offline bmw_fan

• View Profile
« Reply #123 on: July 04, 2008, 09:59:50 AM »
ah  crying ta turbina...cus prodaj je i kupi golfa gti i  vr6...e pa to bi bila najzesca trgovina u istoriji automobilizma...

Offline tuningmaniak

• View Profile
« Reply #124 on: July 04, 2008, 10:58:33 AM »
Mislio sam o ovoj prici o turbinama da otvorim poseban topic u "MR servis" al mi nesto muka pisat. Evo jedan malecki savjet za sve koji imaju auta sa turbinama. Posle brze voznje tj.voznje u visokim obrtajima ne gasite motor odmah, vec ga ostavite da radi u leru jedno minut dva ili vozite lagano maximalno 2000 o/min jedno vrije prije no sto planirate da ugasite auto, da se turbina ohladi. Primjetio sam onaj dan na okupljanje da ste Ti s lancom i onaj lik sa passat-om TDI odmah gasili motor posle turiranja i ostalih zajebancija. Naime turbina se podmazuje i hladi uljem iz motora, e sad kad ugasis motor odmah prekine se dotok ulja kako u motor tako i u turbinu a ona nastavi onako zagrijana i zadihana na suvo da se okrece pa se pokrive lopatice turbine i to ako radis cesto ode turbina brzo u p...m...! Ja skodilaka ostavljam u ler oko minut dva posle svake voznje uz brdo, ili posle voznje preko 2.500-3.000 o/min. Eto cisto da znate, to savjetuju i sve ozbiljnije firme koje se bave ciptuningom a preporucuju da se ovakav nacin hladjenja turbine praktikuje i kod serijskih motora. P.S. Ako nadjem dje dobar clanak o tome rado cu ga postavit da svi procitate!
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline brzi_pas

• View Profile
« Reply #125 on: July 04, 2008, 12:53:28 PM »
Tuningmanijak, u pravu si za sve, ali isto mislim  i da mala djeca treba vec da znaju za to... ali vjerovatno ih ima sto ne znaju...Zaboravio si da kazesh da je visokokvalitetno ulje obavezno  ::msn-wink::

Offline stefan123

• View Profile
« Reply #126 on: July 04, 2008, 12:56:16 PM »
 rofl
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline sitimiti

• View Profile
« Reply #127 on: July 04, 2008, 01:56:00 PM »
mijo ti znas kad si bio da je vidis prije mene da je dimila a ja sam je kupio takvu. imam ja da je odrzavam nego kako sam krenuo zamenicu sve na autu sto se nalazi.  a turbinu sam nasao polovnu ali mi se ne isplati pa cu moju da napravim.  ::bicycle::

Offline devil_may_cry

• View Profile
« Reply #128 on: July 04, 2008, 08:50:32 PM »
prodaj tu dusu..samo ces te zivaca i para kostat.ako imas volje,ljubavi i para da ulazes - samo naprijed!
\"If you want piece of shit buy a fuckin Honda\".

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #129 on: July 05, 2008, 12:26:20 PM »
ah  crying ta turbina...cus prodaj je i kupi golfa gti i  vr6...e pa to bi bila najzesca trgovina u istoriji automobilizma...
Ja sam mu rekao jer koliko vidim upao je u veliko *ranje pa da pokusam da mu "pruzim ruku" da se izvadi dok je na vrijeme. Ja bi nju u garazu ako vec oce da ulaze pare i sve prekontorlisat i izmijenjat sta treba da se zamijeni a za to vrijeme bih vozio sivu ili venta  happy2

Offline KenWood

• View Profile
« Reply #130 on: January 09, 2010, 05:03:38 PM »
radi li neko kvalitetno  Remont turbine u cg?

Offline brzi_pas

• View Profile
« Reply #131 on: January 09, 2010, 10:09:33 PM »
u CG niko....Inace, ova tema bi se mogla zakljucat, posto je grale davno preshla u tudje ruke...nadamo se brzom oporavku iste!