Author Topic: extra ozvucenja  (Read 2086 times)

Offline Filip_pg

• View Profile
extra ozvucenja
« on: June 20, 2006, 11:21:42 PM »
pele,evo ti posla,ko hoce i ima neka kaci slike ICE-a (ICE=In Car Electonic),koje su po njemu extra,a pele,ako skontas o cemu se radi mogao bi dan nam pojasnis....evo recimo ovo...                    

Offline MUGEN

• View Profile
extra ozvucenja
« Reply #1 on: July 11, 2006, 10:40:19 AM »
ovo mi se ali ...ni malo ne svidja..pogledajte momka u  pg u kalibru kakvu muziku ima a ne ovo...po auta muzika i kladim se da ne radi  odlicno                    
Izbrisan clan

Offline stefan123

• View Profile
extra ozvucenja
« Reply #2 on: July 11, 2006, 06:01:27 PM »
A sta ima ovdje da se konta.4 woofera iza.po 5 srednjetonaca/visokotonaca u vrata.I nikad ovo ne bih uradio u autu.NE da izgleda ruzno nego ubija a i zauzme pola auta.POzdrav.                    
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline shajo

• View Profile
extra ozvucenja
« Reply #3 on: August 07, 2006, 11:20:54 PM »
ova muzika izgleda extraznash i sam da je to auto samo za glancanje i takmichenja tako da shto vishe to bolje zar ne.a shto se tiche kalibre ima tu josh dosta da se radi.na grubo je potpuno okima josh doooooosta da se poradi na zvuku,jer nije zvuk samo bas za rne                    
ohajtenzgut nei shpikinguz

Offline Laki

• View Profile
extra ozvucenja
« Reply #4 on: August 10, 2006, 07:26:05 PM »
A ovo.                    
2X ALFA ROMEO
BMW
YAMAHA VX CRUISER JET SKI

Offline stefan123

• View Profile
extra ozvucenja
« Reply #5 on: August 10, 2006, 07:29:49 PM »
Ma i ovo je samo za takmicenja..Kapiras nemozes ti par KW muzike da ovrnes do daske a da si ti u kolima jer bi te sahranilo tu. :wink: u najboljem slicaju bi ostao samo gluv.Npr. vec na nekih 120-130dB ti gluvis a neki od ovih sistema idu i do 150-160 pa cak i 170dB a 3dB ti je dupla snaga pa ti zamisli koliko je to jako  :)                    

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
extra ozvucenja
« Reply #6 on: August 10, 2006, 10:12:09 PM »
eo ovo  :shock:                    
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

milanche

• Guest
extra ozvucenja
« Reply #7 on: August 10, 2006, 10:12:49 PM »
treba dosta da se iskombinuje da bi bilo 15o-16o db, a o 17o i da ne prichamo! ako ima brdo vufera, ne mora da znachi da je jak zvuk, mozda je kvalitetan!  :wink:                    

Offline stefan123

• View Profile
extra ozvucenja
« Reply #8 on: August 10, 2006, 11:34:57 PM »
treba dosta da se iskombinuje da bi bilo 15o-16o db, a o 17o i da ne prichamo!ako ima brdo vufera, ne mora da znachi da je jak zvuk, mozda je kvalitetan!
:D Znam bolje da se ne raspricavam o toj temi....Svaki isti zvucnik +3dB tako da je bolj imati ih vise nego manje a da su jaci a najbolje je i jedno i drugo! :wink:                    

milanche

• Guest
extra ozvucenja
« Reply #9 on: August 11, 2006, 02:05:04 PM »
:D Znam bolje da se ne raspricavam o toj temi....
ne znam shta si hteo reci ovime! ja samo kazem, da ne mora da znachi da ako ima puno vufera, da je mnogo jaka muzika!  neko moze napraviti sa dve 1o-ke 15o decibela!  :wink:                    

Offline stefan123

• View Profile
extra ozvucenja
« Reply #10 on: August 11, 2006, 02:18:40 PM »
Htjeo sam da kazem da je to sto si ti rekao tacno i da se i ja bavim audio-elektronikom pa bih o toj temi ima dosta da pricam!
ja samo kazem, da ne mora da znachi da ako ima puno vufera, da je mnogo jaka muzika! neko moze napraviti sa dve 1o-ke 15o decibela! Wink
Naravno.I nije samo vazan zvucnik veci kutija i razmjestaj drajvera...podjednako                    

Offline shajo

• View Profile
extra ozvucenja
« Reply #11 on: August 12, 2006, 01:06:02 PM »
Htjeo sam da kazem da je to sto si ti rekao tacno i da se i ja bavim audio-elektronikom pa bih o toj temi ima dosta da pricam!
ja samo kazem, da ne mora da znachi da ako ima puno vufera, da je mnogo jaka muzika! neko moze napraviti sa dve 1o-ke 15o decibela! Wink
Naravno.I nije samo vazan zvucnik veci kutija i razmjestaj drajvera...podjednako
stefane shto je bitno :    ne kaze se drajver,nego satelit.drajver je jedna druga stvar,veliko inchni visokotonac sa mnogo velikom snagom koji se koristi iskljuchivo kao visokotonac u sistemima koncertnog,profesionalnog ozvuchenja.ima od 2 do 100 kg.uvjek radi na od 8 do 16 oma zavisno od sistema.to shto mi imamo u automobilima zovu se sateliti iskljuchivo ako idu aktivno tj preko aktivne skretnice shto je naravno pozeljno.takmicharske muzike ubijaju,chovjek dobija nagon  za povracanjem,stavljaju se chepovi u ushi shto nije dovoljno za zashtitu.dolazi do velikog pritiska u glavi,zujanju i oshtecenju sluha.ja malo sad filozofiram ali tako jeu automobilu je bitan samo kvalitetan zvuk shto mi u cg i shire nemamo dje da nabavimo,tj kupimo.                    

Offline shajo

• View Profile
extra ozvucenja
« Reply #12 on: August 12, 2006, 02:04:00 PM »
evo jedna slichicahttp://img213.imageshack.us/my.php?image=1...=1693bigic9.jpg                    

Offline stefan123

• View Profile
extra ozvucenja
« Reply #13 on: August 12, 2006, 06:23:21 PM »
stefane shto je bitno : ne kaze se drajver,nego satelit.drajver je jedna druga stvar,veliko inchni visokotonac sa mnogo velikom snagom koji se koristi iskljuchivo kao visokotonac u sistemima koncertnog,profesionalnog ozvuchenja.ima od 2 do 100 kg.uvjek radi na od 8 do 16 oma zavisno od sistema.
Ne moj me ucit.Kaze se drajver a ne satelit !!!Zvucnik je drajver a kutija je zvucna kutija. Satelit moze da bude u 2.1 , 5.1 ...gdje je bas (woofer) posebno odvojen ....A ovo drugo ne znam sta je znacilo.Mi pricamo o ozvucenju u kolima a ti predje na koncerte.Za koncerte su najbolji line array sistemi ali kostaju (da valja kosta oko 9000-10000€) to ti je dosta posebno isprojektovnih kutija koje su pod posebnim uglom redjane jedna ispod druge ili jedna pored druge pa se tako dobija sistem od 10-20 zvucnika zavisi od prozvodjaca koji veoma dobro Å¡pokriva citav prostor a moze da se podesi da se van odredjenog prostora skoro nista ne cuje.Ti zvucnike (drajvere) nazivaj kako oces a to nema nikakve veze sa svom pricom.naravno da jak zvuk steti.Na nekim rock koncertima su ljudi izlazili pomalo "blesavi"  :D  jer je jacina dostizala preko 120dB sto je vec  :roll: Pozdrav.                    

Offline SFU

• View Profile
extra ozvucenja
« Reply #14 on: August 12, 2006, 10:09:38 PM »
neka si mu reka!!!!ahahahahahashta to ljudi prichate  :shock:                    

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline stefan123

• View Profile
extra ozvucenja
« Reply #15 on: August 13, 2006, 08:25:41 AM »
Jedino ako ti na ozvucenje u kolima ne gledas kao 4.1 pa da su ti sateliti u vrata... mada to nidje ne cuh !
shta to ljudi prichate Shocked
:D  Uci malo !  :D                    

Offline shajo

• View Profile
extra ozvucenja
« Reply #16 on: August 13, 2006, 04:28:19 PM »
stefane malo sam stariji jedno 7-8 godina i imam iskustva (radnog) vishe od tebe jedno 5 godina tako da.....plizheheha nadji na netu nedje shta znachi rijech drajver .                    

Offline stefan123

• View Profile
extra ozvucenja
« Reply #17 on: August 13, 2006, 04:56:45 PM »
Pa od 1000-2000 ljudi koji se bave audio-elektronikom 70-80% kazu za zvucnik dakle bas,srednjetonac,visokotonac da je to drajver !Mada to nema nikakve veze kako ces to da zoves vazno je da se razumijemo o cemu se radi !Ima ljudi koji uce cijeli zivot ali nikad ne nauce naravno ne kazem to za tebe i podrzavam svako ima svoje misljenje - drago mi je da ima ljudi i u CG koji se bave elektronikom....                    

Offline shajo

• View Profile
extra ozvucenja
« Reply #18 on: August 13, 2006, 05:19:16 PM »
pocheli smo da se shamaramohehehehstefane  dok se god chinch kabal u ulcinju zvao JAPANAC  ne vidimnapredak u muzichkoj tehnicichast izuzecima,tj tebi jer se po malo razumijesh.volio bih da dodjesh u pg da porazgovaramo malo i da ti pokazem neke stvari, neke jbl sisteme sa kojima radim itd.neke drajvere i sl. u ostalom pogledaj slike na cafemontenegro  tamo dje je frajdej parti  da vidish kako se i sa chime radi.pozdrav za mlade nade                    

Offline stefan123

• View Profile
extra ozvucenja
« Reply #19 on: August 13, 2006, 05:29:17 PM »
@shajoE jbg nisam ja kriv zato sto zivim u Ulcinu ali ni citava Crna Gora nije nista naprednija!!!Mene najvise zanimaju audiofilski Hi-Fi sistemi manje razglasi i car hi-fi.U Crnoj Gori mozes na skoro na prste nabrojat ljude koje zanim Hi-FI i audiofilija a u Srbiji ima samo na Hi-Fi forumu skoro 2000 ljudi koje to zanima!