Author Topic: najmanje ogranichenje brzine?  (Read 161 times)

Offline Domo_TS

• View Profile
najmanje ogranichenje brzine?
« on: May 02, 2008, 11:11:42 PM »
danas na starom putu dg-pg preko lazina u mjestu kosic naletjeh na ogranichenje brzine 10kmh, i shvatih da sam samo 10x prekoracio brzinu. neposredno poslije toga naletjeh na ogranichenje 20kmh. vala put nije toliko losh da se mora toliko ici, shtavishe sve je pravina bar 10km. moj instruktor voznje mi je govorio da NIKO ne moze zabraniti brzinu kretanja ispod 40kmh, jedino da to moze bezobrazni cajac da stavi znak i da tu uzima paje. koliko je zakonom odredjeno najmanje ogranichenje brzine?

Offline Filip

• View Profile
« Reply #1 on: May 02, 2008, 11:13:25 PM »
Ja nisam cuo da postoji ispod 40?!?!?!?

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #2 on: May 02, 2008, 11:19:50 PM »
kako je izgledao taj znak?..kao oni svi za ogranicenje il plavi sa bijelim brojevima?
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline Domo_TS

• View Profile
« Reply #3 on: May 02, 2008, 11:24:44 PM »
hahhahahahaha tico znam da si sad polozio testove sa 70 poena i da znash znakove al nisam ni ja davno polaga. bio je zuti okrugli, ivice su mu bile crvene a brojevi su bili crni i na vrh njega je stajala mala muva.  roll2

motorsport

• Guest
« Reply #4 on: May 02, 2008, 11:40:48 PM »
da nisu bili neki radovi na putu??? obicno tad stave takav znak....

Offline Domo_TS

• View Profile
« Reply #5 on: May 02, 2008, 11:43:29 PM »
a jesu nekakvi al ne toliko katastrofalni. mislim stvarno vozit auto 10 kmh hahahah.

Offline devil_may_cry

• View Profile
« Reply #6 on: May 02, 2008, 11:55:06 PM »
to samo tico vozi,jer mu ne moze preko toga hahahha  rofl ::offtopic::veli mi otac sad da ti ne moze nista na ispod 40 km/h :)
\"If you want piece of shit buy a fuckin Honda\".

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
« Reply #7 on: May 03, 2008, 12:01:55 AM »
moze30km/h kroz naselje/uske uliceonamo kroz moju ulicu (pored osnovne shkole SutjeskA) je 20 ili 30 (mislim da je 30) na 2,3 mjesta znak ima
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
« Reply #8 on: May 03, 2008, 06:27:24 AM »
ZAKON O BEZBJEDNOSTI SAOBRA?AJA NA PUTEVIMA?lan 31   Voza? je dužan da brzinu kretanja vozila prilagodi okolnostima, karakteristikama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, frekvenciji saobra?aja i drugim saobra?ajnim uslovima, tako da vozilo može blagovremeno da zaustavi pred svakom preprekom koju, pod datim uslovima, može da predvidi.   Voza? ne smije da smanji brzinu kretanja vozila u mjeri kojom pri?injava smetnju normalnom odvijanju saobra?aja.?lan 32   Na putu u naselju voza? ne smije vozilom da se kre?e brzinom ve?om od 50 km/h, odnosno brzinom ve?om od brzine dozvoljene postavljenim saobra?ajnim znakom za cijelo naselje ili njegov dio.   Izuzetno od stava 1 ovog ?lana, na putu u naselju, ?iji saobra?ajno-tehni?ki elementi to omogu?avaju, može da se saobra?ajnim znakom dozvoli kretanje vozilom i brzinom ve?om od 50 km/h, a najviÅ¡e do 80 km/h.   Na putu van naselja voza? ne smije vozilom da se kre?e brzinom ve?om od:1) 130 km/h na auto-putevima;2) 100 km/h na putevima rezervisanim za saobra?aj motornih vozila;3) 80 km/h na ostalim putevima.   Na putu van naselja voza? ne smije vozilom da se kre?e brzinom ve?om od brzine odre?ene saobra?ajnim znakom postavljenim na putu.?lan 33   Brzina kretanja motornih vozila na putu, pod normalnim uslovima saobra?aja, ne smije da se ograni?i saobra?ajnim znakom ispod 40 km/h.?lan 34   Brzina kretanja vozila na putevima ograni?ava se na:1) 80 km/h - za autobuse i autobuse sa lakom prikolicom, teretna vozila ?ija najve?a dozvoljena masa nije ve?a od 7.500 kg i motorna vozila koja vuku prikolicu za stanovanje;2) 70 km/h - za autobuse kojima se vrÅ¡i organizovani prevoz djece, zglobne autobuse bez mjesta za stajanje, teretna vozila ?ija je najve?a dozvoljena masa ve?a od 7.500 kg, teretna vozila sa priklju?nim vozilom i za teretna vozila koja prevoze opasne materije;3) 60 km/h - za teretna vozila koja prevoze otrove;4) 50 km/h - za trolejbuse i autobuse sa priklju?nim vozilom za prevoz lica, gradske autobuse, autobuse i trolejbuse koji, pored ugra?enih sjediÅ¡ta, imaju i odre?ena mjesta za stajanje i teretna vozila kada vrÅ¡e skupni prevoz lica;5) 30 km/h - za traktore;6) 20 km/h - za turisti?ki voz.   Kada upravljaju motornim vozilima, odnosno vozilima na motorni pogon iz stava 1 ovog ?lana, voza?i su dužni da poÅ¡tuju brzinu kretanja propisanu u stavu 1 ovog ?lana i na putu na kome je ovim zakonom ili postavljenim saobra?ajnim znakom dozvoljena ve?a brzina.   Motorna vozila iz ta?. 1 do 4 i priklju?na vozila iz ta?. 2 i 4 stava 1 ovog ?lana, koja su registrovana u Crnoj Gori, osim vojnih vozila, moraju na lijevoj polovini zadnje strane na vidnom mjestu imati oznaku u obliku kruga žute boje, oivi?enog crvenom ivicom, u kome je crnom bojom ispisan broj koji ozna?ava najve?u dozvoljenu brzinu kretanja tih vozila.

Offline SFU

• View Profile
« Reply #9 on: May 03, 2008, 12:23:27 PM »
pod normalnim uslovima, ako su radovi na putu, ili zbog bezbjednosti (shkole, bolnice ....), moze da ti zabrane da prodjesh a ne da ne idesh 10km/h!

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
« Reply #10 on: May 03, 2008, 01:17:43 PM »
SFU je u pravu
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #11 on: May 04, 2008, 09:42:59 PM »
i redovno je pred lezhece 30 ja mislim..
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline bmw_fan

• View Profile
« Reply #12 on: May 04, 2008, 09:57:50 PM »
bas kao sto slavko kaze.ps. svaka mu je sveta (ka njegosu)  ::msn-wink::

motorsport

• Guest
« Reply #13 on: May 04, 2008, 10:36:48 PM »
30 je ogranicenje i na prilazu granicnim prelazima....

Offline stefan123

• View Profile
« Reply #14 on: May 04, 2008, 10:41:21 PM »
Eno je 20 ako se dobro sjecam od sutomora do bara....dje su radovi....
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak