Author Topic: Sve o auto kozmetici...  (Read 4131 times)

Offline stefan123

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #120 on: May 03, 2008, 05:07:14 PM »
@Trile....napisi mi ti "dream komplet" (  rofl ) koji bi trebalo da koristim...dakle pranje (imam i onih musica na brednjem braniku pa bi i to necim trebalo skinut) + poliranje + zastita (vosak) i nesto za unutrasnjost (tablu itd) ali da nije masno i da ne vonja  \silly3...naravno ne nesto sto mogu da nabavim u USA no odje u PG....
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline vuki

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #121 on: May 03, 2008, 05:33:07 PM »
haha slavko lud si skroz. slozio si kockice  hystericalpa sta znam, vjetovatno ima masu tih stvari nama nedostupnih. ali ovi kornjaca,sonax itd  su sasvim dovoljne stvari za nase "tinejdzere od kola". recimo taj ICE je i dobar sto se ne moras dr*at da zastitis plastiku. a ovaj dio za sunce... pa nije niko lud radi sebe samog da polira u podne kad je sunce najjace.

Offline tuningmaniak

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #122 on: May 03, 2008, 07:48:25 PM »
To poliranje na sunce ni slucajno da Vi na pamet ne pane!!! radio jednom i kleo sam i polir pastu i sunce i sve zivo! A koristio sam Kornjacinu polir pastu! Nikad vise! Ovo sto veli Marinovic: fino popodne kad zadje sunce oprat auto i odma ga osusit! E onda najbolje bi bilo odma posle susenja pocet s poliranjem (dok jos prasina ne pane ili neka ptica ne izvrsi nuzdu - sto mi se redovno desava kad auto operem i to svaki put na isto mjesto)! Ja sam u poslednje vrijeme polirao auto pred samo vece a zavrsavao ga nedje oko 11h tj.23h i to ispod ulicne rasvjete i nikad mi bolje nije ispalo!
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #123 on: May 04, 2008, 02:12:13 AM »
imam ja turtle wax tecni vosak i t.w polir pastu na kojima pishe (easy to use even in direct sunlight)svi noviji preparati mogu da se koriste po suncu.Al svakako ne moze bit dobro ni za ruke ni za auto da stoji na sunce kod nas kad 50 stepeni ubijeStefane, za mushice i te zajebancije je najbolji upravo clay-bar.Ja ga kod nas ne vidjeh ali..uglavnom podji i pitaj sto imaju za to.Znaci 2 sundjera, jedan za "prvi glib" a jedan za pickanje.Shampon neki koji sadrzi vosak (sonax/turtle wax i sl) uspesh u kofu tople vode (sto toplije) i peresh 2 puta.Onda clay-bar ili nesto slicno.Posle posushish sa pamucnom krpom.Vosak (mozes 2 sloja, iz 2 puta da radish).I to je to..prc..a za unutrasnjost (siceve i patosnice) koristim sonax pjenu, naprskash, malo utrljas sundjerom ili krpom i ostavish da se sushi.Izvuche smrad i ZLO iz auto.Tablu ne mazem nichim jer je mekana tj gumirana, samo prebrishem magicnom krpom.
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline ulicni trkac

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #124 on: May 04, 2008, 08:31:33 AM »
dje mogu kupit ove sonax proizvode...? ja koristim ovu kornjachu i neki ja mislim da se zove aerox,tako neshto,nije losh..njega koristim za mazanje guma,onda imam neku technost za skidanje mushica,shampon koji sadrzhi vosak,a od kornjache imam polir pastu(ne znam kako se zove u zelenoj kutiji) ,i extreme za mazenje guma,ali njime mazhem tablu jer nema efekta kad gume namazhem...to je to ::0054::

Offline stefan123

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #125 on: May 04, 2008, 09:15:04 AM »
Znaci da ne poliram ?I meni je tabla neka guma ili sta je vec...ali na vratima je od plastike ono dje ruku drzis....to je malo izblijedilo...a za siceve i ostale tkanine koristim..Abro sprej/pjenu (uzeh u BiH, pise da je uvezen iz USA...)..bas fino radi...kad sam uzeo kola bilo je fleka po sicevima i sve je maka...
« Last Edit: May 04, 2008, 10:40:21 AM by stefan123 »

Offline vuki

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #126 on: May 04, 2008, 09:34:12 AM »
kad pricate o nekom proizvodu kako je dobar, bilo bi dobro da napisete njegov tacan naziv... da bi mi ostali mogli lakse nac..LP  happy

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #127 on: May 04, 2008, 01:38:16 PM »
ulicni trkach - sonax uzimam u onaj veliki market..da me ubiejs ne mogu se sjetit imena.Preko puta pumpe kad se ide put zete.Blizu Cijevna komerc headquarters-astefane - poliranje samo ako oces da maknes one tragove po farbi tkzv swirl marks, a to jedino onom mashinom.Inace neces postici veci sjaj nego sa voskom.Btw nedje sam vidio al ne znam dje kao neki tecni ..nesto..u spreju, za onaj wet look finish.To kad operesh auto naprskash tim i izmazesh i dugo vremena izgleda kao da je VLAZNO
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline stefan123

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #128 on: May 04, 2008, 01:51:44 PM »
OK...hvala...onda cu 2 pranja, pa sta nadjem za "dubinsko pranje" tj. skidanje insekata itd...i onda voskiranje i  ::thumbsupup::Hahaha najjaci je Trile s engleskim izrazima roflTo sto se prska je "Detailer"....moze da se koristi izmedju voskiranja itd...dobro jer se brzo zavrsava...tako bar po stranim forumima kazu...

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #129 on: May 04, 2008, 02:33:17 PM »
a jbg kad od 6tog razreda osnovne vishe pricham english nego ovaj nashki :)i kako cu ja da prevedem npr "swirl marks/detailer" i sl.. Osim sinonime da trazim  ::msn-wink::
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline stefan123

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #130 on: May 04, 2008, 02:59:45 PM »
hahaha a taman tako...hvali nam izraza...

Offline vuki

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #131 on: May 04, 2008, 05:25:08 PM »
dobar link, How-To Remove Swirl Marks, Water Spots & Paint Damagehttp://guidetodetailing.com/articles.php?articleId=15

Offline tuningmaniak

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #132 on: May 04, 2008, 06:24:08 PM »
Fino ste se bogami raspricali neka neka! Sto vise savjeta o sminkanju kola to bolje! Al nema experta za ovu temu odavno!! Tico dje si????Ako ko od Vas sazna dje se moze kupit to sr...nje za "onaj wet look finish" obazevzno postavite na ovaj post cijenu, proizvodjac i slicicu jer tako nesto odavno trazim a nisam zna da postoji nesto slicno uopste!!! Mene bi to na tamnu boju leglo ko budali samar!!! Sve mastam o nekoj farbi za auto koja bi izgledala ka da je stalno kvasna! Inace imam veoma jednostavan i jeftin recept za mazanje guma!! Nisam ga htio napisat koji je dok nisam provjerio kako funkcionise! Meni se pokaza vise nego odlican, al UPOZORENJE: Ne daje sjajni efekat vec mat pa guma izgleda kao nova! Evo ovako, fino uzmete bocu od 1l, napunite je toplom vodom, u nju uspete 10-15kasika secera (sto vise to bolje) i dobro iz sejkirate ka koktel! Zatim natopite sundjer tom tecnoscu i servirate je na gumu koja je prethodno detaljno ociscena i oprana! Moze se servirati i toplo i hladno, i posle 5 dana i posle nedelju dana, uvijek isti efekat! Najpozeljnije je ponoviti postupak 3 puta za redom da guma dobije bas, ali bas mat boju! I provjerio sam ne lijepi se prasina na to ka sto su mnogi mislili! Probajte i uvjerite se!
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline vuki

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #133 on: May 04, 2008, 06:29:10 PM »
kad se ljeti pcele zaljepe na gumu  rofl rofl

Offline Filip

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #134 on: June 08, 2008, 09:19:00 AM »
Vidish ovo za gume i shecer nisam znao. Cim budu ljepsi dani probacemo... Samo da mi ne lete zubima put tockova tokom voznje xaxaxaxaxaZa cishcenje stakla ako nemate neko posbno sredstvo probajte MER za cishcenje staakla. mozete ga naci u mex-u i ostalim slicnnim prodavnicama u odsjeku za kucnu higijenu...  Ja koristim Mer(zeleni) sa ukusom jabuke :P
« Last Edit: June 08, 2008, 09:21:42 AM by Filip »

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #135 on: June 08, 2008, 09:29:18 AM »
ja sam uzeo bio ajax za stakla....samo ih je umaza...
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline Filip

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #136 on: June 08, 2008, 09:34:42 AM »
Al vidio si kako meni MER cisti. Al moja tehnika je sledeca. Naprskati sa prskalicomo MER i OBAVEZNO suvom magicnom krpom cistiti horizontalno ili vertikalno...  cheekkiss

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #137 on: June 08, 2008, 09:36:24 AM »
a nema veze kako cistis..mos i kruzhnim pokretima..isti q...ja mislim ::drive2::
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline stefan123

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #138 on: June 08, 2008, 09:38:37 AM »
Meni na 156 samo jelenskom..al skroz cista mora bit....ispada vrh...A na 145 ne....vjerovatno su masTna...mada je jos nisam ni pra kako treba (4-5 sati rofl )

duka

• Guest
Sve o auto kozmetici...
« Reply #139 on: June 09, 2008, 06:59:46 AM »
Ne mazite gume sa seceronom vodom jer ispucaju sa strane posle nekog vremena gledao sam