Author Topic: Sve o auto kozmetici...  (Read 4128 times)

Offline Marinovic

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #100 on: April 03, 2008, 08:00:43 PM »
Vjeruj mi bolje popi pice za 20 eura,jer ces se ubit od posla radeci sa tom masinom,da ne pricam sto mozda jedva izdrzi jedno poliranje..crkne na to mislim...I da za masine pogledajte u KIPS oni su trenutno naj,naj povoljniji ja i otac planiramo jedan dan opalit do PG nakupovat se bormasina,brusilica i grdilo stvari sto smo vidjeli u katalog,toliko je jeftinije da ce se i gorivo do tamo i nazad otplatit i jso ostat para sa strane...
« Last Edit: April 03, 2008, 08:02:52 PM by Marinovic »

Offline Filip

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #101 on: April 03, 2008, 08:07:08 PM »
Podjite u okov ili kips. Tamo imate brusilica i ljubicastih i zelenih i debelih....

Offline stefan123

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #102 on: April 03, 2008, 08:07:21 PM »
Kips je imao velike popuste a imaju masu izbora...ima nesto i u Okov na stari i u Centrometal...A i po Einhell-u dosta ljudi sere a sasvim su solidne masine za amaterski posao...mislim kome treba busilice 10 puta godisnje koji ce qrac uzimat B&D 5 puta skuplji...
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline tuningmaniak

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #103 on: April 03, 2008, 08:10:42 PM »
Stefane to ti je tacno sto si reka. Neces se gadjat sa nom po garazi pa da ti crkne za minut nego malo upirat u nju ka u zivotinju!!!
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline ulicni trkac

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #104 on: April 03, 2008, 09:04:23 PM »
bilo mi je malo smole na branik i ja PametnI to alkoholom (90%)i matram potpuno,podjem kod majstora da mi ispolira to i on mi je to s bushilicom,nabi neki nastavak i lagano na male obrtaje i vishe se sijalo to no ostala farba...znachi da moze i bushilicom(ko ima)reka mi je da ima u okov nastavaka i krpica za taj sundjer

Offline stefan123

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #105 on: April 03, 2008, 10:14:39 PM »
Busilicom se vec nebi igra...jako malo je dovoljno da ti ponese lak a onda jbg ga...Svaka kruzna brusilica a da nije ogromna ce odlicno da radi posao...

Offline tuningmaniak

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #106 on: April 04, 2008, 09:25:02 AM »
Ada ja cu potrazit tu za poliranje njjeftiniju boli me uvo odradice mi jedno dobro poliranje.

motorsport

• Guest
Sve o auto kozmetici...
« Reply #107 on: April 11, 2008, 11:18:20 PM »
ako koga zanima ima u SUMICO extra tecnost za pranje motora, cini mi se da kosta oko 3.5 eura...

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #108 on: April 12, 2008, 09:19:12 AM »
denisejel to na foru "suvog pranja" ili sa vodom?
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline stefan123

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #109 on: April 24, 2008, 10:55:53 AM »
"Obicne" rade na ~10000rpm a ove "polirke" na ~3000rpm tako da ipak ima razlike i ne bi se dalo preporuciti...Ima Einhell BPM 500 polirka za ~20€, a AAPM 12 (kao malo bolja) je ~35€ - Ne znam dje ima kod nas...Centrometal, Kips bi trebalo da ima...

Offline vuki

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #110 on: May 02, 2008, 01:32:09 PM »
posto su me opet castili na parkingu  chair, morao sam da preduzmem odgovarajuce mjere...stanje A.pa malo trljanjastanje B  :)pa sam usput odradio i sluzbeno auto od "stare" (samo sam krpom obriso prasinu i poliro  rofl)

Offline tuningmaniak

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #111 on: May 02, 2008, 01:36:53 PM »
Jeli ti ovo ostala boja od drugog auta ili ti je branik bio ogreban?

Offline vuki

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #112 on: May 02, 2008, 01:39:54 PM »
nemam pojma. odma sam opro auto i krenuo na posao

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #113 on: May 02, 2008, 01:41:30 PM »
Jeli ti ovo ostala boja od drugog auta ili ti je branik bio ogreban?
ostala boja.Da je branik izgreban ne bi moga onako odradit!grebanje skida farbu...a ako je bash MRVICU izgrebanu onda je skinut samo mali sloj farbe i moze se polirati do drugog sloja
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline vuki

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #114 on: May 03, 2008, 03:00:53 PM »
jeli neko probao ili nedje vidio ovu "novu" seriju od turtle wax-a, ICE ??http://www.turtlewax.com/main.taf?p=2,1,1koliko sam shvatio moze se polirat/voskirat na suncu i ne steti plastici, naljepnicama...http://www.youtube.com/watch?v=PxezHCPUq0I

Offline stefan123

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #115 on: May 03, 2008, 03:30:40 PM »
Ako je ko vidi neka javi....taman da probam...eo odugovlacim s poliranjem

Offline Marinovic

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #116 on: May 03, 2008, 03:40:02 PM »
Ne vjerujem ja u te stvari sa poliranjem/voskiranjem na suncu i tako to...mogu oni pricat i testirati sto god oce ali se mora raditi u ladovini,cas stavise auto posle poliranja i voskiranja reba dosta da ostane u ladovini a ne odmah da se izlaze suncu(najbolje raditi predvece,kad zadje sunce,pa da ostane cijelu noc)...i da uvijek je bolje polirati kad zdje sunce,ono prije toga pripremiti sve,oprati auto... ali poceti sa radom tek kad zadje,jer i u neznam kakvoj ladovini sunce sija(ne ono bas bukvalno),nego ti toplotni zraci i sto znam kakva sra*a i sve to steti laku.....

Offline stefan123

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #117 on: May 03, 2008, 04:05:42 PM »
Ja bi u svakom slucaju poslije podne radio....kad ode sunce iza kuce....ispred je hlad...Kako bi trebalo radit - ICEâ„¢ Car Wash, pa onda ICEâ„¢ Liquid Clay Bar (ovo dodje kao "popunjivac neravnina/ogrebotina"), pa ICEâ„¢ Synthetic Paste Polish (ili Liquid - sta je bolje ?)i unutrasnjost sa ICEâ„¢ Total Interior Care...

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #118 on: May 03, 2008, 04:26:48 PM »
clay bar nije popunjivac neravnina nego se njime "masira" auto bukvalno i on kupi sve ono sto se ne moze skinut vodom/krpom/sundjerom. Cestice prljavshtine, smolu, ostatke polir paste koja se ne vidi itd.Strashna stvar.Pogledaj na youtubeinace ova ICE serija nije nesto, kao ni turtle wax.Ima mnogo boljih stvari, samo sto je nama jedino ta dostupna.Jake firme su Meguiar's, Poorboy's itdzurim sad pa cu kucat posle
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline SFU

• View Profile
Sve o auto kozmetici...
« Reply #119 on: May 03, 2008, 04:33:29 PM »
nemam pojma. odma sam opro auto i krenuo na posao
ma to je on zazdio u majkino sluzbeno auto pa uklanja dokaze!zbilja jel ko od vas ikad imao familijarni udes (dvoje svojih kola da sudarite)? (sry za off)

PS: Qrtza ti ovo ne valja