Author Topic: Farbanje felgi  (Read 1337 times)

Offline vuki

• View Profile
Farbanje felgi
« on: April 22, 2008, 01:18:22 PM »
...da nas ne bi drali po dzepu   ::bash::http://www.honda-tech.com/zerothread/1356908ja mislim da nije neka filozofija, kad budem licno farbo postavicu slike

Offline devil_may_cry

• View Profile
Farbanje felgi
« Reply #1 on: April 22, 2008, 03:03:18 PM »
taman tako.pazljivo i po upustvima i ne mozes omanut  :party:
\"If you want piece of shit buy a fuckin Honda\".

Offline SFU

• View Profile
Farbanje felgi
« Reply #2 on: April 22, 2008, 03:32:25 PM »
a dje cesh naci ovako jak "skidach farbe"?imash li kompresor i pishtolj za lakiranje?i jeli li kad shmirglao do "ispoliranosti"?PS: ne preskakati "korak" stavljanja prajmera!
« Last Edit: April 22, 2008, 03:41:42 PM by SFU »

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Farbanje felgi
« Reply #3 on: April 22, 2008, 03:58:02 PM »
shmirglanje do "ogledala" je teze no fudbal hahai to jedna felma, a zamisli sve 4...:)
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline Marinovic

• View Profile
Farbanje felgi
« Reply #4 on: April 22, 2008, 03:58:23 PM »
Skidac farbe sam ja gledao u jedu radnju u Kotor,ne znam ima li ga vise....mada sa smirglom moze dosta dobro da se odradi ako se nemoze sredstvo nac...a sto se poliranja felni tice evo jedno extra upustvo,ja sam jednom probao doduse rucno i opali su mi prsti,al je ispalo ka ogledalo,sad planiram da radim rubove elni na scooteru pa cu okacit slike kad zavrsim...Ovako!!  Prvo ih izravnam!!Uklonim staru boju pomocu gela za skidanje boje!!  Nece skinut svu boju odmah nego treba tri, cetri puta ponovit postupak!!!Zapocmem glaspapirom 150 ili 180 i brusim sve dok ne skinem sva moguca ostecenja (naravno ona dublja je nemoguce skinut pa ih zanemarim)!Zatim brusim papirom 240 dok ne skinem riseve od grubljeg papira!! Postupak ponavljam sa papirima 500, 1000 i 2000!!!Nakon toga felga je spremna za poliranje!! Poliram je purol pastom i raznim krpama!!! Poanta je u tome da nece odmah nakon prvog poliranja  ostat sjaj kakav bi htjeli!! Treba proci vise puta polirom!!  Zatim uzmem rotacionu krpu na busilicu i specijalnu pastu za visoki sjaj i tek tada dobijem ogledalo umjesto felge!!!             Inace evo krace upustvo za sredjivanje felni:Smirgla,smirgla,smirgla,aceton za ciscenje,onda kitovanje rupica ako treba,pa onda opet malo smirgla,pa vodena tj sitna smirgla,prajmer,boja,lak i to je to...

Offline vuki

• View Profile
Farbanje felgi
« Reply #5 on: April 22, 2008, 06:12:40 PM »
bolje malo muke oko smirglanja i nabavljanja "alata" nego davat 280 eura dje je trile gledo.

Offline Marinovic

• View Profile
Farbanje felgi
« Reply #6 on: April 22, 2008, 06:16:17 PM »
280...taj je lud, i vjerujem da nema iskustva sa farbanjem felmi posto cisto sumljam da mu je ko dao te pare za farbanje,a alat je najmanji problem,ima ljudi da iznajmljuju kompresor,pa se fino skupi vas 3-4 podijele iznajmljivanje i eto opet jeftino izadje,ili cekajte da ja nabavit(trebalo bi uskoro)pa dodjite kod mene da sredimo to....

Offline stefan123

• View Profile
Farbanje felgi
« Reply #7 on: April 22, 2008, 07:16:29 PM »
Treba znat radit s pistoljem/kompresorom....lako je to sve na pricu a kad pocnu da ti se prave "suze" itd....Potrebno je imati i prostoriju sa dobrom ventilacijom da bi to dobro ispalo...
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline Marinovic

• View Profile
Farbanje felgi
« Reply #8 on: April 22, 2008, 07:37:52 PM »
Treba samo dobro podesit pistolj na nekom komadu lima i to je to...radio sam vise puta,radim i dalje i nidje mi se nije podlilo i to sve u montaznoj garazi,znaci ventilacija nula...

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Farbanje felgi
« Reply #9 on: April 22, 2008, 07:41:00 PM »
ali ima promaje u garazi pa te to spasava ! nikad se ne zna,ja sam branike na renola farbao sam,istina da cu zadnji morati o5 jer se malo razlilo na 1 mjesto ali su mi svi cestitali i ja mislim da sam super obavio to sa obzirom na obzir da majstori uzimaju 100-150e po braniku a mene su oba kostala 20e :)

Majka mi je rekla da moze ...

Offline Marinovic

• View Profile
Farbanje felgi
« Reply #10 on: April 22, 2008, 07:44:18 PM »
Jos kad bi se uradila nedje na drugom kraju garaze ona resetka sa ventilatorom onda bi bilo extra,ka komora happy2A i to farbanje za 20 eura moze extra da se odradi,ima i prajmera u spreju,i mnogo su kvalitetnije boje u sprejevima tako da vrlo lako i jeftino moze extra da ispane,a od alata ne treba nista,sem safciger da se skine branik...i felne se sprejom mogu dobro odraditi ::yes::...

Offline stefan123

• View Profile
Farbanje felgi
« Reply #11 on: April 22, 2008, 07:59:03 PM »
Sprejem bi farba felne/branik ??? Daj momak...Ja farbam zvucnike na spratu dje niko ne zivi i nema nicega unutra i popizdim kad vidim neke sitne tackice ali primjetne...
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline Marinovic

• View Profile
Farbanje felgi
« Reply #12 on: April 22, 2008, 08:09:39 PM »
Ni bi fabrao nego sam farbao,i samo ako se dobro pripremi moze dobro da ispane....

Offline vuki

• View Profile
Farbanje felgi
« Reply #13 on: April 22, 2008, 08:36:25 PM »
marinovic, eto nas kod tebe  laughbounce

Offline tuningmaniak

• View Profile
Farbanje felgi
« Reply #14 on: April 22, 2008, 10:16:02 PM »
Sprej je zajebana stvarcica. rofl Nesmiujes prec preko vec farbanog poznaje se linija, pih muka je to, ali moze se dobro odratit to sigurno.
« Last Edit: April 22, 2008, 10:17:50 PM by tuningmaniak »
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline Marinovic

• View Profile
Farbanje felgi
« Reply #15 on: April 23, 2008, 12:24:14 PM »
@ vukiCim nabavim kompresor javljam vam,meni je crko sve se kod prijatelja uvlacim pa farbam al ni on mi vese ne da,vise sam ga ja koristo no on....sad jedio mogu rubove da poliram happy2

Offline tuningmaniak

• View Profile
Farbanje felgi
« Reply #16 on: April 25, 2008, 01:12:46 PM »
A moze li se sto ucinet "hrom sprej",cuo sam da dobro ispane kad se fege njime ofarbaju.

Offline Marinovic

• View Profile
Farbanje felgi
« Reply #17 on: April 25, 2008, 01:53:33 PM »
Ako oces da se sijaju ili pravo hromiranje ili poliranje(sa oboje extra ispane samo je hromiranje ihaha skupo),a onaj sprej qrca ne valja,probao,zaebo se i nikad vise....

Offline tuningmaniak

• View Profile
Farbanje felgi
« Reply #18 on: April 25, 2008, 03:47:47 PM »
E pa vidji a i cudno mi to bilo, znam da hromiranje se vrsi specijalnim procesima.

Offline Marinovic

• View Profile
Farbanje felgi
« Reply #19 on: April 25, 2008, 04:46:53 PM »
O hromiranju nemoj da razmisljas,jer bas grdilo kosta,o piloranju mozes,ono te nece skupo izac al ces da se oderes od posla...ili da platis nekome...