Author Topic: New Corrado 2008  (Read 419 times)

Offline vuki

• View Profile
New Corrado 2008
« Reply #20 on: April 23, 2008, 06:56:03 PM »
u svakom. nije mi jasno zasto natezat iz tolike kubikaze toliku snagu (mislim na fabriku VW) a ne na tjunerke kuce

Offline Marinovic

• View Profile
New Corrado 2008
« Reply #21 on: April 23, 2008, 07:03:05 PM »
A pazi nije to natezanje,nijo to ka prije 15-20 i vise godina kad su se glave obradjivale do zadnjeg mikrometra, stavljale najostrije bregaste,najveci moguci karburatori i tako to i iz 1.4 se jedva izvlacilo 140KS,danasnji motori se vrlo lako mogu odraditi na velike konjaze,kao sto rekoh prije svaki moderniji auto bi mogao imati makar 10-15KS vise,nego proizvodjaci nece to da rade,posto je danas najveca stavka kod automobila potrosnja...a mos zamislit kolko ce trositi ovaj 1.4 sa 170KS.....znaci uopste na danasnjim motorima tuning ne prestavlja neko natezanje,nema vise rasturanja motora obradjivanja glave...uz dobar chip i jos malo elektronke eto konja za izvoz....

Offline vuki

• View Profile
New Corrado 2008
« Reply #22 on: April 23, 2008, 07:19:10 PM »
vidi, donekle si upravu ali ja i dalje mislim da nema potebe za stiskanjem. taj 1.4 170 ks ne bi nikad izabrao, ne zato sto je 170 ks malo, nego zato sto je nebuloza u ovakvom autu imati takvu kubikazu i jos voditi racuna o potrosnji.  cheerscheers1

Offline Marinovic

• View Profile
New Corrado 2008
« Reply #23 on: April 23, 2008, 07:28:23 PM »
Eto vidis na kraju se slozismo nekako,ipak se slazem is a tobom da u ovakav auto(kako bar na slikama izgleda veliko)ide neki minimum 2.0 turbo sa nekih 200 i malo preko konja,sasvim dovoljno i sasvim realno,ali ipak mozda vw oce da se pokaze kao neka tjunerska kuca happy2 proizvodnjom ovakvih motora....

Offline stefan123

• View Profile
New Corrado 2008
« Reply #24 on: April 24, 2008, 08:21:13 AM »
Zasto 1.4 a ne npr 2.0 - pa zato sto je "malo" laksi...Relativno malo auto sa 2.0 motorom...pretesko, neupravljivo itd itd...Cak i ako je lagano auto nije lako napraviti dobru podijelu masa naprijed i nazad zbog teskog motora...Da ce 1.4 sa 150-200KS "trajati" manje nego npr 2.0 te snage..oce, pa ne znam koje materijale koristili...
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
New Corrado 2008
« Reply #25 on: April 25, 2008, 09:13:47 PM »
Slazem se da ce 1.4 da traje manje od 2.0 i da isto tako moze da bude i podjednako izdrzljiv ako se dobro uradi (sa pravim materijalima) samo tada nece biti cijena pristupacna.Vjerovatno zbog raspodjele tezine ce raditi manji motor a samim tim i laksi, radice se vjerovatno i neka aluminijumska legura sasije da se izgubi na tezini...Mada opet kazem da mi je sumnjiv ovaj corrado jer su se i ranije pojavljivale slike al od corrada nista do shirocka...Evo nekoliko verzija corrada koje sam izcupao nedje...

v.bulatovic

• Guest
New Corrado 2008
« Reply #26 on: April 26, 2008, 03:34:47 PM »
da da da ,gleda sam i ja ovih slika dosta za novog corrada ali nista nebi od njih tako da me je strah da u ovom slucaju ne bude isto. JA SE NADAM

Offline brzi_pas

• View Profile
New Corrado 2008
« Reply #27 on: April 27, 2008, 02:53:46 AM »
Od ovoga sigurno, ali sigurno nishta bit nece   ::msn-wink::Inace, ovaj njihov cudesni 1.4 od 170ks se vec ugradjuje (koliko sam upucen u vw) i ima kompresor i turbinu... naravno da nikakvo cudo nije napravit tu snagu.... neko spomenu esese abarth sa 1.4 i 180ks (bez kompresora)  ::msn-wink::
Nobody move, nobody get hurt!

Offline tuningmaniak

• View Profile
New Corrado 2008
« Reply #28 on: April 27, 2008, 09:59:43 AM »
True, true.Ovaj motor se uveliko ugradjuje u Golf V GT (1,4 TFSI 170ks - imaju dva primjerka u PG), VW Eos, Tiguan, sad ce i u Passat-a, a prosirit ce se i ostale modele grupacije. Ima i njegova slabija verzija mislim nedje oko 140ks. I dosada se pokazao kao solidan. Citao sam testove bas o ovom motoru jer me fasciniraju male kubikaze a jaki motori. Potrosnja se krece oko 7-8lit lagane voznje a ako ga ceras ide to dosta preko 10l/100km. Mislim da nema razloga za bojazan da ce ovaj motor izdrzati manje no neki 2,0 i sl. Cist primjer: TDI PD motor VW-ov sa 105ks i 1,9 lit ima povecanu zapreminu na 2,0, snagu na 140ks i time sto je blok motora malo robusniji i montiran je jaci turbo (i to sve fabricki uradjeno) pa se pokazao znatno losijim neko klasicni (cesto rikavaju ovi motori). Nebojte se nece VW uradit nesto sto bi mu se o glavu oblio, jednom je pogrijesio (sa 1,0 i 1,4 motorima kad su im pucali blokovi) i nikad vise. Ako ko umije napravit Turbo motor onda je to VW i Audi (ne sad da ih nesto volim i obozavam al istina je). Inace ovaj 1,4 ima kompresor (koji gura na nizim obrtajima tako da ovaj auto ima dosta brz odaziv na gas) i veci turbo koji na radi na vecim okretajima (cca od 3500 o/min). Po meni je ovo extra korak sto su napravili jer i same performanse su na nivou 1,8 T 20V sa 150ks s tim da je kubikaza znatno niza. Samo naprijed.A vezano za korada i siroka bilo bi dobro da i VW ozivi jednu svoju legendu, ovo je postao trend da proizvodjaci reinkarniraju svoje stare modele, tako da bi po mom misljenju ovaj projet imao dosta velji uspjeh (kod nas sigurno lolabove)!
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!