Author Topic: Cesta smrti  (Read 191 times)

Offline Laki

• View Profile
Cesta smrti
« on: April 20, 2008, 07:55:43 PM »
Na prvom je mjestu cesta u Boliviji koju zovu Sjeverni Yungas, koja prolazi bolivijskim dijelom Anda. Duga je 70 kilometara i ide od La Paza do mjesta Coroico. U tih 70 kilometara cesta se spušta za 3600 metara nadmorske visine, a sastoji se od uskih zavoja ispod kojih se nalaze ponori. Široka je samo tri metra, a izgradili su je zatvorenici 1930. godine. Jedan pogled prema ponorima dovoljan je da svakom normalnom ?ovjeku oduzme bilo kakvu želju za putovanjem. U nekim godinama na toj cesti gine jedan ?ovjek dnevno, a u boljim godinama broj žrtava je manji – 200 poginulih. Nema šanse da se na toj cesti dva vozila mimoi?u, a ipak je to glavna prometna veza kojom prometuju ne samo automobili nego i autobusi i kamioni. Kad padne kiša, što se doga?a ?esto, cesta se pretvara u uski trak blata uz rub ponora. Naravno, nema asfalta. Na pitanje kako onda voze nema odgovora, jedini odgovor mogao bi biti broj poginulih. Svatko tko se uputi u vožnju Sjevernim Yungasom može se slobodno zapitati – ho?u li ja biti taj koji ?e se danas survati u provaliju i poginuti?
2X ALFA ROMEO
BMW
YAMAHA VX CRUISER JET SKI

Offline vuki

• View Profile
Cesta smrti
« Reply #1 on: April 20, 2008, 08:04:36 PM »
ma samo li cujem nekoga da se vise pozali da su nasi putevi losi  chairsalim se, ovo je STRASNO!!!

motorsport

• Guest
Cesta smrti
« Reply #2 on: April 20, 2008, 09:02:35 PM »
jbt. zivot gle ovo....  crazy

Offline X3M

• View Profile
Cesta smrti
« Reply #3 on: April 20, 2008, 09:40:54 PM »
uuuuuu jbt!sto klarkson ovuda ne ufati krug  happy2  ::drive2::

Offline Filip

• View Profile
Cesta smrti
« Reply #4 on: April 20, 2008, 09:46:41 PM »
znaci ziv ovuda ne bih isa. Katastrofa. Al me iznenadjuej da ovoliko kamiona ide....

Offline stefan123

• View Profile
Cesta smrti
« Reply #5 on: April 20, 2008, 10:01:13 PM »
Ako ste kad isli do Sarajeva preko Scepan Polja....dio oko Foce je skoro ovakav...Jednom sam cak bio autobusom, pod obavezno mu kroz krivine jedan tocak (ima po dva) ide van puta...katastrofa...a ispod ne vidis kraj...
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline oneya

• View Profile
Cesta smrti
« Reply #6 on: April 21, 2008, 10:08:38 AM »
znaci ziv ovuda ne bih isa. Katastrofa. Al me iznenadjuej da ovoliko kamiona ide....
diluju izgleda!! :}

Offline Laki

• View Profile
Cesta smrti
« Reply #7 on: April 21, 2008, 10:40:33 AM »
Pogledajtehttp://youtube.com/watch?v=0FRf6FF6KxAhttp://www.youtube.com/watch?v=Gu0OOMpdvew&eurl=http://teretna-vozila.com/smf/index.php?topic=995.0
2X ALFA ROMEO
BMW
YAMAHA VX CRUISER JET SKI

Offline NSX

• View Profile
Cesta smrti
« Reply #8 on: April 21, 2008, 03:02:11 PM »
Zato motorom fino i sa svakim se mimoidjes heheheh.

acs

• Guest
Cesta smrti
« Reply #9 on: April 21, 2008, 03:46:01 PM »
ovi nasi kraljevi bi postavili ogranicenje 50  ili lezeci..eto cisto da se mans ne ljuti