Author Topic: Eko-taksa od 10 do 150 eura  (Read 216 times)

Offline stefan123

• View Profile
Eko-taksa od 10 do 150 eura
« on: February 11, 2008, 11:33:09 AM »
Vlasnici svih motornih vozila koja udju u Crnu Goru morace da plate izmedju 10 i 150 eura eko-takse, zavisno od velicine vozila.To je predvidjeno izmjenama Uredbe o visini naknada, nacinu i obracunu placanja naknada zbog zagadjivanja životne sredine, koju je Vlada nedavno usvojila. „Eko-taksa predstavlja naknadu koju su dužna da plate sva pravna i fizicka lica koja na teritoriji Crne Gore koriste drumska motorna vozila i njihova prikljucna vozila, s tim Å¡to domaca pravna i fizicka lica placaju ovu naknadu prilikom registracije vozila. Stranci su dužni da ovu naknadu plate prilikom ulaska na teritoriju Crne Gore”, objavile su Vijesti.Vlasnici vozila u Crnoj Gori i do sada su placali odredjnu eko-taksu, koja ce sada biti uvecana i izjednacena za domace i strane vlasnike vozila.  Eko-taksa za automobile i druga vozila koja, pored sjediÅ¡ta vozaca, imaju najviÅ¡e joÅ¡ osam sjediÅ¡ta, iznosice 10 eura. Kamioni, autobusi, kombiji i teretnjaci placace izmedj 30 i 150 eura, zavisno od velicine i snage.Nakon uplate takse vlasnici vozila dobijaju vinjetu - naljepnicu za vozila, kao dokaz o uplati.Za kontrolu posjedovanja vinjete zadužena je policija, a za nadzor nad izdavanjem, njihovoj evidenciji i prometu Ministarstvo finansija.Novac od eko takse uplacivace se u državni budžet na poseban podracun, i koristice se za realiciju projekata iz oblasti ocuvanja i zaÅ¡tite životne sredine.Prema informacijama Vijesti, ocekivani godiÅ¡nji prihodi su oko 20 miliona eura. Jedan od efekata koji država priželjkuje je i smanjenje gužvi na drumovima, narocito tokom ljetnje sezone.A sta reci ljudi...samo nalaze nacine da kradu narod... chair
« Last Edit: February 11, 2008, 11:52:33 AM by motorsport »
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

motorsport

• Guest
« Reply #1 on: February 11, 2008, 11:53:16 AM »
Boze svasta sta sve nece izmislit.... e ne nosio ga ja tu naljepnicu, necu seljacit kola sa tim sigurno

Offline Filip

• View Profile
« Reply #2 on: February 11, 2008, 04:52:42 PM »
Xaxaxaxa owo je smijeshno... Kakw lopuze ::bluesbrother::

duka

• Guest
« Reply #3 on: February 11, 2008, 05:38:38 PM »
u zapadnim zemljama se lijepe vinjete za auto puteve a ovo ne vjerujem da ima idje

Offline X3M

• View Profile
« Reply #4 on: February 11, 2008, 06:40:30 PM »
 ::e30::ja sam mislio da ovo vazi samo za strance   jaokako su krenuli registracija ce mi izac na 300e jos malo  :suicide2:
« Last Edit: February 11, 2008, 06:51:37 PM by vuki »

Offline Laki

• View Profile
« Reply #5 on: February 11, 2008, 08:01:22 PM »
STRASNO jao jao
2X ALFA ROMEO
BMW
YAMAHA VX CRUISER JET SKI

Offline Marinovic

• View Profile
« Reply #6 on: February 11, 2008, 08:10:45 PM »
Bruka sto se cini,samo pare uzimaju ovom jadnom narodu,za motore se nece nista placat kolko sam svatio jeliOvu recenicu bi izdvojioNovac od eko takse uplacivace se u državni budžet na poseban podracun, i koristice se za realiciju projekata iz oblasti ocuvanja i zaÅ¡tite životne sredine.al bi je prepravio tj napisao u realnom smisluNovac od eko takse uplacivace se u državni budžet na poseban podracun, i koristice se za dogradnju kuce nacelnika policije,kao i obogacivanjem njegovog voznog parka sa barem tri luksuzna auta  happy2Cus imk pricu da ocuvaju zivotnu sredinu,ajde ne sprdaj se  jao jao jao

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #7 on: February 11, 2008, 10:19:17 PM »
Nasa kola nece morat da imaju naljepnicu ali stranci hoce. Ja da se pitam naplacivao bi im drumarinu na godisnjem nivou da se bar putevi redovno odrzavaju i da se novac sliva i iz tih izvora a ne samo od registracije nasih vozila i od naplate tunela (veliki pozdrav za Lakija clap2 ).

Offline stefan123

• View Profile
« Reply #8 on: February 11, 2008, 10:40:07 PM »
Ovo ce promjenit cim ih klepe ovi odozgo...Mislite da moze da ako njemac ide u Albaniju i prolazi kroz CG da on placa 10€....aha kako da ne...A inace je totalna glupost...Treba uvest zakon da se mjeri kolicina tog sranja u izduvu i prema tome naplacuje...tako bi g2 placao 100€ a nova kola 10€ npr....Ovako je totalno nepravedno...

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #9 on: February 11, 2008, 10:44:23 PM »
A ko to jos mjeri, koliko je kola neispravno pa se registruje iz godine u godinu a ne o tome jos da se vodi racuna.

Offline stefan123

• View Profile
« Reply #10 on: February 11, 2008, 11:08:08 PM »
Mi bi trebalo do 2012 da ulazimo u EU...umjesto da sredjujemo odma zakone kako treba mi prvo idemo malo ovako pa cemo onda mjenjat za 2-3god..naravno magarad od naroda se nece bunit...Masu ekipa iz EU je tu i sve ce morad da bude onako kako su oni zamislili inace necemo gledat EU..

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
« Reply #11 on: February 12, 2008, 08:20:44 AM »
Kao sto sam vec negdje napisao moje misljenje je da je to prazna prica. Mislim, uzece pare, ali EKO-TAKSA, jes, kako da ne.U pricu oko ekologije cu povjerovati kada mi prvi put na tehnickom pregledu budu provjeravali ispravnost katalizatora...Ovako djelujemo kao zemlja iz egzoticnih putopisa, tipa: ''na granici Irana morali smo da platimo... nismo mogli preci Kazahstansku granicu dok nismo platili... ulazak u Turkimestan nas je kostao...'' No, moguce da pripadama drustvu takvih drzava...''Zato i prica o EU djeluje... ma, nebitnoHm, ovdje nema nista, bas ce se stranci obradovati kada kada im bez najave budu trazili parehttp://www.vlada.cg.yu/eng/mininos/vijesti.php?akcija=vijesti&id=4326http://www.mip.vlada.cg.yu/vijesti.php?akcija=vijesti&id=4326

Offline NSX

• View Profile
« Reply #12 on: February 12, 2008, 04:36:04 PM »
Sto znam ako je vec placamo mi na registraciji nek je plate i oni koji dolaze ovdje. Pa dako im dune da dodju autobusom ili vozom a ne da prave guzvu kolima bez potrebe.

Offline Laki

• View Profile
« Reply #13 on: February 18, 2008, 07:40:44 PM »
od naplate tunela (veliki pozdrav za Lakija clap2 ).
Nisam vise u toj prici,bar ne do ljeta. jao jao jao
2X ALFA ROMEO
BMW

525

• Guest
« Reply #14 on: February 18, 2008, 09:05:16 PM »
Srbijanci ionako razmisljaju o dolasku na nase more. Sada moraju platiti taksu  jaokoju mogu dodati na ljetovanje u Grckoj i produziti jos par dana coolthumb. Mislim da je najbolje uvesti vize. Tako cemo ih sigurno odbiti, da se vise ne opterecijemo clap2. Jedino oni dolaze na more na kojem nije u ponudi slatka voda i struja preko cijelog dana :tease:. Strancima tu nije mjesto, uostalom ne znam kako bi smo se snjima i razumijeli kad ne znaju crnogorski.

motorsport

• Guest
« Reply #15 on: February 18, 2008, 10:30:16 PM »
kad pocinju te takse?? ja registrovah auto prije par dana i nikakvu eko taksu nisam placao

Offline Laki

• View Profile
« Reply #16 on: February 18, 2008, 10:31:55 PM »
Ni ja nisam platio nikakvu taksu.Mislim da ce to tek da pocne.
2X ALFA ROMEO
BMW

bimmer

• Guest
« Reply #17 on: February 19, 2008, 12:16:27 PM »
U pocetku je to bilo donekle lijepo zamisljeno, taksu su trebali da placaju samo turisti u julu i avgustu a sve u cilju da se smanje guzve na primorju i kako bi podstakli turiste da idu autobusima ili necim drugim. To je bilo donekle u redu dok neko nije shvatio da moze uzet lijepe pare na to a ova magarad od naroda (lijepo je to stefan rekao) ce progutat i ovo kao i sve do sad i kao i za sve MI smo sami krivi :suicide2:

Offline X3M

• View Profile
« Reply #18 on: February 19, 2008, 10:02:58 PM »
kako niste placali nikakvu eko taksu?ja jesam i prosle i ove godine 4 i nesto eVra

motorsport

• Guest
« Reply #19 on: June 15, 2008, 12:36:52 PM »
pocelo od danas.... ::bash::