Author Topic: Ugradnja XENON-a /// DIY  (Read 309 times)

motorsport

• Guest
Ugradnja XENON-a /// DIY
« on: January 23, 2008, 03:28:40 AM »
ugradnja xenon-a... DIY  ::msn-wink::http://www.popnow.cn/list.php?nid=114

motorsport

• Guest
Ugradnja XENON-a /// DIY
« Reply #1 on: January 23, 2008, 03:36:07 AM »
evo malo jasnije na nasem jeziku:evo par slicica sa ugradnje xenona, mozda pomognu nekome, ako se odluci za ugradnju u privatnoj rezijiu xenon kompletu dobijate 2 sijalice, 2 balasta, svu potrebnu instalaciju (kablovi, osigurac, relej) i naravno uputstvo za ugradnju prvo treba skinuti, farove, da bi to odradili na vectri A potrebno je skinuti i masku farovi skinutizadnji deo fara izgleda ovakoskinete okrugli poklopac i imate pristup sijalicamaizvadite staru sijalicu i vrsite pripremu za ugradnju noveda bi to uradili potrebno je na poklopcu fara (onog sa zadnje strane, kojeg ste malopre skinuli) napraviti rupu od 20-25 mm kroz koju ce proci instalacija xenon sijalicazatim provlacite instalaciju sijalice kroz rupu na poklopcu (dihtung koji je uz zice namestite tako da potpuno zadihtujete otvor koji ste napravili)sijalica dolazi u zastitnom kucistu, skinite ga i montirajte sijalicu na fabricko leziste u faru i fabrickim osiguracima joj ne dozvolite da se pomeravratite poklopac fara na svoje mestoodradite isto i sa drugim farom i onda posto ste zavrsili sa sijalicama, vreme je da se pobrinete za ostale delove xenon uredjajasledeci na red dolaze balastipotrebno je naci mesto u motornom prostoru gde cete smestiti balastepotrebno je da budu blizu farovima, ali opet ne previse blizu, da ne bih smetali prilikom vracanja farova na auto i prilikom njihovog stelovanjaja sam se odlucio da jedan balast postavim pored akumulatora, a drugi pored kutije za filter vazduhada bi sve odradio kako treba skinuo sam akumulator i kutiju filtera za vazduhu kompletu dobijate i samourezujuce srafove kojima balaste pricvrscujete za karoserijujos vam preostaje da instalaciju, na kojoj su relej i osigurac, vezete na akumulator i na balasteBy ZEX!
« Last Edit: January 23, 2008, 03:38:29 AM by motorsport »

Offline BMW E36 POWER

• View Profile
Ugradnja XENON-a /// DIY
« Reply #2 on: January 23, 2008, 11:37:44 AM »
farove ne treba skidati...

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Ugradnja XENON-a /// DIY
« Reply #3 on: January 24, 2008, 12:04:23 AM »
treba ili ne treba ?

Majka mi je rekla da moze ...

motorsport

• Guest
Ugradnja XENON-a /// DIY
« Reply #4 on: January 24, 2008, 12:15:53 AM »
pa drasku su uradili bez skidanja farova... al ovo nisam ja pisao vec je kopirano sa jednog foruma, tako da...

Offline SFU

• View Profile
Ugradnja XENON-a /// DIY
« Reply #5 on: January 24, 2008, 01:15:22 PM »
ne treba ako ima prostora da se to uradi!a ako ne mosh ruku zavuc - morash skidati

PS: Qrtza ti ovo ne valja