Author Topic: iskustva sa akumulatorima  (Read 2287 times)

motorsport

• Guest
iskustva sa akumulatorima
« on: January 23, 2008, 02:30:53 AM »
dakle da cujemo Vasa iskustva sa akumulatorima.... sta preporucujete, a sta zaobilazite u sirokom krugu... ja bjezim od BOSCH akumulatora, imao sam ga na calibru nikakav je bio, pa sam ga do nedavno imao na BMW-a, isto je nikakav bio i NIKAD ga vise necu uzet... uzeo sam BLACK HOURSE neki novi crni, prezadovoljan sam... mada i Vartu bi preporucio, extra je akumulator...

Offline SFU

• View Profile
« Reply #1 on: January 23, 2008, 07:50:30 AM »
meni je jedan "slavni" elektrichar savjetovao topla akumulatore - i stvarno su dobri. chak sam ga bio potpuno ispraznio (ni sat nije pokazivao) i dalje radi ko nov!

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline stefan123

• View Profile
« Reply #2 on: January 23, 2008, 10:40:10 AM »
Ja dok sam imao Gnoja nikad zamijenio akumulator nisam...ne znam ni koji je bio jer je bio potpuno pocrnio od jada vise...nije se moglo procitat (taj je dosao iz DE uz auto...nebi me cudilo da je fabricki crazy) - Uvijek je radio odlicno...Na Alfu naravno nisam jos mijenjao, nisam ni gleda koji je, radi posa....Na Zastavu dok sam je imao promjenjeno je akumulatora ukupno vrijednosti tog auta :suicide2:...Najbolji su bili Varta i Black Horse...
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline Marinovic

• View Profile
« Reply #3 on: January 23, 2008, 11:30:05 AM »
Sad su i na skodu i na zastavu black horse,i zadovoljan sam s njima nema nikakvih problema,radnije su bili na zastavu varta na skodu bosch,i isto su bili OK,po mom misljenju oba su kvalitetnija od black horsa,mada ni on nije za bacit

Offline vuki

• View Profile
« Reply #4 on: January 23, 2008, 02:19:50 PM »
meni je najvaznije kolika je garancija, a da li je varta, bosh, topla ili nesto drugo.. nijanse su u pitanju

Offline Marinovic

• View Profile
« Reply #5 on: January 23, 2008, 05:30:11 PM »
Na ove black horse sto asd imam 2 su godine garancije.

motorsport

• Guest
« Reply #6 on: January 24, 2008, 02:42:24 AM »
pa svaki Black Hourse ima 24 mjeseca garancije.... a i ja sam cuo da su ti TOPLA akumulatori extra... drasko ga je imao na bijelom BMW-u, extra se pokazao... to je slovenacka firma...

duka

• Guest
« Reply #7 on: January 24, 2008, 07:47:02 AM »
varta, varta i samo varta  respect , jesu skuplji jedno 15 - 20 % od drugih ali zato minimum 5 god black hourse ima garanciju 24 mjeseca a crkne posle 26  ::bye2::

Offline SFU

• View Profile
« Reply #8 on: January 24, 2008, 01:18:29 PM »
naravno da je velika vjerovatnoca da su najskuplji - najbolji!ja kazem za odnos cijena - kvalitet, preporuchili su mi crvene topla akumulatore!

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Nevid

• Guest
« Reply #9 on: January 24, 2008, 04:47:26 PM »
Ja imam VARTA i platio sam ga neshto oko 70e imam garanciju na njega dvije godine, a prije toga mi je bio topla u autu na koji inache dodje garancija tri godine i vishe nego duplo je jeftiniji i moram reci da sam i sa njim bio przadovoljan, ali poshto sam mislio da je proplem u akumulatoru zamalo sam naruchio exido, to su inache najbolji akumulatori na svijetu i mnogo su skupi mislim da ispod 100e ne moze nigdje da se nadje plus ako se naruchuje izadje dosta skupo. Po meni najvaynija je garancija, ostalo je sve manje vazno! Iako imam Vartu, mislim da je bolje kupiti black horse, pa garancija dvije godine, pa nakon dvije godine josh jednan black horse, pa garancija josh dvije godine pa si se osigurao za chetri nego kupiti jednu vartu i osigurati se za 2 godine. U ostalom kad prodajesh auto niko ne gleda shta ti pishe na akumulator nego pali li auto! laughbounce

duka

• Guest
« Reply #10 on: January 25, 2008, 07:54:18 AM »
ja kad sam kupovao BH od 72 ampera je kostao 50 eura a varta 65 e sad su poskupjeli pa je 1 amper 1 euro pa je ovaj BH 72 znaci vartin je oko 90 e a ako ces da prodajes auto onda mozes nac nedje neki raspad s kojim ce samo upalit

Nevid

• Guest
« Reply #11 on: January 25, 2008, 04:51:10 PM »
:) znam, samo se time neshto nebih bavio ::msn-wink::

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
« Reply #12 on: January 29, 2008, 07:11:26 PM »
jesam li ja dobro chuo da postoje neki akumulatori koji ne mogu da se isprazne ? konkretno mi treba akumulator za krajzlera koji mogu da stavim u njega i da ne brinem ocu li palit auto svako malo da se ne isprazni akumulator !? jer mi se ovaj prazni svaki chas, pa ga treba pripunjavat i vadit iz auta i jade cinjetvaljda su nesto skuplji, koliko ?ako to uopste POSTOJI !?
slam.poke.drop.tuck.dope

Nevid

• Guest
« Reply #13 on: January 29, 2008, 11:53:59 PM »
Ne postoji! Akumulator puni alternator, u koliko je dobar i ima ampera koliko je potrebno autu nema potrebe toliko da se puni! Akumulator je potroshni materijal kao i sve na autu!

Offline Wulfy

• Samo ÄŒlan
    • View Profile
« Reply #14 on: January 30, 2008, 09:42:22 AM »
Ako je utomobil u toplijem onda ce se akumulator sporije prazniti, odnosno morace se redje kresnut masina. Mozes i da kupis aukumulator sa vise Amper-casovaSvaki akumulator ima vijek trajanja od dvije do dvije-ipo godine osim ako fabrika ne garantuje duzi vijek trajanja, pa vozio ili ne vozio auto isto ti jeU principu svi akumulatori ,,zavrsavaju posao'' samo je bitno da imaju odgovarajucu vrijednost u Amper-casovima, ipak postoji izuzetak... Posto sam na raznim automobilima i kamionioma promjeno akumulatora jedini koji nije radio svoj posao kako treba bio je neki iz Herceg Novog, ne znam kako se zovu, ali to vise u moje auto nece  ::thumbdown::Mislim da odnos ulozeno-dobijeno najbolji kod Somborskog

motorsport

• Guest
« Reply #15 on: January 30, 2008, 02:35:51 PM »
haha, iz HN je FABOR akumulatori... tacnije iz Zelenike.... Marinovic company...

Offline Marinovic

• View Profile
« Reply #16 on: January 30, 2008, 04:04:09 PM »
Cuo si nesto al ne bas to sto si rekao,postoje akumulatori koji se ne pune,to ti je greska,nemaju onaj poklopac za celije i jednostavo traju kolko traju i onda im je kraj,al trazu po pricama skoro duplo vise od obicnih akumulatira,al su zato i dosta skuplji ne znam koliko

duka

• Guest
« Reply #17 on: January 30, 2008, 09:24:51 PM »
pa vartini su zatvoreni, nema otvaranja

Offline Marinovic

• View Profile
« Reply #18 on: January 31, 2008, 12:00:59 PM »
Nisu svi ja mislim

motorsport

• Guest
« Reply #19 on: January 31, 2008, 12:55:52 PM »
i ja mislim da nisu svi vartini zatvoreni.... to su ustvari akumulatori sa nekakvim "gelom" u sebi.... ja ga to vise ne uzimam u svoje auto, te zatvorene....