Author Topic: Poliranje  (Read 2895 times)

motorsport

• Guest
Poliranje
« on: October 02, 2007, 07:56:02 PM »
nagrdili su mi compact-a prije jedno mjesec ipo, znaci krov i hauba kao da je isprskano sa necim, nekom kiselinom ili ne znam ni ja sta, sve tackice kako je lak izgorio... cuo sam za neki servis "osmanagic" u PG sto polira auta, zna li neko nesto o njemu, da mu odvedem auto da probam koliko toliko da ublazim to mada ne vjerujem jer je bas nagrdjeno.... al cuo sam da on ima neke specijalne masine i paste i chuda neka....

Offline brzi_pas

• View Profile
Poliranje
« Reply #1 on: October 02, 2007, 08:16:48 PM »
Pushti Osmanagica, ima jedan bolji, Krsto ili Edin, kod njega dolaze samo... vrh vrhova kola, kazu ubjedljivo najbolji... e sad ne znam koliko je skup...
Nobody move, nobody get hurt!

Offline Domo_TS

• View Profile
Poliranje
« Reply #2 on: October 02, 2007, 09:09:52 PM »
ako je bashh nagrdjeno ti ga lakirajja sam treba da poliram freelandera i ubio sam se od trazenja dobrog majstora jedno mjesec dana i na kraju nadjem jednog koji extra radi da ga ispolira za 70e ali sam chuo da je hohshtapler i da ce da copyra kljuch i poslije ce doc da  neshto ukrade,  drugi isto toliko traze samo kazu nemaju vremena, vele tek za mjesec dana...  tako da sam na kraju ja sa bratom kupio pastu (oko 20e) pozajmio od druga mashinu za poliranje i sam ga ispolirao. extra je to ispalo
« Last Edit: March 17, 2009, 12:20:06 AM by Filip »

motorsport

• Guest
Poliranje
« Reply #3 on: October 02, 2007, 09:22:24 PM »
haha, chu milosa kralja "ti ga lakiraj" .... ako se moze ublazit za 50-70 eura zasto bi davao 600-700 za lakiranje ??? imam ja masinu za poliranje al to nije to... treba mi neko ko to profesionalno radi....

Offline BMW E36 POWER

• View Profile
Poliranje
« Reply #4 on: October 03, 2007, 12:07:36 AM »
Za poliranje treba neko ko bas ima iskustva za to i neko ko se razumije.Nije isto polirati neku svijetlu boju ili neku tamnu,nije isto polirati auto koje je vec radjeno(lakirano)jer vrlo lako moze da se zezne lak i nastanu risevi pa onda je cista katastroga...tesko ima nazad...

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Poliranje
« Reply #5 on: October 03, 2007, 12:57:17 PM »
jes vala treba veliko iskustvo i nauka za ispoliRAT auto ako vec imash mashinu i pastu...treba da se idu u shkolu za poliranje, posle na Fakultet polirashkih nauka i onda si dr.sci poliranja.uzmi tu mashinu denise i poliraj sam, ne mosh zajebat nikako
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline BMW E36 POWER

• View Profile
Poliranje
« Reply #6 on: October 03, 2007, 05:21:31 PM »
[!--quoteo(post=32070:date=Oct 3 2007, 02:57 PM:name=aCid_cOokiE)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(aCid_cOokiE @ Oct 3 2007, 02:57 PM) [snapback]32070[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]jes vala treba veliko iskustvo i nauka za ispoliRAT auto ako vec imash mashinu i pastu...treba da se idu u shkolu za poliranje, posle na Fakultet polirashkih nauka i onda si dr.sci poliranja.uzmi tu mashinu denise i poliraj sam, ne mosh zajebat nikako[/quote]Tako sam se i ja sprdao a sad mi je muka kad vidim neka auta koja su sjebana sva od polir paste i masine...Znam momka koji ce platiti koliko god treba da mu se maknu risevi sa auta samo da ga ne mora lakirati citavog jer auto nije njegovo...a zajebo ga je...Nem koji limar nije kontaktiran i svi isto kazu...auto je prije toga lakirano a lak nije specen dovoljno i prc...Nije mu potrebna bila nauka i fakultet ali ce mu trebati 800e sada...

Offline SFU

• View Profile
Poliranje
« Reply #7 on: October 04, 2007, 12:25:28 PM »
dobro deshavaju se sranja ali stvarno nije problem ispolirat auto!ako si "fizichki spreman" ne treba ti ni mashina!*auto parkirash u hlad (optimalno garaza)*namazesh ga polir pastom*pustish da se osushi (da svo pobijeli)*uzmesh "vunenih charapa"*trljash s charapama dok ne izludish!

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Poliranje
« Reply #8 on: October 04, 2007, 02:16:36 PM »
to sam ja uradio sa krajzlerom... uzeo sam chak i onu polir pastu koja moze na 'direct sunlight' da se koristi al isto sam to odradio u garazu, dobro je osvijetljena.. pa ja mislim da sam jedno 10 kila smrshao i nabacio mishica dok sam to odradio.i eto se ne poznaju "fisovi/risovi" kako li vec
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline BMW E36 POWER

• View Profile
Poliranje
« Reply #9 on: October 04, 2007, 06:39:28 PM »
Ja sam sa vama podijelio samo svoje lose iskustvo jer mi se dobar drug bavi poliranjem i znam u kakvim je mukama zbog par auta...nisam debil pa da ne znam da auto moze dobro ispasti i da ne bude ni jednog risa i da se sija...

gaga

• Guest
Poliranje
« Reply #10 on: October 08, 2007, 01:48:39 PM »
te tackice su ti najvjerovatije od ulja za kocnice.stara fora da se nekom nagrdi auto.sipa se u spric pa po autu,a glicerin nagriza farbu.Ako je razlog to sto ja mislim poliranje ne pomaze, jer je ulje nagrizlo.Poliranje sluzi samo da skine matirani sloj fabe,i da se pojavi donji sloj koji je ocuvan.Sumnjam da ce ti pomoci.u tvom slucaju vjerovatno nema vise slojeva
« Last Edit: March 17, 2009, 12:20:34 AM by Filip »

Offline BMW E36 POWER

• View Profile
Poliranje
« Reply #11 on: October 08, 2007, 05:51:34 PM »
A da ga proba sa vodobrusnim 2000 samo na jednom mjestu pa da polira?

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Poliranje
« Reply #12 on: October 09, 2007, 12:57:16 AM »
lijepo ti kaze coek, ako je "nagrizlo" farbu, tj skroz je skinulo..nemas sta polirat.ako vishe nema farbe...jedini lijek je lakiranje
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline BMW E36 POWER

• View Profile
Poliranje
« Reply #13 on: October 09, 2007, 02:51:26 AM »
[!--quoteo(post=32205:date=Oct 9 2007, 02:57 AM:name=aCid_cOokiE)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(aCid_cOokiE @ Oct 9 2007, 02:57 AM) [snapback]32205[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]lijepo ti kaze coek, ako je "nagrizlo" farbu, tj skroz je skinulo..nemas sta polirat.ako vishe nema farbe...jedini lijek je lakiranje[/quote]ne pricam o tome ako je nagrizlo farbu,onda nema lijeka...ali ako nije smije li ga vodobrusnim pa polirati jer jos nije utvrdjeno sta je....Ja sam makao sebi nesto slicno na taj nacin ali je bila vrlo mala povrsina a obicnim poliranjem se nije moglo dici.

gaga

• Guest
Poliranje
« Reply #14 on: October 09, 2007, 06:09:37 AM »
pravo da ti kazem,ja sam pokusao da poliram haubu koja je matirala na jednom mjestu od sunca,i nista nisam dobio.samo su ona ocuvana mjesta pocela jos vise da sijaju,pa se matirano mjesto bolje raspoznaje...lakiranje mi ne gine,kao ni tebi vjerovatno.ako su ti samo tackice,mozes kapnuti po njima malo farbe,mozda se uklopi.probaj na par tacki pa ces vidjeti,ko zna..
« Last Edit: March 17, 2009, 12:21:04 AM by Filip »

Offline Stivi

• View Profile
Poliranje
« Reply #15 on: November 30, 2007, 04:34:02 PM »
Ipak ti pokushaj , potrazi nedje neku radnju koja drzi Farekline proizvode ili nekoga ko radi sa istim proizvodima, jer imaju bash dosta proizvoda za saniranje ostacenih farbi,dubokih ogrebotina i slicnih stvarcicaFarekline paste su dosta skupe ali zato i dosta kvalitetne i mnogo dobre
\" If you love something let it go, if it comes bac

Offline BMW E36 POWER

• View Profile
Poliranje
« Reply #16 on: January 14, 2009, 11:25:55 PM »
evo moj drug polirao malo nekom americkom pastom...nasao je neko staro auto pa se igrao malo...

Offline tuningmaniak

• View Profile
Poliranje
« Reply #17 on: January 14, 2009, 11:26:52 PM »
Daj vecu sliku!
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline BMW E36 POWER

• View Profile
Poliranje
« Reply #18 on: January 14, 2009, 11:28:26 PM »
klikni na ovu!

Offline tuningmaniak

• View Profile
Poliranje
« Reply #19 on: January 14, 2009, 11:39:19 PM »
a moza moze....koliko vidim fino ovo.........stvarno extra....samo prije ovoga treba u teretanu jedno mjesec, pa tek poliranje............. rofl
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!