Iako sam vatreni pristalica bavarske auto-industrije mogu reci samo jedno:u proslosti je bila jako velika razlika u kvalitetu,naime,bmw je bio za klasu ispred sto se tog segmenta tice,alfa je bila oduvek superiornija po pitanju dizajna,ali globalizacija uzima maha i u auto industriji tako da dolazimo do cinjenice da Italijani dizajniraju za Nemce(ne racunam onog bolesnog holandjanina),dok Bavarci pomazu pri konstrukciji tehnike.U prilog tome ide i cinjanica da je BMW serije 6 po nemackom auto-build-u automobil koji je dobio najvece ocene za dizajn,dok je Italijanski 1.9 JTD motor perjanica medju dizelima te klase, i ponos inzinjera fabrike iz Torina(razvijen u saradnji sa nemackim strucnjacima).Sto bi rekao cika Ford:"najbolji auto je nov auto",jer danas svi oni lice jedan na drugog,cini se,mnogo vise nego ikada ranije.Sa jos jednom cinjenicom se moram sloziti,a to je da je italijanski (svaki,pa i alfa)automobil shampion po pitanju "ulozeno-dobijeno",dok mi se za BMW cini, da se pogotovo zadnjih godina mnogo vise prodaje brand nego automobil-proizvod.Po meni adekvatan primer dva sjajna automobila je ALFA 156 1.9 JTD vs BMW 320 D,ako ih uporedimo videcemo da su oba automobila sjajna,ali je nazalost BMW iz iste godine duplo skuplji automobil.Tako da se cela prica svodi na racionalnost,ukus i prestiz.Pa ko voli,a Boga mi i moze,nek izvoli...ps.neka mi ne zamere ni Cuore pristalice,ni BMW fanovi,ovo je samo subjektivno misljenje jednog laika,a kada bih kupovao automobil iz te klase siguran sam da se ne big dvoumio [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_cool.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\"8-)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_cool.gif\\" /]