Author Topic: Dyno test?  (Read 1591 times)

Offline brzi_pas

• View Profile
Dyno test?
« Reply #20 on: January 16, 2008, 08:52:34 PM »
Pazi, ti momci ocigledno ne znaju sta pricaju, taj dyno mjeri snagi na tockove, i onda se izracunava koliki procenat se gubi prenosom, i takav se mnozi sa tim procenom da se dobije tacno koliko ima KS na motoru  ;)Trile, jeste 40e, radi se o tome da taj dyno je stariji model i nema kocnicu, znaci samo ga zavrti i izmjeri, nema zadrzavanja na odrdjenu tacku i te fore (ne znam sad tacno)...
Nobody move, nobody get hurt!

Nevid

• Guest
Dyno test?
« Reply #21 on: January 17, 2008, 02:08:06 AM »
40 eura?ovo je shala? :)englezi placaju po 200/300 FUNTI za to chini mi se...
Nisi bash neshto to dobro prochitao!Ali za cannonov popust ti treba 250 postova na cannonu, da bi dobio popust ;)

Offline Majski180mhr

• View Profile
Dyno test?
« Reply #22 on: April 17, 2011, 04:07:47 PM »
meni je vlado iz magnus moto-a nesto nagovijestio da bi trebao da kupi te instrumente,oko 2000 € cini mi se,nisam siguran..

Offline Nemanja

• View Profile
Dyno test?
« Reply #23 on: April 17, 2011, 04:36:51 PM »
ako to bude,ima cio forum da se testira :Dno ce to pokolj bit kad budu ove trojke gradske imale po 20-30 konja manje no sto ima je u saobracajnu :DDD

Offline zbeka

• View Profile
Dyno test?
« Reply #24 on: April 17, 2011, 04:53:10 PM »
Cuo sam da je neki Vlado (Markic mislim da se preziva) nekad imao najljepsu trojku vr u pg, kupio dyno masinu s kojom radi testiranje snage motora...

Offline stefan123

• View Profile
Dyno test?
« Reply #25 on: April 17, 2011, 04:59:17 PM »
2000€ ??Dyno koshta od 10 do 100 puta vishe od toga...dyno za mjerenje na zamajcu je jeftiniji ali opet dosta skup....
\"sportsko auto (bio to golf ili merc)\" by tmanijak

Offline brzi_pas

• View Profile
Dyno test?
« Reply #26 on: April 17, 2011, 05:34:04 PM »
Stef, bra'O  ;)
Nobody move, nobody get hurt!

Offline Majski180mhr

• View Profile
Dyno test?
« Reply #27 on: April 17, 2011, 05:55:37 PM »
2000€ ??Dyno koshta od 10 do 100 puta vishe od toga...dyno za mjerenje na zamajcu je jeftiniji ali opet dosta skup....
Ja sam se ogradio,rekao sam CINI MI SE..mozda je on rekao neku drugu cifru a ja cuo trecu :D neam pojma...uglavnom ako on to bude kupio javljam vam..a ovo sto kaze nemanja za ove golfove,podrzavam! :) zamisli im samo face jbt... :)

Offline milan Vr6

• View Profile
Dyno test?
« Reply #28 on: April 17, 2011, 05:57:59 PM »
100 puta vise od 2000€ ???

Offline stefan123

• View Profile
Dyno test?
« Reply #29 on: April 17, 2011, 07:40:18 PM »
jbg, nije to einhell bushilica za izbushit rupicu za sliku na zid....+ shto ti dinamomteri moraju da idu svakih par godina na reparaciju koja koshta skoro kao novi...skup je tuning sport...:)

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
Dyno test?
« Reply #30 on: April 17, 2011, 07:44:27 PM »
"bazdiranje" - svaki mjerni uredjaj mora da ide s vremena na vrijeme na bazdiranje.Kod nas nee vjerujem da ce se bzdirat, jer ce sigrno pokazivat vise KS nego sto stvarno ima!  ;)

Offline stefan123

• View Profile
Dyno test?
« Reply #31 on: April 17, 2011, 09:52:36 PM »
Ada cush.....tachno vidim scenu:- Lik dolazi i nakon shto se shokira shto mjerenje ne koshta 5-10€ pristane ipak- Izmjere mu i "majstor" kazhe "105KS na xxxx obrtaja bla bla" (a fabrichki je 110KS)- Kome ti, shto je, ubit zaklat, cush 105....ada fabrika kazhe 110 i josh sam stavio nastavak na auspuh i pechuurku, sad imam bar 130 ;P

Offline KTM_DU

• View Profile
Dyno test?
« Reply #32 on: April 17, 2011, 10:03:02 PM »
ali kralj na pocetku pita ima li dje neko da izmjeri koliko mu konja ima autoa vozi bmw-a 318....ko da vozi m3 s turbom jebote :)kao prvo,to mi je suludo koristit a da nisi napravio bolesni tuning na nekom jacem motoru....cemu to mjerenje snage na dvojkama,trojkama gti....ne ide mi u glavu nikako...    ;Du HR se to cesce radi na motorima da bi se dobili tacni podaci o tome koliko koji motor dobija sa razlicitim aftermarket auspusima ,raznim mapama itd te po tim mjerenjima prodavaci garantiraju odredjen dobitak snage na odredjenom motoru...
KTM=Kraftfahrzeug Trunkenpolz Mattighofen

Offline Nemanja

• View Profile
Dyno test?
« Reply #33 on: April 17, 2011, 10:17:39 PM »
iskreno ne mora da znaci,ja bih provjerijo trenutnu snagu mog auta,i ako je dizel,i nema veze sa autosportom,cisto da znam na cemu sam,koliko je ostarijo motor,i ostalo ;) tako da taj dyno po meni moze da sluzi i za ovakve stvari ;)

Offline stefan123

• View Profile
Dyno test?
« Reply #34 on: April 17, 2011, 10:48:10 PM »
"Kralj" to pita 2006te godine ladno...da smo se vrnuli josh koju godinu mozhda bi pitanje bilo "Da li postoji josh auta osim golfa i zastave" i pod time ne mislim na CG samo, naravno...
vozi bmw-a 318....ko da vozi m3 s turbom jebote
Kakve to veze ima, sve da cu mjerit snagu na matizu...Ima nas koji kad se doma parkiramo, parkiramo se iznad kanala...tako da vazda imamo shto mjerit...I da...to shto neko auto ima 100-150KS ne znachi da je manje interesantno za vozhnju od nekog 2-3 puta jacheg...vecina auta koja su recimo meni interesantna imaju ispod 150KS i M3 ne bih pogledao pored njih. A pogotovo ne neke "supra tripl dabl turbo" budalashtine...."bolesne tljuninge"...

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Dyno test?
« Reply #35 on: April 17, 2011, 11:07:55 PM »
bolje mjerit na 318 no na sprintera :)anyway...mozda docekamo dyno u narednih par godina...meni dzabe, ja cekam mustang 4WD dyno :D
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline Majski180mhr

• View Profile
Dyno test?
« Reply #36 on: April 17, 2011, 11:39:21 PM »
ali kralj na pocetku pita ima li dje neko da izmjeri koliko mu konja ima autoa vozi bmw-a 318....ko da vozi m3 s turbom jebote :)kao prvo,to mi je suludo koristit a da nisi napravio bolesni tuning na nekom jacem motoru....cemu to mjerenje snage na dvojkama,trojkama gti....ne ide mi u glavu nikako...    ;Du HR se to cesce radi na motorima da bi se dobili tacni podaci o tome koliko koji motor dobija sa razlicitim aftermarket auspusima ,raznim mapama itd te po tim mjerenjima prodavaci garantiraju odredjen dobitak snage na odredjenom motoru...
Ako cemo pravo,odje ne postoji GTI koji nije taknut malo..komplet super sprint,dizne od VR-a,dizne od G60,prepravljane magistrale,jace bombine,kracene glave,zamajci i ostale budalastine...ja bih to prvo bacio na dyno cisto iz razloga da ti vozaci vide u kolikoj su zabludi sa konjazom..stavi zatamljena stakla i novu "jelkicu" i dobio je 15 konja a sa retrovizorima sa zmigavcima auto mu vrti 1300 obrtaja vise..

Offline KTM_DU

• View Profile
Dyno test?
« Reply #37 on: April 18, 2011, 10:08:03 AM »
meni je to glupost jer pravi dyno se placa i to masno,a sva ova ober mjerenja snage,objesite macku o rep.....znaci neko ima prosjecnu platu 350,400 eura i vozi naturpijanu trojku gti ili ne znam ni ja sto i oce da izmjeri snagu...po meni zdrav covjek to ne moze napravit...
bolje mjerit na 318 no na sprintera :)anyway...mozda docekamo dyno u narednih par godina...meni dzabe, ja cekam mustang 4WD dyno :D
ne znam cemu podjebavanje no aj... cisto informativno,siguran sam da cu zaradit sa sprinterom jedno 7,8 dobrih 318-ki.... ;)
KTM=Kraftfahrzeug Trunkenpolz Mattighofen

Offline zbeka

• View Profile
Dyno test?
« Reply #38 on: April 18, 2011, 03:23:50 PM »
A VIDJITE OVO LJUDI, ZNACI NISTA OD VLADA JEL?!? :D

Offline Majski180mhr

• View Profile
Dyno test?
« Reply #39 on: April 18, 2011, 05:39:48 PM »
A VIDJITE OVO LJUDI, ZNACI NISTA OD VLADA JEL?!? :D
Ako mislis na vlada iz magnusa,rekao sam da cu vas obavijestit..