Author Topic: Renaultsport Clio 197  (Read 11854 times)

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Renaultsport Clio 197
« Reply #700 on: November 26, 2008, 05:07:18 PM »
Rece mi Devil da ima golf 5 gti crveni na plac kod home marketa ... podji mozda su raspolozeni za zamjenu ! P.S. ja vidjeh malo prije jednog crvenog sa crnim tockovima u blok,vozi ga neki momak duze kose i nosi rozi dzemper !

Majka mi je rekla da moze ...

Offline MotobikeR

• View Profile
Renaultsport Clio 197
« Reply #701 on: November 26, 2008, 05:08:31 PM »
ja preko morache onaj zuti clio.. i ima je znak pozadi :)

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Renaultsport Clio 197
« Reply #702 on: November 26, 2008, 05:20:33 PM »
Rece mi Devil da ima golf 5 gti crveni na plac kod home marketa ... podji mozda su raspolozeni za zamjenu ! P.S. ja vidjeh malo prije jednog crvenog sa crnim tockovima u blok,vozi ga neki momak duze kose i nosi rozi dzemper !
taj na plac i gledam...Zamjena im tesko pada.Pa kad prodam klia dacu im pare, a ako prodje golf do tad, uzecu drugog...a ovo drugo - xexex xixixi
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Renaultsport Clio 197
« Reply #703 on: November 26, 2008, 05:28:53 PM »
A kad uzmes golfa oces li mu ugraditi ovo svijetlo crveno kao na ovoj slici ? Ono,jesi li vec u dioda fazonu ?

Offline tuningmaniak

• View Profile
Renaultsport Clio 197
« Reply #704 on: November 26, 2008, 05:50:46 PM »
Onaj golf je tamo skoro pola godine, bio sam tamo gad je dovezen za prodaju, svaki dan ga peru u onu njihovu radionicu, cini mi se da ga onaj gazda pomalo vozika kroz grad. Cijena mu je bila prije jedno 3-4 mjeseca 21.000E, sad ne znam.
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline MUGEN

• View Profile
Renaultsport Clio 197
« Reply #705 on: November 26, 2008, 05:52:53 PM »
mislim da se te 1000e mogu skinut lagano nekom prichom normalnom a ? ili makar 5 stotina
Izbrisan clan

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Renaultsport Clio 197
« Reply #706 on: November 26, 2008, 05:54:56 PM »
taj golf sto si ti vidio je prodat nedavno, 21.000 eura, uvezen is USA, imao je dsg mjenjach... a ovaj te ja gledam je doshao prije mozda mjesec dana18.500 eura njemac, fulldaje mi ga 1000 manje za kesha davore, vec sam mu narucio neonke za ispod auta i dvije na krov
« Last Edit: November 26, 2008, 05:57:03 PM by aCid_cOokiE »
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline shajo

• View Profile
Renaultsport Clio 197
« Reply #707 on: November 26, 2008, 05:58:33 PM »
a shto prodajesh clia pobro?
ohajtenzgut nei shpikinguz

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Renaultsport Clio 197
« Reply #708 on: November 26, 2008, 06:00:44 PM »
doshlo mi  ::bleh::ocu turbo. baaaaam CSSS baaaaam cssssss haahahahhaa
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline tuningmaniak

• View Profile
Renaultsport Clio 197
« Reply #709 on: November 26, 2008, 06:02:33 PM »
Jes' bravo sad se sjetih ovaj bio iz USA. Zavisi od godista, al 17500E nije losa cijena s' obzirom da se TDI krecu od 13000E pa nadalje. Jel' DSG?
a shto prodajesh clia pobro?
Shavtio co'ek sto je auto!  ::msn-wink::

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Renaultsport Clio 197
« Reply #710 on: November 26, 2008, 06:10:04 PM »
nije dsgkoliko god dsg bio brzi i prakticniji, to je mjenjach koji znaju (mozda) jedino da naprave ovi u roksped, i kojem mora da se mijenja ulje svakih 10.000 km (opet ovi u roksped) i koji ako se pokvari - vidimo se.ne kazem da se kvari ali ako se pokvari, a koje sam ja srece - najebo sam.Pa dsg jednog lepog dana u neko drugo auto.Nije losha cijena.Al racunaj da ja ne znam kako je taj auto vozen, moram ga poves' da se ispregleda skroz sto nije jeftino, registrovat 500 eura... gume su mu odlicne tako da tu nema ulaganja.Al ako bude djelova da se mijenja najebao sam.Unutra je stvarno perfektan, koza savrshena.Navigacija velika, 2zonska klima, 6cd paket (mislim da tu dodje 10 zvucnika).Ako mu prodje dok prodam klia, uzecu ga od tog coeka sto ce ga vjerovatno kupit (jer znam ko ga je nameracio)zna li neko koji je to plac put nk dje se prodaje bijela gti ?
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline tuningmaniak

• View Profile
Renaultsport Clio 197
« Reply #711 on: November 26, 2008, 07:24:04 PM »
Ne znam dje je ta bijela, al jedini plac na NK put da valja necemu, je nekih 500-tinak metara posle semafora s' desne strane. On nabavlja vecinom sasvim solidna auta, al zato i ima cijene da padnes na dupe. Moguce je jos da bude onaj plac posle nega vidio sam da je dobio masu nekih americkih auta, pa je mozda i tamo. To su jedini auto placevi da necemu valjaju.
Nije losha cijena.Al racunaj da ja ne znam kako je taj auto vozen, moram ga poves' da se ispregleda skroz sto nije jeftino, registrovat 500 eura... gume su mu odlicne tako da tu nema ulaganja.Al ako bude djelova da se mijenja najebao sam.Unutra je stvarno perfektan, koza savrshena.Navigacija velika, 2zonska klima, 6cd paket (mislim da tu dodje 10 zvucnika).Ako mu prodje dok prodam klia, uzecu ga od tog coeka sto ce ga vjerovatno kupit (jer znam ko ga je nameracio)zna li neko koji je to plac put nk dje se prodaje bijela gti ?
Istina, i zato je zajebata kupovina jakih modela tipa GTI, GSI, S, AMG trt, vrt. Jer niko ta auta ne kupuje da stedi gorivo s njima, vec da ih vozi i to muski vozi, i opet ko zna jel taj vlasnik prije tebe pazio turbinu, jeli palio gume uz zaokrenute tockove, jeli je cuva na lezece, jeli ovo, jeli ono? Ima tu masu stvari. Raspitaj se u roksped kolko kosta inspekcijski pregled. Ako je tu do 30E isplati se, al uz to podji do nekog dobrog majstora da to jos jednom onako "seljacki" pregleda sa pajserom i cekicem. U nasim uslovima bolje sto nije DSG. Oprema dobra, to je Sound Sistem sa 10 zvucnika i ekvilajzerom i pojacalom. Dobro pogledaj volan, ne smije se sjajit ona perforirana (rupicava) koza na volanu, jer to znaci da je vozena kroz grad ili je presla preko 100.000km. Dobro pogledaj bokove sjedista, kod VW-ovih profiliranih sjedista pri vecoj kilometrazi se "osugaju" ili ponedje viri neki konac. To je sve sto sam mozes provjerit kod toga auta, ostalo mora majstor. Eh da dobro zaviri oko motora, da nije dje jace udareno, pogledaj kakva je boja na glavnim sinama od konstrukcije naprijed, kako nalijeze hauba na farove (odma ces po tome znati jel udarana, jer je to najklasicniji metod za provjeru kod petica), pogledaj na sastavima blatobrana ima li previse one kao gume, cega li vec, sa kojom dihtuju blatobrane i ostatak karoserije.

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Renaultsport Clio 197
« Reply #712 on: November 26, 2008, 07:29:01 PM »
pogledao sam sve osim stvari koje moze samo mehanicarsve sto moze da me nervira, osluskivao lupka li...kakva je koza..dugmici jesu li izlizani tj plastika, mjenjach, volan, instrument tabla... Sve je kao novo sto se toga tiche.contisport2 gume sve 4, mnogo dobre.
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline vuki

• View Profile
Renaultsport Clio 197
« Reply #713 on: November 26, 2008, 07:52:27 PM »
j-ao kad uzmes tog golfa pa te opere neko sa 197-icom  rofl
« Last Edit: November 26, 2008, 09:18:16 PM by vuki »

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Renaultsport Clio 197
« Reply #714 on: November 26, 2008, 09:07:09 PM »
oce oce, i ja mislim  ::msn-wink::
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline vuki

• View Profile
Renaultsport Clio 197
« Reply #715 on: November 26, 2008, 09:17:57 PM »
ok, kako ti kazes

Offline tuningmaniak

• View Profile
Renaultsport Clio 197
« Reply #716 on: November 26, 2008, 09:21:15 PM »
Mnogo bitna stavka, cetri nove gume dimenzija 225/40R18 nisu bas jeVtine. Ako je sve tako kako velis, i jos ako majstor da zeleno svijetlo, onda je fer cijena mislim.

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Renaultsport Clio 197
« Reply #717 on: November 26, 2008, 10:12:16 PM »
ok, kako ti kazes
bices obavijesten o napretku  ::msn-wink::
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
Renaultsport Clio 197
« Reply #718 on: November 26, 2008, 10:19:37 PM »
folije - zatamnjivanje?bice !bice svasta, samo ne znam odakle prije da pocnem.
ode jedan devil a dodje drugi ...

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
Renaultsport Clio 197
« Reply #719 on: November 26, 2008, 10:36:43 PM »
dobro je to
slam.poke.drop.tuck.dope