Par savjeta koji sigurno pomazu (provjerio sam na Octavijinoj kozi):1. Uvijek drzite topli vazduh usmjeren na noge, jer se tada polako suse i patosnice, i vase cipele-patike-papuce sta li vec.2. Po mogucnosti zimi koristite gumene ili gumotextilne patosnice najbolje original zbog dimenzija da se voda ne bi izlila po tepih.3. Patosnice redovno vadite iz kola i cim se ukaze prilika osusite ih na suncu ili vjetru (ako su textilne).4. Kad dune vjetar (najbolji je sjeverni mada pomaze bilo koji drugi), izvadite tepihe iz auta, otvorite sva vrata i gepek i ostavite auto da se dobro izluftira, najbolje je na cijeli dan ako ste ikako u mogucnosti.5. Redovno usisavajte auto zimi, jer se vlaga najvise skuplja u necistoci koju unostite obucom.6. Prije sjedanja u auto, malo tresnite nogama jednom od drugu da sto manje prljavstine unesete u vozilo.7. Stakla iznutra cistite i nokoliko puta nedeljno, nikakvim sredstvima, samo kvalitetnom krpicom, namjenjenom bas za stakla, bice uvjek cista, nikad masna, manje ce magliti i lakse ce se odmagljivati kad ukljucite ventilaciju.8. Stakla NIKAD ne cistite rukom (od toga se jezim) iz dva razloga: jos vise ih zamastite i zaprljate, i ostaju posle susenja grdni tragovi ruke koji samo smetaju.9. Ne mazite stakla limunovim sokom ili autosamoponom, medju ljudima se rasirila ta prica da pomaze da stakla ne magle, al meni se nije pokazalo kao tacno i nedelju dana sam morao stalno prati stakla kako bi opet bila cista.10. Kad su kise i snjegovi ispod patosnica postavite novine, da upiju vlagu, ne drzite ih tokom duze voznje jer kad jednom nakupe vlagu i ostanu ispod tepiha napravili ste si jos veci problem. Ovo stvarno pomaze iako mi se mnogi smiju, nestaje onaj neugodni "miris" vlage iz auta, tepisi nakon nekog vremena postaju suvi. Ovo praktikujte sto cesce mozete.11. Sonax-ovo sredstvo za odmagljivanje nije lose da zabrani zamagljivanju al zato Vam staklo nikad nije cisto kad se osusi, i potrajace dosta dok maknete slojeve "sonax-a" prilikom ciscenja.12. Ne koristite razne maramice protiv odmagljivanja sem ako ventilacija duze vremena nemoze odmagliti stakla, jer ipak je bezbjednost najvaznija.13. Upaljeni grijaci odmrzavaju i odmagljuju i spoljnu stranu stakla.Eto nadam se da ce i Vama ovi savjeti pomoci u najmanju ruku kolko i meni.