Author Topic: Par trikova za zimu......  (Read 656 times)

Offline tuningmaniak

• View Profile
Par trikova za zimu......
« on: December 11, 2008, 11:21:12 AM »
Par savjeta koji sigurno pomazu (provjerio sam na Octavijinoj kozi):1. Uvijek drzite topli vazduh usmjeren na noge, jer se tada polako suse i patosnice, i vase cipele-patike-papuce sta li vec.2. Po mogucnosti zimi koristite gumene ili gumotextilne patosnice najbolje original zbog dimenzija da se voda ne bi izlila po tepih.3. Patosnice redovno vadite iz kola i cim se ukaze prilika osusite ih na suncu ili vjetru (ako su textilne).4. Kad dune vjetar (najbolji je sjeverni mada pomaze bilo koji drugi), izvadite tepihe iz auta, otvorite sva vrata i gepek i ostavite auto da se dobro izluftira,     najbolje je na cijeli dan ako ste ikako u mogucnosti.5. Redovno usisavajte auto zimi, jer se vlaga najvise skuplja u necistoci koju unostite obucom.6. Prije sjedanja u auto, malo tresnite nogama jednom od drugu da sto manje prljavstine unesete u vozilo.7. Stakla iznutra cistite i nokoliko puta nedeljno, nikakvim sredstvima, samo kvalitetnom krpicom, namjenjenom bas za stakla, bice uvjek cista, nikad masna,     manje ce magliti i lakse ce se odmagljivati kad ukljucite ventilaciju.8. Stakla NIKAD ne cistite rukom (od toga se jezim) iz dva razloga: jos vise ih zamastite i zaprljate, i ostaju posle susenja grdni tragovi ruke koji samo     smetaju.9. Ne mazite stakla limunovim sokom ili autosamoponom, medju ljudima se rasirila ta prica da pomaze da stakla ne magle, al meni se nije pokazalo kao tacno i     nedelju dana sam morao stalno prati stakla kako bi opet bila cista.10. Kad su kise i snjegovi ispod patosnica postavite novine, da upiju vlagu, ne drzite ih tokom duze voznje jer kad jednom nakupe vlagu i ostanu ispod tepiha      napravili ste si jos veci problem. Ovo stvarno pomaze iako mi se mnogi smiju, nestaje onaj neugodni "miris" vlage iz auta, tepisi nakon nekog vremena       postaju suvi. Ovo praktikujte sto cesce mozete.11. Sonax-ovo sredstvo za odmagljivanje nije lose da zabrani zamagljivanju al zato Vam staklo nikad nije cisto kad se osusi, i potrajace dosta dok maknete      slojeve "sonax-a" prilikom ciscenja.12. Ne koristite razne maramice protiv odmagljivanja sem ako ventilacija duze vremena nemoze odmagliti stakla, jer ipak je bezbjednost najvaznija.13. Upaljeni grijaci odmrzavaju i odmagljuju i spoljnu stranu stakla.Eto nadam se da ce i Vama ovi savjeti pomoci u najmanju ruku kolko i meni.
TDI nije trkacki motor, al umije bit djavolje brz!

Offline MUGEN

• View Profile
« Reply #1 on: December 11, 2008, 11:33:25 AM »
jesi ovo ti sastavljao ? ako jesi poshtujem...a ako nisi isto poshtujem ali napishi odakle si kopirao (ako jesi ) :P
Izbrisan clan

Offline tuningmaniak

• View Profile
« Reply #2 on: December 11, 2008, 11:46:43 AM »
Sam sastavljao, kopirao sigurno nijesam, vecinu sam nedje nacuo iz prica, pa isprobao, malo "teniku" doradio i eto tako....Meni je ovih prethodnih kisnih dana bassssss mLogo pomoglo!

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #3 on: December 11, 2008, 03:06:48 PM »
Znam, ovo sam jutro pisao na hrvatrski forum o skodama i da Joped ne kucam uradio sam Copy/Paste, a kolko citam Autoklub i taj forum onda i ja sam pocnem da pisem hrvatski, to je meni uvijek mana bila, nekad pisem ekavicu nekad ijekavicu, masu rijeci izgovaram hrvatski, ni sam ne znam sto, bice taman zato sto mi je Auto-Klub "obavezno stivo". Znam da sam uvijek imao problema u osnovnu i srednju oko toga, bilo je cak i jedinica  rofl!
Ja sam se jedno vrijeme stalno sprdao sa hrvatskim i naravno isti je problem bio sa jedinicom iz srpskog (tada se tako zvao)!Tisucu najmiliji broj  happy2Inace svaka cast za tekst.Ovo sa novinama sam probao prije par dana kad mi se nalila skoda kroz prozor djelovalo je...

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
« Reply #4 on: December 15, 2008, 01:24:12 AM »
Ja preporucujem vunenu carapu,mozda vam je smijesno tj sigurno je smijesno ali ...

Majka mi je rekla da moze ...

Offline tuningmaniak

• View Profile
« Reply #5 on: December 16, 2008, 10:17:11 PM »
maniak, koju krpicu za stakla preporucujes?
Mislis, da cistis maglu ili onako za ciscenje stakal uopste (kad operes auto i sl.)?Ja nekoristim nista kad mi stakla zamagle vec samo ventilaciju ( i to se igram s njom - prebacujem je s' vremena na vrijeme sa soferke na bocna stakla), za zadnja koristim grijace i to je to. Nikakve krpice, rucice i sl, jer se  crazy od onih tragova kad se staklo osusi. Jedna napomena za one koji imaju Klimu u auto, koristite iskljucivo klimu ili klasicnu ventilaciju za odmagljivanje nikako ne kombinujte, jer kada npr. klimom odmaglite vjetrobran, cim je iskljucite u toku od minut stvorice se takva maglustina da vam nece nista pomagat.A ovako za ciscenje posle pranja i sl. koristim neku mikrofirber ili sta li vec, znam samo da je "Generali" reklama na nju, ne znam okle sam je nabavio, material je nesto kao ona prava jelenska al malo hrapaviji tj.vuneniji. Staklo je kao ogledalce posle toga.Podji u neku prodavnicu auto djelova pa se raspitaj koja je najbolja, al suedci po tome kolko se kupuju, ispadose najbolje one jelenske u plasticne tube, samo sto ih moras cesce susit jer se toliko ubudjaju i usmrde posle nedelju dana, da je to nevjerovatno.
oprlji brenerom patosnice,i nema da magli kapi!
Ooooo devile sreco moja nisam ja sa Cetinja pa da se sluzim takvim primitivnim nacinom susenja patosnica happy
« Last Edit: December 16, 2008, 10:20:15 PM by tuningmaniak »

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
« Reply #6 on: December 17, 2008, 12:53:28 AM »
sad se prodaju neke nove "jelenske" koje qXXca ne valjajuvaljda nacrtano auto, providna kutija..smecekao da su masnenajbolje su stare dobre zhute CHAMOIS LEATHER krpicei za sushenje imam plavu mikrofiberku
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline 2fast4you

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #7 on: November 22, 2014, 08:27:04 PM »
Da podijelim sa ostalima da sam staru jelensku zamijenio sa nekom "sundjer krpom" - na preporuku gospodje iz Volija. Spolja je nesto kao magicna a unutra nesto kao sundjer - proizvodjac mislim da je Vileda.Nisam uspjeo da nadjem sliku originalne krpe ali isto ovako izgleda samo sto je moja plava sa nekim motivima... (ima jos roza i zelena boja)Cisti stakla odlicno!

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
« Reply #8 on: December 30, 2014, 10:28:39 PM »
Prisjetite se ...

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #9 on: December 30, 2014, 10:31:45 PM »
svemu ovome bih dodao da kad palite auto verglate pritisnutog kvacila ;)
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline smfilip

• Administrator
    • View Profile
« Reply #10 on: December 30, 2014, 10:45:34 PM »
ako vam kvake lede,kao meni, silikon sprej je spas :D

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
« Reply #11 on: January 13, 2015, 08:13:45 PM »
Zna li neko dje ima da se kupi sprej za stakla ? Vidjeh jutro jednu zenu, ostah u cudu ...http://www.motorna-ulja.net/proizvodi/abro-sprej-za-odmrzavanje-stakla-326gr-555.html

Offline tiCo

• Global Moderator
    • View Profile
« Reply #12 on: January 13, 2015, 08:47:27 PM »
imas na pumpe...a deicer ili tako nesto :) 4 5 eura
Cuvaj auto i ono ce cuvati tebe!

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile