Author Topic: CHIP TUNING  (Read 6847 times)

Offline SFU

• View Profile
CHIP TUNING
« Reply #60 on: January 08, 2008, 01:18:34 PM »
remap-ovani i aftermarketbrzipas je mislio na aftermarket ECU nekog "renomiranog proizvodjacha" (narodski krace "firmirane","brendirane"....stvarno dje iskopa izraz!?@!#!@)

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline brzi_pas

• View Profile
CHIP TUNING
« Reply #61 on: January 08, 2008, 02:19:52 PM »
E ako znam pomamio se, tako mi je pisalo u mejl, dobro je SFU shvatio, chipovi su markirani, tj mape su poznate  ;)
Nobody move, nobody get hurt!

Nevid

• Guest
CHIP TUNING
« Reply #62 on: January 08, 2008, 02:48:28 PM »
brend,je valjda nesto sto je aktuelno,sto se trazi...   ;D Ja nisam trazio da mi se objasni rijech "brend", vec "brendirani chipovi", brendirani ecu je nesto potpuno 10to, brendirani chipovi ne postoje!Brzi pas kako prodajesh neshto, a ne znash shta prodajesh? Ugradjujesh li ti to, imas li kakvu garanciju, u stvari definishi shta prodajesh prvo ;)P.S.Robna marka ili brend je pojam koji oznachava proizvod dobrog kvaliteta, poznat je tržiÅ¡tu, zbog ?ega, naj?eÅ¡?e, ima visoku cijenu. ... toliko o brendu ;)

Offline brzi_pas

• View Profile
CHIP TUNING
« Reply #63 on: January 08, 2008, 06:10:48 PM »
Brzi pas kako prodajesh neshto, a ne znash shta prodajesh? Ugradjujesh li ti to, imas li kakvu garanciju, u stvari definishi shta prodajesh prvo ;)
chipovi su markirani, tj mape su poznate  ;)
eto, ako nisi shvatio, znaci MAPE su poznatih sveCkih marki (brand-ova), a chipovi su ka svaki chipovi vjerovatno iz Kine ili Azerbejdzana odakle li mogu bit....-Ja ne prodajem, no mogu nabavit ako kome treba, nabavljam za mene, nabavljao sam i prije, i poshto je cijena dosta povoljna, ponudio sam i odje...Konkretno, ovi momci imaju u ponudi mape za skoro sva vozila, i zavisno od marke vozila, razliciti su "brendovi" tih mapa, za ovu GTV sto ocu da narucim imam da biram izmedju 3-4 marke mape i isto toliko vrsta.. (autodelta, novitec, powerchip i superchip), pa cu izabrat neku mapu za koju mislim da mi najvihe odgovara...Najbolja solucija je da se ode kod njih i to se ugradi, proba pa i izmjeri na Dyno, ali poshto je skoro 1000km, postoji i nacin da mi stigne (sto u ja i da uradim) i da ga sam postavim  ;)Eto, mislim da je sad sve jasno, ako nije pitajte sto vam nije jasno...E, da, garancija... Kakvu garanciju trazish, da ti mashina ne ode pole chipovanja ili da ti sami chip ne crkne??? Posto je ja mislim velika razlika...
« Last Edit: January 08, 2008, 06:18:53 PM by brzi_pas »

Nevid

• Guest
CHIP TUNING
« Reply #64 on: January 08, 2008, 10:27:06 PM »
A sad se odlichno razumijemo, e sad ima vishe pitanja, da li kupujes chip prema modelu auta bez ikakavih daljih karakteristika(podataka) o vozilu, recimo, kompresija... Jer recimo ti chipovi iako imaju te fine naljepnice, nijesu nishta drugo do obichni chipovi programirani za DRUGI auto! Sustina priche, na dava ista auta ne pasuje isti chip! ;) E, da, garancija... Kakvu garanciju trazish, da ti mashina ne ode pole chipovanja ili da ti sami chip ne crkne??? Posto je ja mislim velika razlika...Pa mislim da se i na ebay moze uzeti chip koji ti daje autu 500ks, samo je pitanje ko ce to da plati, ja ako neshto kupujem naravno da me interesuje sta dobijam za moje pare. Gore pomenuto crkavanje chipa je osnovna stvar, pa bi me interesovalo, i pomenuta mashina posle chipovanja da ode... mislim da je to previshe, ali to se svako moze ochekivati ako dodje do premecaja vrijednosti ubrizgavanja goriva itd... Mislim da je optimalno resenje uraditi posebnu mapu za posebni auto, mada dobro si rekao kilometara je prepreka dosta ;)

Offline brzi_pas

• View Profile
CHIP TUNING
« Reply #65 on: January 09, 2008, 01:43:02 AM »
Mislim da je optimalno resenje uraditi posebnu mapu za posebni auto, mada dobro si rekao kilometara je prepreka dosta ;)
Slazem se potpuno, moze i to da se odradi, fino put "destkopa" valjda se tako zove, pa tvoj auto, tvoje gorivo i sve na DYNO, i onda fino 500e njima, josh toliko ili vishe za put, i ispane te chip 1000e, sa sve garancijom  ;)  A imash reshenje da platish 150e i dobijesh chip isti ka sto ga na ostala mjesta stavljaju, samo za 300+ e  ;)

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
CHIP TUNING
« Reply #66 on: January 09, 2008, 03:24:35 AM »
cini mi se da sve mozete naci na njnjnj.obdfactory.com a moja iskustva govore NE RADITE to na nasim prostorima ! eto tako ...

Majka mi je rekla da moze ...

Nevid

• Guest
CHIP TUNING
« Reply #67 on: January 09, 2008, 03:36:17 PM »
Brzi Pa nije bzv. ona stara ako ne znash sta je kvalitet pitaj koliko kosta ;) Nego jesi ti taj chip stavljao na Lancu?

Offline brzi_pas

• View Profile
CHIP TUNING
« Reply #68 on: January 09, 2008, 04:19:39 PM »
Jesam, stavljao sam na Lanciu, dodushe za moju Lanciu je postojao samo ovaj "superchip", i osjetio sam malo bolji obrtni moment, a tipa na kombinat je isla isto (ono kad stalno drzish puni gas), i ja nisam htio da mi se skida blokada na obrtaje, nego tako kakav je iz superchipa izashao...Motor mi je radio normalno, isto kao i prije, i cak je umio manje da potroshi....Kao sto rekoh, postoji mogucnost da se ode kolima kod momaka, i da se to uradi na najbolji moguci nacin, pogotovo ako nisu tu vrstu motora prije radili licno oni, jer oni i taj "markirani" chip umiju malo da preprave shodno nashem gorivu ili tvom nacinu voznje...Momci su radili dosta Alfi, sto TS sto Turbo motora, tako da nema potrebe ja da idem da je opet testiraju, uzecu mapu koja meni odgovara i koja je pravljena za nashe gorivo....

Nevid

• Guest
CHIP TUNING
« Reply #69 on: January 09, 2008, 11:03:56 PM »
Ok chekamo da vidimo nove rezultate! ;) A shto se odlazaka tiche najblize je otici u Dubrovnik ;)

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
CHIP TUNING
« Reply #70 on: January 10, 2008, 05:42:05 PM »
najbolja opcija je "live mapping" tj mapiranje dok je auto na dyno-u, i u "jednacinu" se ubacaju sve eventualne modifikacije tipa novi usis, izduv, stil voznje itd. Nesto kao sto nudi dastek unichip koji je trenutno najbolje rjesenje na svijetu samo sto je najblizi dastek u hrvatskoj a neki ljudi se zhale na njih, tj ne konkretno na TEHNIKU nego na tehnicare/inzinjere koji rade remap.Vjerovatno neki neuki momci.A vidio sam i dosta pozitivnih feedback-a, isto od hrvata, da im auto ide puuuuuuno bolje posle dasteka, dok sa druge strane neki kazu da je razlika mala i da jedino auto manje trosi.Ali postoji dosta opcija dodatnih (koje skupo kostaju)...2,3 mape koje mijenjas pritiskom na dugme, full-throttle shifting tj mijenjanje brzine bez pustanja gasa itd.Nego evo cemo izgleda sacekat iskusnije momke u dastek.hr ili da se podje nedje drugo.A ovo sto mijo nudi, tj univerzalni chipovi su sasvim dobra opcija..za te pare
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline brzi_pas

• View Profile
CHIP TUNING
« Reply #71 on: January 10, 2008, 05:49:50 PM »
Ma pazi, i ovi momci mogu da odrade preko Dyna sve, samo treba poc' do njih, i naravno da je to skuplja opcija...Radi se o tome da jedino Hrvati rade to toliko profesionalno u okruzenju, ali ocigledno ni oni ne rade tako kako bi trebalo  ;)

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
CHIP TUNING
« Reply #72 on: January 10, 2008, 06:29:36 PM »
jesu li to oni sto si mi ih pominjao u BK? oni sto ....znas...od onih....ono ? :)svaka chast ako imaju dyno....koji je u krv skup!
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline brzi_pas

• View Profile
CHIP TUNING
« Reply #73 on: January 10, 2008, 08:17:41 PM »
Jesu to su oni, ali nemaju svoj dyno, nego podjesh zajedno sa njima na dyno i tamo rade sve zezalice (imaju dobru saradnju sa "gazdom" dyna) ;)

Offline eto tako

• Administrator
    • View Profile
CHIP TUNING
« Reply #74 on: January 13, 2008, 12:18:59 PM »
Smije li se ko usuditi da ovo isproba ?http://cgi.ebay.ie/20BHP-ANY-RENAULT-CLIO-MEGANE-SCENIC-PERFORMANCE_W0QQitemZ370011231683QQihZ024QQcategoryZ43120QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Majka mi je rekla da moze ...

Nevid

• Guest
CHIP TUNING
« Reply #75 on: January 13, 2008, 04:14:17 PM »
A to mozesh sigurno stavit jer ima specijalna ponuda kupish dva chaste te jedan :D

Offline brzi_pas

• View Profile
CHIP TUNING
« Reply #76 on: January 13, 2008, 04:22:45 PM »
za samo 6.99, kaze za svaki klio, megan ili senik... :D  :D  :D

Offline vuki

• View Profile
CHIP TUNING
« Reply #77 on: January 13, 2008, 07:52:38 PM »
dovoljno mi je da vidim ovo plavo auto na reklamu i sve mi je jasno  :D

Offline aCid_cOokiE

• View Profile
CHIP TUNING
« Reply #78 on: January 14, 2008, 02:15:36 AM »
vuki, rijech iz usta....isto kao sto prodaju one mikro-turbine..kao pecurka ali sa ventilatorom koji kao gura vishe vazduha u motor.Osim shto vuche struju, nista drugo ne radi hahahah
slam.poke.drop.tuck.dope

Offline vuki

• View Profile
CHIP TUNING
« Reply #79 on: January 14, 2008, 01:04:21 PM »
to se zove tornado  ;Dima na Us e-bay hrpa cipova za moju hondu, ali za te pare mogu samo s*ebat nesto  ::)