Author Topic: Fiat Coupe !  (Read 887 times)

zaka

• Guest
Fiat Coupe !
« Reply #20 on: January 03, 2007, 02:56:16 PM »
sto si mu vadio turbinu,da malo smanjis potrosnju,jeli)))))))))?

gaga

• Guest
Fiat Coupe !
« Reply #21 on: January 03, 2007, 03:02:47 PM »
baci ga onda! sto kukas,sad ti ni jedan ne valja,kad je tvoj riknuo [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /]

Offline NSX

• View Profile
Fiat Coupe !
« Reply #22 on: January 03, 2007, 03:21:21 PM »
Ugradio sam pedale pa sam izvadio sve da bih tezinu smanjio da lakse pedalam...

gaga

• Guest
Fiat Coupe !
« Reply #23 on: January 05, 2007, 11:52:14 AM »
bitno je srce,a moj jugonja ima najvece [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /]Zaka,ja procitah na neki ruski sajt da coupe 1.8 trosi 8,6 a otvoreno,a 11,nesto po gradu?vazi li to samo za one iz fabrike,ili moze i za dobro ocuvane? ili ce biti da ruje lazu [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /]

Offline SFU

• View Profile
Fiat Coupe !
« Reply #24 on: January 05, 2007, 12:30:57 PM »
pa onda bash loche na otvorenom

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline NSX

• View Profile
Fiat Coupe !
« Reply #25 on: January 05, 2007, 12:37:16 PM »
Toliko moj trosi na 120 tako da 1,8 sigurno trosi manje to mu je mozda prosjek 8,6.

gaga

• Guest
Fiat Coupe !
« Reply #26 on: January 05, 2007, 12:47:43 PM »
NSX, lako mi je za tvoga ,kad ide na pedale [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /] ako stvaro tako malo trosi,to nije lose [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /],valja li mu se ugraditi plin,i moze li uopste,nije valjda da mu je plasticna izduvna grana kao na novije makine

Offline NSX

• View Profile
Fiat Coupe !
« Reply #27 on: January 05, 2007, 04:09:11 PM »
Ja ga nikad ne bih stavio (pogotovo ne na turbo). Na svako drugo auto mozda i bi al na njega mi bas i ne ide.

Offline brzi_pas

• View Profile
Fiat Coupe !
« Reply #28 on: January 05, 2007, 07:04:47 PM »
Imash redom po PG u sto imaju plin, i na 2.0 i na 1.8... naravno ako je turbo, vishe cesh platit plin, no sto ce te "stednja" koshtat...
Nobody move, nobody get hurt!

gaga

• Guest
Fiat Coupe !
« Reply #29 on: January 11, 2007, 08:51:15 AM »
EVO NESTO O FIATU COUPE,preuzeto sa nacionalne klase od  Nemanje Å arovi? , pa koga interesuje...   Fiat Coupé (1994-2000) - "Mali Ferrari" poseduje sve odlike skupocenog sportskog automobila: egzoti?an, atraktivan i agresivan dizajn, odli?ne vozne performanse, ali ima veoma popularnu cenu. Nažalost, nasledio je i mane sportskih automobila, veoma je osetljiv i traži kvalitetno i redovno održavanje. Turbo modeli se odlikuju fantasti?nim mogu?nostima tjuninga i lakim postizanjem zavidnih 300ks! Fiat Coupé ISTORIJATFiat Coupé je baziran na Fiat Tipo platformi, proizvodnja je po?ela 1993., a u prodaju je uÅ¡ao 1994. godine. Gama motora je u po?etku bila 2.0l 16v – 142ks i 2.0l turbo – 195ks koji su preuzeti od Lancie (ovaj drugi motor je stigao iz modela Delta Integrale). 1996. godine ponuda je proÅ¡irena motorom iz Barchetta-e – 1.8l 16v sa 130ks, a 1997. godine je ura?ena revizija na 2.0l motorima i postoje?i su zamenjeni peto-cilindi?nim 2.0 20v koji su razvijali 147ks i 220ks u verziji sa turbinom. Automobil je dizajniran od strane Fiat-a, ali je proizvodnja poverena Pininfarini zbog malih serija. Dizajn je veoma specifi?an obzirom da je ?ovek koji je potpisao dizajn Coupe-a Chris Bungle sadaÅ¡nji Å¡ef dizajnerskog tima BMW-a Å¡to se može primetiti po sli?nim linijama Z8 modela. Tako?e postoji mnogo specifi?nih detalja u dizajnu ovog automobila: kvake za vrata su u stubu ne bi li se vrata u?inila kompaktnijim, neobi?ni farovi, poklopac rezervoara poput onih koje koriste motocikli, a na novijim modelima je dodato i dugme za start automobila. Automobili sa turbo motorom su serijski dolazili sa zatvara?em diferencijala (LSD) – Viscodrive i sa boljim Brembo ko?nicama. 1998. godine se pojavljuje „20v turbo Limited Edition“ koji je doneo menja? sa Å¡est brzina i joÅ¡ dosta manjih detalja kako tehni?kih tako i estetskih. 1999. godine menja? sa Å¡est brzina je dodat u standardnu opremu turbo modela. Proizvodnja ovog automobila je prestala 2000. godine.   TEHNI?KI PODACIPopre?an motor postavljen napred sa pogonom na prednje to?kove.Motori:1995cc (84x90mm) 4 cilindra redni, dve bregaste u glavi 16V turbo - 195bhp @ 5,500rpm 1747cc (82x82.7mm) 4 cilindra redni, dve bregaste u glavi 16V - 130bhp @ 6,300rpm (picture) 1995cc (84x90mm) 4 cilindra redni, dve bregaste u glavi 16V - 142bhp @ 6,000rpm 1998cc (82x75.65mm) 5 cilindara redni, dve bregaste u glavi 20V - 147bhp 1998cc (82x75.65mm) 5 cilindara redni, dve bregaste u glavi 20V turbo - 220bhp @ 5,750rpm OgibljenjePrednje: MacPherson plus anti-roll bar, Zadnje: Nezavisno plus anti-roll bar Osovinsko rastojanje : 2540mm Å irina (napred/nazad) : 1483mm/1468mm (napred : 1491mm na 20V turbo) Ko?nice Napred: diskovi, ventilirani, pre?nik 284mm (305mm na 20V turbo) Nazad : diskovi, pre?nik 240mm Ru?na ko?nica povezana kablomMenja?: 5 ili 6 brzina manuelni  PERFORMANSEmodel    zapremina[ccm]    snaga[KS]    obrtni moment[Nm]    max brzina[km/h]    ubrzanje[0-100]    težina[kg] 1.8 16v   1747    131    164    205    9,2 sek.    1255 2.0 16V   1995    139    180    208    9,2 sek.    1325 2.0 16V turbo   1995    190    290    225    7,5 sek.    1395 2.0 20V   1998    147    188    212    8.9 sek.    1345 2.0 20V   1998    154    186    215    8,4 sek.    1345 2.0 20V turbo   1998    220    310    250    6,5 sek.    1385 TJUNINGLake modifikacije obuhvataju ugradnju sportskog filtera i ugradnja boljeg izduva i one donose umerene dobitke u snazi reda veli?ine 10 tak ks i to pri viÅ¡em broju obrtaja. Ugradnja boljeg softvera (populatno reprogramiranje “?ipa”) tako?e donosi bolje performanse i ti dobitci uopÅ¡te nisu mali, a relativno se lako postižu - ra?unajte da ?e model 20VT sa 220ks dobiti oko 50ks i oko 100Nm. Ko?nice se mogu poboljÅ¡ati montiranjem boljih diskova, koriÅ¡?enjem sportskih plo?ica kao i boljih ko?ionih creva. Dodatno sve Å¡to se može izvesti na motoru popularne Lancie Delta Integrale se može izvesti i na Coupe-u uz identi?ne ili bolje rezultate, ali je to ve? visok nivo modifikacija i one su za ljubitelje ekstremnog tjuninga. KUPOVINA POLOVNOG AUTA (preuzeto sa AutoBild.de) NajlepÅ¡e stvari u životu imaju malo veze sa razumom. Tako i Fiat-ov Coupé nije najrazumniji izbor u svojoj klasi ukoliko ste ga kupovali kao novog. Drugi su ve?i, ekonomi?niji, pouzdaniji - ali pre svega drže cenu. Dok Coupé, koji ima od 98ks do 220ks ispod haube, gubi 42,7% od po?etne cene, po DAT-Katalogu, dotle Audi TT (sa 225ks, quattro) gubi na ceni 27,7% a BMW Z3 Coupé (193 ks) gubi 33,7%. Sa druge strane gledano, kupac polovnog automobila treba da bude zadovoljan, zato Å¡to dobija neverovatno dizajniran sportski automobil po beneficiranoj ceni. Da bi to zadovoljstvo trajalo bilo dugotrajnije, kupac pri kupovini ovog jako brzog Italijana treba dobro da ga pogleda i pregleda. Na primer, zup?asti kaiÅ¡. Ako je ve? radio duže od 75.000km, trebalo bi ga odmah zameniti. Verujte, ko tu hoce da Å¡tedi, rizikuje siguran kvar motora. Na 20V motorima ova izmena koÅ¡ta dosta novca: Za radne sate se može lako planirati 14 sati; joÅ¡ jedan dodatni deo – zateza? zup?astog ?e ra?un brzo podi?i na preko 2000 DEM (u Nema?koj!). Kada ve? sve to radite, trebalo onda proveriti sve dihtunge, pumpu za vodu, kaiÅ¡eve za klimu (ukoliko je imate) i turbinu. Iako je FIAT za ovu operaciju odredio 14 sati i kompletno va?enje motora, to sve može da se izvede i bez va?enja kod privatnih servisa. (U vreme kada je ovaj tekst pisan – Maj 2004. pozvali smo zvani?ni servis za FIAT-a Delta Auto i saznali da zamena svih kaiÅ¡eva (iklju?uju?i i kaiÅ¡ za klima ure?aj), svih 6 zateza?a sa sve delovima koÅ¡ta 24000 dinara (ili oko 350€) Å¡to je daleko pristupa?nija suma od one koju spominju svi internet sajtovi bilo u Engleskoj, bilo u Francuskoj ili Nema?koj. Pitanje koje postavljaju novinari Auto Bild-a je verovatno manje bitno za naÅ¡e prostore. Naime, Nemci prili?no ?esto menjaju komplet motore ukoliko je u pitanju neka ve?a intervencija na njemu pa se zbog toga i pitaju koliko joÅ¡ vremena možete na?i serijske motore za Coupe-a obzirom da je auto prestao da se proizvodi 2000. godine. Sre?om taj isti motor se i dalje ugra?uje u Bravo HGT kao i u Mareu 2.0 20v pa se, ukolko se na?ete u situaciji da menjate motor, agregat koji je nov ili u dobrom stanju može na?i joÅ¡ neko duže vreme. Problem je tako?e veliki broj voza?a Coupé-a su ?esto tjuning fanatici i ponosno govore o rezultatima svojih tjuninga. Naravno, jasno je, da ovime se ne produžava životni vek automobila (motora). Nije uvek problem ?ip koji donosi viÅ¡e snage, na tjuning sceni je popularno proÅ¡irivanje ku?iÅ¡ta za vazduÅ¡ne filtere. U rezultate te vrste tjuninga ?ak i Coupé fanovi sumnjaju. Sa tim performansama tjuniranih motora originalne ko?nice imaju dosta problema, jasno zbog brže vožnje. Diskovi se brže troÅ¡e i dobijaju duboke kanale. Ukoliko se iz poluosovine ?uje struganje, zamena lagera na viljuÅ¡kama se sama najavila. Tako?e, kuplung se mora dobro istestirati: oni retko prežive cifru od 100.000km i koÅ¡taju 1300 DEM (Opet informacija AutoBild-a, o?ekujem da je cena kod nas daleko niža). Ono Å¡to je najbitnije je da se na detaljnom pregledu kod mehani?ara svi potencijalni problemi na motoru i menja?u lako pronalaze i identifikuju. Slabe tacke ovog automobila su:- Ko?ioni diskovi kod sportskih automobila obi?no nemaju dug rok trajanja Å¡to je slu?aj i sa Coupe-om.- Zup?asti kaiÅ¡ se troÅ¡i pojacano pa je promena potrebna pre fabri?ki propisanog intervala. - Auspuh je podložan oÅ¡te?enjima pa je preporu?ljivo stavljati tjunerski izduv koji je obi?no daleko izdržljiviji od fabrickog (a i jeftiniji). Iako je Coupe ra?en u maloj seriji pa zbog toga neke mane možda nisu uo?ene, a neke proglaÅ¡ene za uobi?ajene, Coupe-a ne mu?e standardne Fiat-ove mane. Zadnje ko?nice tako?e nemaju dovoljan ko?ioni efekat na zadnje osovine, a farovi ?esto umeju da se razdese. Pitanje r?e ne postoji kod ovih automobila. Å ta joÅ¡ treba gledati pri kupovini? CRVENI KLJU?– Coupe dolazi sa ugra?enim imobiliserom kategorije 1. Fiat CODE sistem zahteva crveni klju? (osim modela sa kraja 1995. i sa po?etka 1996. sa 16v i 16v turbo motorima) da bi dozvolio pravljenje kopije klju?eva ili da bi dozvolio reprogramiranje postoje?ih. Svaki auto (ovo važi generalno za Fiat) mora imati crveni klju?. Bez njega, auto ?e biti teže prodati, a možda ne?ete biti u stanju ni da ga vozite, kupovina kompletne nove brave sa odgovaraju?im klju?em je preskupa. Me?utim obzirom na poslovi?nu snalažljivost naÅ¡ih majstora možda iako nemate crveni klju?, ne?ete imati nikakvih problema sa autom. Farba na ovom automobili je malo osetljva pa je lako videti oÅ¡te?enja Å¡to se opet može koristiti kao argument za smanjenje cene. Turbo – Posle test vožnje pre kupovine (nadamo se da probate kola pre kupovine ?), ostavite kola da rade 5 – 10 minuta na leru. Ukoliko su semerinzi na turbini propali vide?ete plavi?ast dim iz izduva. Ina?e turbina po?inje sa radom od 2500 – 3000 obrtaja/min. Na turbinu obratite posebnu pažnju obzirom da iako je motor eventualno zamenjen, turbina verovatno nije menjana, a ona je jako osetljiva na loÅ¡e održavanje. Tako?e, obratite pažnju turbina ima limitiran pritisak u prvoj i drugoj brzini. Ko?nice – Kada ko?ite sa 100km/h obratite pažnju da li se volan trese, ukoliko se trese mogu?e je da su diskovi oÅ¡te?eni i da je potrebna zamena. Tako?e izbegavajte da posle intezivnog ko?enja drižite ko?nicu dok auto miruje, time se ubrzava proces troÅ¡enja diskova. Gume – Ovaj auto ima prili?no velike gume, pa je poželjno da ne morate odmah po kupovini i njih da menjate. Neravnomeran rad na leru – LoÅ¡ija varijanta je da su zapuÅ¡eni ili dotrajali injektori, ili jeftinija varijanta da je prljav ventil za rad na leru. Ulje - PotroÅ¡nja ulja je po fabri?kim podacima visoka, normalna potroÅ¡nja je 1l na 1000km. Upravlja? - Letva volana je prezeta od Alfe GTV Å¡to je donelo pravi sportski ose?aj i veoma komunikativno upravljanje. LoÅ¡a strana je da je ugao skretanja to?kova - "ajnÅ¡lag" jako mali. Ogibljenje - Ukoliko se ?uju udarci u pitanju su ili viljuÅ¡ke ili krajevi anti rol barova. ViljuÅ¡ke mogu da lupaju pri ubrzavanju ili usporenju kada su dotrajale. Menja? - Standardno Italijanski mekan, ne bi trebalo da bude problema. Farovi - ukoliko su pristune ve?e naprsline ili je far polomljen, obavezno uzmite to u obzir obzirom da su farovi jako skupi i moraju se menjati kompletno, a ne samo poklopac. Poklopci su ina?e presvu?eni tankim zaÅ¡titnim slojem koji se tokom godina ljuÅ¡ti. To nije nikakav problem i reÅ¡ava se poliranjem ili nanoÅ¡enjem novog zaÅ¡titnog sloja. Interijer je veoma bogat u standardnoj opremi. Klima ure?aji i Clarion zvu?ni sistem su standardni u 20VT, a kožna sediÅ¡ta su veoma ?esta.  

zaka

• Guest
Fiat Coupe !
« Reply #30 on: January 16, 2007, 02:52:54 PM »
za odprilike mjesec dana moj coupe 16v turbo ide u prodaju,pa ako ima zainteresovanih neka se jave

Offline brzi_pas

• View Profile
Fiat Coupe !
« Reply #31 on: January 16, 2007, 03:00:10 PM »
cijena?samo kesh ili...?

zaka

• Guest
Fiat Coupe !
« Reply #32 on: January 16, 2007, 07:16:17 PM »
cijena ce najvjerovatnije biti oko 4.000e,moguca je i neka kompezacija za auto do 2.000e

zaka

• Guest
Fiat Coupe !
« Reply #33 on: January 17, 2007, 03:11:39 PM »
mislim da ce cijena biti realna jer tesko se moze uvesti ovakav model i racunati da se moze proci ispod 4.000 eura.Jos kad na to dodje cijena neophodnog servisa,kaisevi,filteri,ulje,disk plocice itd.....Sinoc sam malo razgledao cijene fiat coupea na mobile.de i primjetio da coupe 16v turbo koji imalo valja kosta od 2.000 pa na vise.Sad mi je u planu da registrujem auto,znaci da ce buduci vlasnik imati validnu registraciju do polovine januara 2008god,onda za nekoliko dana mi stize novi set kvacila(korpa,lamela,druk lezaj) koji kosta oko 240eura bez ruku,zamjenjene disk plocice,ulje ne mora da se mjenja narednih 5,6 hiljada,ogiblljenje je dobro,jeste malo tvrdje ali zato je i stabilniji,dvije nove gume,cd mp3 pioneer deh  P5800MP,a ko da dobru ponudu dobija i subwoofer PIONEER TS W306C(1000Wmax,400wnom) sa kutijom(nekorisceni)NEMA DJE BOLJE OD OVOGA!!!!!

zaka

• Guest
Fiat Coupe !
« Reply #34 on: January 18, 2007, 05:36:16 PM »
razlog sto ga prodajem je taj sto u skorije vrijeme imam u planu odlazak na brod pa mi trebaju pare za sredjivanje papira,a stara nece da vozi sportska kola tako da za nju trazim nesto s manje snage jer meni ioanako nece biti nista potrebno kad se ukrcam na brod.Auto nema nikakvih mana,i vjerujem da je najljepsi fiat coupe u Cg,uredno je odrzavan,servisiran.Mislim da je smijesno porediti ovog mog coupea i one s Cetinja.Nadam se da necu napraviti skok s konja na magarca posto planiram u buducnosti kupovinu coupea 20v turbo,ili nesto jace,ali po povratku s broda.Tesko da ce iko naci coupea 16 v turbo ispod 4.000 u dobrom stanju,a da mom nesto fali dao bi ga ja za manje pare sigurno

Offline brzi_pas

• View Profile
Fiat Coupe !
« Reply #35 on: January 22, 2007, 04:02:11 AM »
gaga ja ti mogu naci odlicnog coupea 16v turbasha za oko 3000e ako si zainteresovan....(a ako ti smeta turbina, zamijenicemo se ja i ti za motore poshto bi meni ta turbina dobro doshla  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_wink.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\";)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_wink.gif\\" /]  )
« Last Edit: January 22, 2007, 04:03:03 AM by brzi_pas »

gaga

• Guest
Fiat Coupe !
« Reply #36 on: January 22, 2007, 07:23:55 AM »
Brzi, poceo sam da se ladim od cupea [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /] nasao sam mareu sa coupeovim motorom 2.0 20V! zvek ide auto,a jos je limuzina sa ful opremom osim koze. i ima plin! za 2500 sa svim troskovima.a mogu nnaci i jeftinnije.U svakom slucaju Brzi hvala ti, ako se odlucim za coupea javljam ti se. Pravo da ti kazem,pricao sam sa jednim likom koji ga je imao, i tako ga je popljuvao. redovno ga je vodio kod majstora, za svakakve male i velike kvarove, a bio je ocuvan ko ispod cekica.i neka to nego i nekom njegovom pajtosu iz srbije se isto to desavalo sa coupeom.Razbio sam se, gledacu nesto pouzdanije, j...ga kad kupujes auto na kredit, ne smijes planirati troskove za popravke barem prvih dvije godine [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /]

Offline SFU

• View Profile
Fiat Coupe !
« Reply #37 on: January 22, 2007, 08:00:23 AM »
aooooo brate koliki topik!!!!i na kraju kazesh necu uzimati auto koje lichi na ferari nego cu kupiti limuzinu s plinom istog kvaliteta za 500e manje!!!

PS: Qrtza ti ovo ne valja

Offline NSX

• View Profile
Fiat Coupe !
« Reply #38 on: January 22, 2007, 02:21:25 PM »
[!--quoteo(post=16675:date=Jan 18 2007, 06:48 PM:name=brzi_pas)--][div class=\\'quotetop\\']QUOTE(brzi_pas @ Jan 18 2007, 06:48 PM) [snapback]16675[/snapback][/div][div class=\\'quotemain\\'][!--quotec--]... ja sam bio nashao odlicnog fiata coupea turbo 16v za masu manje para... ali ja nisam imao para [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_sad.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":(\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_sad.gif\\" /](sto cesh bila frka coeku)[/quote]Da brzi al taj nije primac njegovom, bratac pusti pricu nemoj ti davat to ispod 4.000 pa ces ga prodat kad se vratis s broda za iste pare [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /]Gaga Coupe se ne kupuje razumom nego srcem  [img src=\\"style_emoticons/[#EMO_DIR#]/icon_smile.gif\\" style=\\"vertical-align:middle\\" emoid=\\":)\\" border=\\"0\\" alt=\\"icon_smile.gif\\" /]

Offline brzi_pas

• View Profile
Fiat Coupe !
« Reply #39 on: January 22, 2007, 03:39:53 PM »
Pa ne kazem ja da je gori ili bolji, samo da ima za 3000e, jer je momku bilo 4mnogo, a da se coupe kupuje srcem to je tacno, ali isto iz ove price gore da je toliko nekvalitetan, to mi je neshto..... znam ima mana, kao i svako auto, ali da je stalno bio kod majstora....sve u svemu marea 2.0 20v isto nije kvalitetan auto...